BARAN Dergisi 62. Sayı Çıktı!

Selâm ile...Haftalık olarak yayınlamakta olduğumuz ve tüm Anadolu'da bayilere dağıtımı yapılan BARAN adlı dergimizin 62. Sayısı çıkmıştır... Dergimizin 62. Sayısının "ÖNSÖZ"ü aşağıda olup, "kapak resmi" ve "Muhteva"sı ilişiktedir...Dilerseniz, www.barandergisi.com adlı sitemizdeki "arşiv" bölümümüzden geçmiş sayılarımıza ulaşabilirsiniz.Selamlar! BARAN DergisiAdres: Emekyemez Mh. Gümüşgerdan Sk. No: 6/4 ŞİŞHANE - İSTANBULTel-Faks: (0212) 361 44 18E-Mail: barandergisi@gmail.com Web: www.barandergisi.com Not: Bilgilendirme amaçlı mesajlarımızı bir daha almak istemiyorsanız, lütfen bu mail adresine boş bir mesaj atınız... BARAN 62 ÖNSÖZ:

Selâm ile...Sahte kutuplaşmaların görülerek kafaların netleşme sürecine girdiği bugün, hangi kesimden olursa olsun "fayda sağlamayacak" ayırım noktalarını kaşımak, statükoculuğun göstergesi olacaktır.

TC=Talabani Cumhuriyeti olmuş, emperyalizmle işbirliği yaparak vatana ihanet edenler ödüllendirilmiş, bayrak Çankaya'ya dikilmiştir. Çankaya, sahte Büyükdoğucuların çatısı altında Türk'ün, Kürt'ün ve Arap'ın haininin buluştuğu mekân konumuna gelmiştir.

18 Mart 1915... Emperyalistlerin denizden Çanakkale'ye saldırdıkları tarih... 21 Mart 2003... Emperyalistlerin Irak'a saldırdıkları tarih... Ayrıca işgal ve terör örgütü NATO'nun kuruluş tarihi de 18 Mart...

Çanakkale'ye saldıran emperyalistlerin hedefleriyle Irak'a saldıran emperyalistlerin hedeflerinin aynı olduğunu şuurlaştıramazsak, gerçek bir kurtuluş savaşı vermemiz mümkün olamaz. Bu şuur eksikliğinden dolayı da vadedilmiş işbirlikçi Talabani'nin Ankara'ya gelmesinin, Çankaya'da ağırlanmasının mânâsı anlaşılamayacağı gibi, Çankaya'ya diktiği bayrağın da ihaneti temsil ettiği anlaşılamaz.

Emperyalistler ellerinden geldiğince hiçbir şeyi rastgele yapmazlar. Çanakkale saldırısıyla Irak saldırısının aynı tarihlere rastlaması gibi... Irak'a saldırırken "Dedelerimizin 100 yıl önce bitiremediği işi bu sefer biz bitireceğiz!" demediler mi?

Aynı şekilde Amerika'nın bağımsızlık günü olan 4 Temmuz'da askerin başına çuval geçirilmesi... Çuval geçirerek, "Burası bağımsız Amerikan toprağı! Türk askerini burada yaşatmayız!" demek istemişlerdi!

Geldiğimiz noktada Ankara'nın, Bağdat'ın, Erbil'in, Süleymaniye'nin bütün hainleri zafer kazanmış edasında objektiflere poz veriyorlar.

Afganistan'ın gerçek sahibi Taliban'a "terörist" deme gafletini gösteren, İstiklâl savaşı vermiş bir ordunun Genelkurmay Başkanı ise, Ankara'daki ihanet şebekesini, savunma psikolojisi içinde "Ben kabadayılık yapmak istemedim!" diyerek seyrediyor. Sen ne yapmak istedin?!

Ne yapmak istiyorsun?

Olmak istediğin şekil, girmek istediğin ruh hali nedir? İşbirlikçi misin? Değil misin?

Bunlara karar verme zamanı gelmedi mi daha?

Alışmışsın "tavrımız bellidir" muvazaacılığıyla aradan sıyrılmaya!

Hain Talabani'ye karşı tavrın nedir diye soruyorlar. Alâkalı alâkasız her konuda bugüne kadar tavrını net olarak açıklayan Genelkurmay, bu konuda kimden çekiniyor da tavrını açıklayamıyor ve "tavrımız bellidir" belirsizliğiyle aradan sıyrılmaya çalışıyor?

Peki biz soralım...

Amerika'nın Afganistan'da Anadolu çocuklarını ANZAK'lar yapmak istemesine karşı tavrınız nedir?

İstiklâl Savaşı veren Mücahid Taliban Silahlı Kuvvetleri'ne karşı Amerika'nın ANZAK'ları olarak Afganistan'a gidecek misiniz?

Yoksa net olarak "Tarihinin hiçbir devrinde Mehmetçik, kuyrukçu olmamıştır ve bugün de olmayacaktır." mı diyeceksiniz?!

"Söz konusu vatansa gerisi teferruat" diyen aymazlar!.. Ortada vatan mı kaldı? Ülkenin işgal edilmedik tek karış toprağı kalmamışken aynaları kandırmayı ne zaman bırakacaksınız?

Vatan mücahidi Mehmetçiğin olduğu bir yerde İncirlik işgal ve terör üssü gibi üsler olabilir mi?

Veya iki milyon müslümanın katledilmesine en büyük maddî-manevî yardımı veren kendi vatanının haini Talabani gibi bir terörist, Ankara'ya bayrak dikebilir mi?

Şeklî demokraside kalınarak ne kurtuluş savaşı verilebilir ne de bundan bahsedilebilir.

Demokrasi çemberi içinde söylenilen her sözün ve yapılan her faaliyetin emperyalizmin ekmeğine yağ sürmek olduğu anlaşılmadan, böylece işgalin ve sömürünün devam etmesini sağlayan en önemli unsurun demokrasi çemberi içinde kalmak olduğu idrak edilmeden, bilmem kaç rakımlık tepelerde veya bilmem hangi kurumun izbe odalarında yuvalanan ihanet şebekelerinden şikâyet etmeye kimsenin hakkı yok!

Demokrasi çemberi içinde kalanlar, asla taalluk eden meselelerde sadece seyirci olabilirler.

Sıkıntısı, derdi, çilesi olanlar, etraflarına daha dikkatli bakmalılar. Mevcut haliyle istikbâlde vaadettiği bağımsız, hakka ve halka uygun, anti-emperyalist, başı dik, fetihçi devlet, hangi hareket tarafından temsil edilmektedir?

Bunun görülme zamanı gelmiştir.

www.barandergisi.com
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.