Rakamlarla işgal altında geçen 5 yıl




ABD'nin Irak'ı işgal etmesinin 5. yılı dolmak üzereyken, ülkede şu ana kadar 1 milyonun üzerinde insan hayatını kaybetti.




Amerika'nın Irak işgali 1 milyonun üzerinde insanın ölümüne yaklaşık 2.5 milyon insanın da yerinden edilmesine neden oldu. İşgalin Irak halkına verdiği zararın boyutlarını resmi rakamlarla tespit etmek şimdiye kadar mümkün olmadığı için rakamların çoğunu araştırma şirketleri tarafından tespit ediliyor.
Son olarak Amerika'nın önde gelen gazetelerinden New York Times, Irak'ta beş yılın sadece şubat aylarında yaşanan ölüm vakaalarını iyimser bir tabloyla ortaya koymaya çalıştı.
New York Times'in verdiği rakamlar hesaplandığında, tarafsız araştırma şirketlerinin verilerinin hesaplarının çok altında abir rakam ortaya çıkıyor.
Sadece geçen yılın Mart ayına ait rakaplar göz önüne alındığında, 4 yılda Irak'ta resmi olmayan verilere göre en az 650 bin sivil öldü.
2 milyon Iraklı kendi toprağını terk etmek zorunda kaldı.
Gazetenin verdiği tablo da işgalin ne tam olarak hangi boyutlara ulaştığını göstermese de yaşananlar hakkında kısa bir bilgi veriyor.
2004'ten 2008'e Şubat ayı kıyaslaması:
[35361.jpg]

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.