İŞGALİN 5,, YILINDA IRAK HALKI DİRENİŞE DEVAM EDİYOR !

Irak İşgalinin 5. yılında tüm dünya da ırak işgali protesto edilecek...


20 mart ta başlayan Irak işgali 5 yıldır sürüyor. İşgal Irak’ta 5 yılda 1 milyondan fazla insan kaybına yol açtı. Ülke yağmalandı, Irak petrollerine ABD ve İngiliz petrol şirketleri el koydu ırak’ta 5 yıldır süren işgalde yüz binlerce çocuk öldürüldü.

Emeryalist Haçlı Sürülerine Karşı dün bizim yanımızda aynı cephede Kurtuluş Savaşında ve Çanakkalede omuz omuza savaştığımız Irak Halkı şu an kurtuluş Mücadelesi vermektedir..Ve İslam Dünyası bu gün topyekün işgal altına alınmış durumda...İsrail Filistinde Çocukların üzerine Amerika destekli Bombaları yağdırırken ,Afganistan da devam eden savaş ve Emperyalistlerin kendi çıkarları için öldürdüğü milyonlarca müslüman kanı Tıpkı 1919 da ki Kurtuluş Savaşını hatırlatmaktadır...

20 martta Başlayan bu barbar amerikan saldırısına karşı her yıl olduğu gibi bu yılda büyük eylemler düzenlenecek ve Tüm Dünya da ki savaş karşıtları Emperyalizme karşı bir kez daha seslerini yükseltecekler...Ve 20 Martta Türkiyede de küresel çapta düzenlenen eylemlere destek vermek amacı ile çeşitli gruplarca eylemler düzenlenip Irak İşgali ve Emperyalist Amerika Protesto edilecek....

Bazı sivil toplum örgütlerini açıklaması alttadır....

İŞGALE VE SAVAŞA DUR DİYORUZ!

Kapitalist küreselleşmenin dünya halklarını düşürdüğü duruma bakın: Bir yanda bizim gibi ülkelere entegrasyon için uyum yasaları. Öte yanda Irakta olduğu gibi savaş ve işgal. Evrenin efendisi ABD’nin Irak’ta giriştiği işgalin dördüncü yılında da kargaşa ve çözümsüzlük ortamı tüm ülkede hükmünü sürdürüyor İşgalci güçler ve yerli işbirlikçileri tarafından her gün Irak halkının üzerinde bombalar yağdırılıyor. Gelişigüzel alınan insanlar işkencelerden geçiriliyor. Her gün yüzlerce Iraklının yüreği susturuluyor. Her gün onlarca Iraklı çocuk, Iraklı kadın, Iraklı genç yok ediliyor. Ama Iraklı direniyor. ABD ve işbirlikçileri işgalin şiddetini artırıyor. ABD Irak’ta yenildikçe saldırganlaşıyor. Saldırdıkça yeniliyor. Ama Irak halkını, Irak direnişini teslim alamayacak. Yapacağı tek şey en iyi bildiği şey olacak: Kan dökmek! Tıpkı Felluce'de olduğu gibi, tıpkı Samara'da olduğu gibi, tıpkı Necef’te olduğu gibi, tıpkı Bağdat’ta olduğu gibi. Ama ne Felluce, ne Samara, ne Necef, ne de Bağdat katliamları Irak direnişini söndürmeye yetmedi. Irak’ta ABD emperyalizminin ve yerli işbirlikçilerinin yarattığı ortamı hepimiz biliyoruz. Bu insanlık suçudur! Bu katliamdır! Bu savaş suçudur! Bu hastaneleri bombalamaktır! Bu bebekleri öldürmektir! Bu insanlığa yapılan işkencedir! ABD emperyalizminin Irak'taki en büyük başarısı 650 bin Iraklıyı öldürmektir! 650 bin Iraklı kardeşimiz öldü. Dünyanın bir ucundan gelip Bağdat'ı işgal ederek, günlerce, aylarca bombalayarak bir litre petrol için yaptılar bunu. Emperyalizmin bir başka uygulaması da Irak'ta işgal rejiminin ürünü olarak oluşan derin istikrarsızlıktır. Irak'ta her gün intihar bombacıları, iç çatışma ve şiddet dolu bir hayat sürüyor. Bundan dört yıl önce Irak'a refah, demokrasi ve insan hakları ihraç edeceğini açıklayan ABD emperyalizminin işgalinin yarattığı manzaranın insanlıkla hiçbir ilgisi yoktur. Irak’a özgürlük ve demokrasi götüreceğini söyleyen işgalci güçlerin, bu ülkeye götürdükleri tek şey kan ve gözyaşı olmuştur. Irak’ta bugün ölenlerin çoğu çocuklar ve kadınlardır. Çünkü işgal Irak’ta hukuksuzluğu olağan kılmıştır. Bölgede hukukun gücü değil, gücün hukuku hüküm sürmektedir. Bu durumdan aşağıda imzası olan kurumlar olarak utanç duymakta ve bu vahşete son verilmesi için dünya halklarının sessiz kalmamasını dilemekteyiz. İnsanın insana bu denli hoyrat ve acımasız yaklaşımı, emperyalizmin ve vahşi kapitalizmin son örneğidir.
Öte Yandan Baas Partisi, ABD'nin Irak'ı işgalinin yıldönümünde yaptığı açıklamada, işgalin beşinci yılında, direnişin zaferiyle sona ereceğini belirtti.

Baas Partisi, işgalin dördüncü yıldönümü nedeniyle yayımladığı açıklamada ABD'nin Irak'tan çekilme planlarının direnişin zaferi olduğunu kaydetti. 20 Mart 2007 tarihli açıklamada ABD önderliğindeki işgalcilerin ve İran'ın Irak'ın dört bir yanında katliamlar yaptığı ve ülkeyi harap ettiği vurgulandı. Yürütülen direniş sayesinde işgalcilerin Bağdat şehrindeki "Yeşil Bölgeye" sıkışıp kaldıkları, bu bölge dışında varlık gösteremedikleri belirtildi.Direniş hazırlıklarına işgalden önce başlandığını kaydeden açıklamada, 35 yıl süren Baas Partisi yönetimi sayesinde gelişen yurtsever, milliyetçi ve İslami altyapının direnişi olanaklı kıldığını vurgulandı. Açıklamada "Her Iraklının direniş ile gösterdiği finansal, entelektüel ve politik dayanışmanın antik ve modern çağların en vahşi emperyalist gücüne karşı direnişin kazanacağı zaferin en önemli nedeni olduğu ve olacağı" ifadesine yer verildi.

"Tüm Irak halkı direniyor"
Açıklamada, ABD ve İran'ın tüm kışkırtmalarına, Irak'ı bölme çabalarına rağmen her etnik kökenden ve her dinden Iraklının ülkenin birliği için mücadele ettiği, direnişin kuzeyde olduğu kadar güneyde de aktif olduğu ve Irak'ın sağlam sosyal yapısının ülkenin bölünmesinin önündeki en büyük engel belirtildi. Ülkedeki direnişin 21'inci yüzyılı ABD yüzyılı yapma planlarını boşa çıkardığı, "Irak'tan çekilme" adı verilen planların aslında direnişin zaferi anlamına geldiği vurgulandı. Yağma planlarına karşıAçıklamada ABD'nin yenilgisiyle ABD'nin arka bahçesi olarak bilinen Latin Amerika örneğinde olduğu gibi dünya halklarının kendilerini ABD'den özgürleştirmeye başladıkları belirtildi. ABD ve Batılı müttefiklerinin ölümcül bir tuzağa düştüğü iddia edildi.
ABD'nin Irak'ta zamanının azaldığını ve ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in "onurlu" çekilme planını dile getirdiği belirtildi. Yapılan açıklamada bu "onurlu" çekilme planının üç aşamadan oluştuğu iddia edildi. İlk aşamanın yeni petrol yasası ile 99 yıllığına Irak petrollerinin yüzde 80'nine el koyulması olduğu, ikinci aşamada hızlanan idamlarla Irak'ın simgesi olan yurtsever liderlerin ve komutanların ortadan kaldırılarak Iraklı kimliğinin yok edilmesi ve son aşamada Sünni ve Şii tarafların birbirine karşı kışkırtılarak ülkenin bölünmeye çalışılması olduğu belirtildi. Hem Sünni hem de Şii saflardaki sekter akımların direniş içinde görünüyormuş gibi olmasına rağmen aslında işgalcilere hizmet ettiklerinin vurgulandığı açıklamada sekterliğe düşmeden yurtsever ve İslami direnişte birleşilmesi istendi.Açıklamada, işbirlikçi hükümetin imzaladığı tüm petrol anlaşmalarının geçersiz olduğu ve işgale karşı zaferin kazanılmasından sonra tüm Iraklıların malı olan petrolün gelirlerinin Iraklılar için kullanılacağı ilan edildi.

1 yorum:

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.