nefret kutusu

Nefret kutusuHatira defteri tutmak hem zevklidir hem de insani rahatlatir. Insan, hic soyleyemedigi sIkintilarini defteriyle paylasir. Defter bir dert kupudur adeta. Siksaniz gozyasi akar belki. Insan icin "unutan varliktir" denir. Unutmak insan icin hep kotu bir sifat olarak gorulur. Unutkanlik hayatimizi altust eder. Hatalari tekrar tekrar yapmamiza, yanlisa bir kez daha dusmemize sebep olur. Ama ne enteresan bir durumdur ki; insanin unutmadigi bazi seyler de vardir. Unutmamak bu acidan bakildiginda hayir degil, bilakis ser getirir bize. Ofkesini, nefretini, kinini, dusmanligini, maruz kaldigi haksizligi, soylenen imali sozu unutmayip onlari kalbinin derinliklerindeki nefret kutusunda saklayan o kadar cok insan var ki! Yillar once yasanmis vakalari size saat saat soyleyebilir. Kim ne demisti, kim ne yapmisti anlatir. Ustelik yillarca biriken bu kotulukler karnesi bir cikarildi mi, nefret ortaya yayilir ve kimse onun onunu alamaz bir daha. "Sen falanca yerde, falanca tarihte bana soyle demistin!" sozuyle baslayan kavgalarla nice evlilikler yikilmistir halbuki. Nefret biriktiren, ofke biriktiren, husumet biriktiren iflah olmaz. Su-i zan cetelesi tutanlarin ellerine iyilikler yapismaz. Kalplerinin derinliklerinde sonen her isIk onlari daha da karamsar yapar. Umidini de, askini da bu karanliklar icinde kaybeder. Su-i zan ve ofke biriktirilmis bir kalpte sevgi de kendine yer bulamaz.Insan unutmali, insan affedebilmeli... Yanlisa yanlisla cevap vermemeli. Kin biriktirmenin bir faydasi olmadigini kabul etmeli. Bu anlamda unutmanin ne kadar onemli bir nimet oldugunu gorup hamd etmeli. Son soz! Nefret kutumuz dolu mu, bos mu? Doluysa "delete" tusuna basin ve onlari cop kutusuna gonderelim. Sonra da gecmise "mazi" deyip, bugunu, bugunun sartlarinda degerlendirelim. Ne dersiniz?

-Alinti-


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.