ABD 'YE KÖTÜ HABER !


Son günlerde Türkiye'de yaşanan tüm gelişmelerin arkasındaki esas ''gizli gündeme'' dair açıklama yapan Büyükanıt'tan ABD'ye kötü haber!
Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, Star TV'de yayınlanan röportajında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı...

Türkiye'ye ABD tarafından dikte ettirilmeye çalışılan Afganistan'a asker gönderme olayı sıcakığını koruyor!

Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakan yardımcısına Ankara'da ''HAYIR'' diyen BÜYÜKANIT'tan bir ''HAYIR'' daha!!

Ortadoğu ziyaretinden sonra Türkiye'ye gelmesi beklenen ABD Savunma Bakan'ı Dick CHENEY'in elindeki dosya da Afganistan var!


Taliban güçlerinin Afganistan'ın üçte ikisini eline geçirmesi ve işgalcileri Kabil'e sıkıştırması ABD'yi zor durumda bıraktı! Bundan kurtulmanın tek yolunun türk askerinin sıcak sahalarda görev alması olduğuna inanan Beyaz Saray'daki siyonist çete Türkiye'nin masa başında hareket alanını daraltacak eylemlere start verdi..

Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakan yardımcısına ASKERİMİZİN AFGANİSTAN BATAKLIĞINA ÇEKİLMESİ İSTEMİNE Ankara'da ''HAYIR'' diyen BÜYÜKANIT, Star TV'de yayınlanan röportajında, şu an ortadoğu ziyaretinde bulunan CHENEY'E adeta boşuna gelme dercesine bakın neler söyledi:

AFGANİSTAN'DA TERÖRLE MÜCADELE GÖREVİMİZ YOK

Afganistan'a terörle mücadele konusunda asker gönderilmesiyle ilgili olarak, Türkiye'nin daha önce Afganistan'da insani yardım için yer aldığıni dolayısıla Türk askerlerinin Afganístan'da terörle mücadele için bulunmadığını böyle bir sorumluluklarının da olmadığını söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Ben bu göreve başladıktan bir ay sonra 'Afganistan'a terörle mücadele kapsamında tek asker gönderilmez' diye bir demeç verdim, ki halen aynı görüşü paylaşıyorum" dedi.

"Afganistan'daki askerimiz ISAF kapsamında uluslararası güvenlik kuvveti, Kabil bölgesinde. ISAF'ın terörle mücadele görevi yoktur. Dolayısıyla bizim askerlerimiz orada terörle mücadele etmek için bulunmamaktadır.
Eğer ilave asker gönderildiği takdirde bunlar terörle mücadele için kullanılacaktır, şu anda o yetki bizde yok zaten. Dolayısıyla, 'terörle mü cadele için asker gönderemeyiz' derken, aynı zamanda asker olarak da yetkimizin olmadığını ifade etmek isterim. ISAF için gönderdiğimiz askerlerin terörle mücadele sorumluluğu yok. Ama şimdi istenen özellikle Güney Afganistan'da, çarpışmaların şiddetli olduğu yerdedir. Ben şunu da ifade ediyorum, şu anda TSK 10 binlerce insanıyla terörle mücadele ediyor, bir başka alanda, başka amaçla terörle mücadele ne kadar doğru olur, ben onu herkesin takdirine bırakıyorum, ama benim kişisel görüşüm böyle bir şeyin olmamasıdır." .


habervaktí

1 yorum:

  1. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Celular, I hope you enjoy. The address is http://telefone-celular-brasil.blogspot.com. A hug.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.