Japon eğitimciler : Gençlerinize çanakkale'yi gezdirin

Japon egitimciler : Genclerinize Canakkale'yi gezdirin!
Egitim alaninda uzman Japon heyeti, zamanin Milli Egitim Bakani Vehbi Dincerler'in de icinde bulundugu bir heyetle Basbakan Turgut Ozal'in huzuruna cikar ve davet uzerine geldikleri ulkemizde inceledikleri egitimimizin genclerimiz uzerindeki verimsiz sonuclarini su soguk cumleyle ifade ederler.

- Genclerinizde milli suur eksIk!..

Sok etkisi yapan bu gozlemden sonra sorular arka arkaya gelir :

- Siz Japonlar genclerinize milli suur verme adina ne yapiyorsunuz? Nasil bir egitim programi uyguluyorsunuz?

Japonlar su bilgiyi verirler :

- Biz, derler egitime sok testler uygulayarak baslariz. Cocuklari ucak kadar hizli giden trenlere bindirir ve cok katli yollardan geciririz. En ustun teknolojiyle ve robotlarla calisan dev fabrikalarimizi gezdiririz. Bu bas dondurucu teknoloji karsisinda sarsilan ve soke olan cocuklarimiza deriz ki :

- Gordugunuz bu hizli trenleri ve ustun teknolojiyi sizin atalariniz yapti. Eger siz daha cok calisirsaniz daha hizli giden ulasim araclari yapar, daha ustun teknoloji meydana getirir, daha modern fabrikalar kurarsiniz. Bundan sonra cocuklari Hirosima ve Nagazaki'ye goturup dusmanin harap ettigi bolgeleri gezdirir ve yine deriz ki : - Eger siz birlik ve beraberlik icinde calismazsaniz, iste boyle dusmanlar sizin ulkenizi yakar, yikar ve yasanmaz bir ulke haline getirirler. Ama calisirsaniz guclu olursunuz, dusmanlariniz size saldirmaya cesaret edemezler. Vataniniz, milletiniz yukselir. Dunyadaki devletler size saygi duymaya baslarlar... Artik calismak ve calismamak konusunda karanizi siz verin.

Bu iki sok ornekle cocuklarimiz kendilerine gelerek iyi ve calisan bir Japon genci olma yolunda ilk adimlarini atmis olurlar. Milli bir suurla okurlar!.."

Tam bu sirada orada bulunanlardan biri : Bizim Hirosima ve Nagazaki'miz yoktur ki?.." demeye getirir.

Buna gecikmeden cevap gelir: - Sizin Hirosima ve Nagazaki gibi yerleriniz bizimkilerinden cok ve daha da etkilidir. Bir metrekareye alti bin merminin dustugu Canakkale Zaferi'nin kazanildigi olaylarla dolu bir tarihi mekan sizde. Cocuklariniz ve genclerinizin sok olmasi icin yeter de artar bile Canakkale. Dunyanin en gelismis ve en guclu ordularina karsi Turkler olmazlari olduruyor ve butun dunyayi hayretler icinde birakan bir zafer kazaniyorlar. Imanin, azmin, birlik, beraberligin neleri yendigini ispatliyorlar burada. Iste sadece bu olay, bu bolge ve bu zafer dahi genclerinizin milli suur kazanmalarina yetecek orneklerle doludur. Bu sebeple genclerinizi gruplar halinde Canakkale'ye goturup gezdirmelisiniz. Her Turk genci Canakkale Savaslari'nin yapildigi bolgeyi bilerek gezmeli, atalarinin ne olmazlari basardigini gururla gormeli, iftiharla ogrenmelidir. Daha sonra onlara demelisiniz ki: "Sizler birlik ve beraberlik icinde calismazsaniz, guclu ve kuvvetli olmazsaniz dusmanlariniz yine Canakkale'ye gelirler, ulkemizi isgal eder ve oz yurdumuzda hur yasamayi size cok gorurler. Ama calisir, teknolojiyi yakalarsaniz, ulkenizi kalkindirir, ilerleyen ulke haline getirirsiniz. Dusmanlarinizin sizi etkileri altina alma cesaretleri yok olur. Ozgurlugunuzu korursunuz. Atalarimizin iste boyle korudugu bu vatani koruma ve kalkindirma sirasi simdi sizlerde!.."

Japonlarin verdikleri bu ornekler bizler icin ibretli oldugu kadar da dusundurucu olsa gerektir. Kendi degerlerimizi cocuklarimiza anlatma konusunda ihmallerimizin oldugu daha net anlasilmaktadir bu misallerle.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.