T a r a f s ı z D e ğ i l i z

ŞEYH EBU LEYS ŞEHİD OLDU...

ABD tarafından arananlar listesinde yer alan ve başına 200 bin dolar ödül konulan İslami direniş komutanı Ebu Leys'in şehid olduğu bildirildi.

Ebu Leys'in şehadeti dolayısıyla direnişçiler tarafından yayınlanan mesajda, "Şeyh Ebu Leys el Libi'nin şehadeti münasebetiyle İslam Ümmetine tebriklerimizi sunuyoruz" denildi.

Günün erken vakitlerinde Pakistan istihbarat servisi kaynakları Kuzey Veziristan'ın Mir Ali bölgesinde bir binaya bir füze saldırısı düzenlendiği bildirilmişti. Yapılan açıklamada, "yabancılar"ın hedef alındığı ileri sürüldü.

Mir Ali bölgesi sakinlerinin saldırıya uğrayan binanın yakınına kimsenin yaklaşmasına izin verilmediği, füzenin kim tarafından atıldığının bilinmediği söylendi.

Şeyh Ebu Leys el Libi aynı zamanda, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in Şubat 2007 tarihinde Afganistan'a yaptığı ziyaret sırasında Bagram'daki ABD hava üssüne yapılan 23 kişinin öldüğü, ancak Cheney'in operasyondan sağ kurtulduğu saldırının arkasındaki isim olarak biliniyordu.

İsmini açıklamayan bir Pakistanlı yetkiliye göre, Ebu Leys el Libi'nin bulunduğu binaya yapılan füze saldırısı sonucu binanın tamamen yıkıldığı, saldırıda 12 kişinin şehid olduğu, cesetlerin parçalandığı için kimliklerinin belirlenmesinde zorluk yaşandığı belirtildi.

Şehid olan mücahidlerin arasında Arap, Türkmen ve Taliban savaşçılarının bulunduğu belirtildi.

Pakistan İçişleri Bakanlığı üst yetkililerinden yapılan açıklamada, "Ebu Leys el Libi'nin öldürüldüğünü henüz doğrulayamıyoruz" denilerek füze saldırısı ile ilgili araştırmaların devam ettiği belirtildi.

Batılı bir kaynak tarafından yapılan açıklamada ise "Bu aşamada El Libi'nin öldüğü görülmektedir. Dünyanın en önde gelen teröristlerinden birinin öldürülmüş olması büyük bir başarıdır" denilerek, Ebu Leys'in şehadetinden duydukları sevinci dile getirdi. Açıklamada, olayın birkaç gün içinde gerçekleştiği ileri sürülerek Ebu Leys'in şehadetinin son birkaç gün içinde gerçekleştiği belirtildi.

Afganistan’daki mücahid komutanlardan Şeyh Ebu Leys el-Libi tağuti Amerikan ordusunun düzenlediği hain saldırıda Rabbine kavuşmuştur.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

Abu Laith al-Libi, an al Qaeda commander in Afghanistan, is ...



Mücahid Komutan Şeyh Ebu’l-Leys el-Lîbî’nin Şehadeti Hakkında Fecr Medya Merkezi’nden Açıklama

“Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında rızıklandırılırlar.” (Âl-i İmran: 169)

Allah’a hamd olsun. Allah’a hamd olsun. Takdir eden ve hüküm veren Allah’a hamdolsun. Yolunda cihad ile şereflendirdiği, İslam Ümmeti’nden bir nefer olarak seçtiği, sonra onları yükselttiği ve insanların kalplerini kendilerine sevk ettiği, onların eliyle hayra yönelttiği ve onları teyid ettiği için Allah’a hamd olsun.
İşte onlardan biri olan faziletli şeyh, yiğit kahraman, öncü aslan Ebu’l-Leys el-Kâsimî’nin yanındaki bir grup kardeşiyle birlikte Pakistan toprağında –Allah onu mürted yumağından ve bağlılarından temizlesin- şehid olmasını İslam ümmetine bildiririz.
Biz böylece Şeyh’in şehadet haberini ümmete haber veririz. Şüphesiz biz Şeyh’in temenni ettiği şey olan Allah yolunda şehadetinden dolayı sevinçliyiz. Şüphesiz üzüntü onu kaybetmeyedir. Ancak din ve ümmetin düşmanlarını bir alev topu gibi yakıp kavuran Şeyh’in varisleri eksik olmayacaktır. O kaç tane cihad yolcuğuna çıkan kardeşini eğitti ve kaç tane askeriyeyi şereflendirdi? Kaç kişiyi yönlendirdi, irşad etti, düşmana karşı bilinçlendirdi ve hangi askeri sanat olursa olsun uzmanlaştı? Kaç izzetli çatışmayı yönetti ve küfrün kalelerini eliyle yıktı, askerlerinin azimetiyle düşmanı korkuttu? Ta ki şehid olarak yükselene kadar. Biz onu öyle zannediyoruz. Allah da onu böyle kabul etsin.
Küfür ümmetine ve Haçlı ordusuna deriz ki: Biz öldürülmeyle ölmeyen bir ümmetiz. Komutanlarımızın ölüleri metodumuzun sağlamlığına delildir. Bizim öncülerimiz ve şeyhlerimiz birinci safta savaşırlar ki şairin dediği gibi sabrın ve sebat ehlinin temsilcileridir onlar:
Bizim yaralarımız kanar sonuna kadar
Fakat ayaklarımızdan kan damlayarak
Şeyhlerimiz ve komutanlarımız Müslüman ümmete hayırlı bir örnek olmak üzere birinci safta savaşmaya devam ediyorlar. Onlar amel edilen ilim konusunda tabi olmak için en güzel örnektirler. Onlar sırf davetçi olan grupla oturmazlar. Ümmetlerinin zaferi için ihtilaf etmezler, korku ve çekinme duymazlar, bağlılarıyla ve askerleriyle birlikte düşmana karşı savaşmak için acele ederler. Allah’ın izniyle zaferin tahakkuk etmesi için kanlarıyla ve bedenleriyle acı yolculuğu onlarla beraber yaşarlar.
Bütün gayretli kardeşleri cihada ve mücahidlere katılmaya teşvik ederiz. Bununla beraber resmi surette yayınlanmayan ve onaylanmayan bir haber ulaştığında özellikle komutanlar ve şeyhlerle ilgili olanları yayınlamamalarını istiyoruz. Cihad yolculuğuna mesuliyet ölçüsünde destek olsunlar. Ve hangi haber bilinen basın kurumlarından muteber resmi yolla gelmemişse onun aslı yoktur. Ta ki bu işte gerçek ortaya çıkıncaya ve onay gelinceye kadar! Düşmanla beraber bizim karşımızda olmayın!
Allah Teala şöyle buyurur:
“Onlara (harpte mü'minler hakkında) güven veya korkuya dair bir haber geldiği zaman, (münafıklar aslını öğrenmeden) onu yayıverirler. Eğer onu Peygambere ve aralarındaki yetkili kimselere götürselerdi, elbette, onlardan hüküm çıkarmada (işin iç yüzünü, aslını anlamada) maharetli olanlar onu bilirdi. Eğer size Allah'ın bol nimeti ve rahmeti olmasaydı, çok azınız hariç, muhakkak şeytana uyardınız.” (Nisâ, 83)
Şüphesiz Allah’tan geldik yine O’na dönücüleriz.
Allah Ebu’l-Leys el-Kâsimî’ye rahmet eylesin. Kardeşlerini de şehidler zümresinden kabul etsin.
El-Fecr Medya Merkezi
Duadan bizleri unutmayın.
Kaynak: El-Fecr Medya Merkezi
Bu yazı Ebû Yusuf Eymen tarafından
http://www.islamivahdet.net/ için çevrilmiştir.

İslami Vahdet.Net

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.