İslam düşmanları birbirine girdi

Başta İslam dünyası olmak üzere tüm dünyada büyük tepkilere neden olmuştu karikatürlerin yayınlanması. Peygamberimize hakaret eden bu karikatürleri yayınlayan Danimarka gazeteleri, şimdi İslam'a hakaret eden filmini yayınlayan 'pokemon' lakaplı ırkçı Wilders'e dava açıyor. Sebebi ise haberin detaylarında...

Danimarka Gazeteciler Sendikası, Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders'in Kur'an karşıtı filminde hakaret karikatürünü izinsiz kullandığı için telif davası açacak.Sendika, Wilders'in, Danimarkalı çizer Kurt Westergaard'in Hazreti Muhammed’e hakaret eden karikatürünü izinsiz kullandığı için dava açacağını bildirdi. Sendika, Westergaard'in karikatürün filmde kullanılması için izin vermediğini vurguladı. Bu arada, sendika, filmi, "siyasi propaganda" olarak niteledi.Wilders tarafından hazırlanan İslam karşıtı kısa film, internet üzerinden dün yayınlandı. Daha çok belgesel niteliği taşıyan filmde dünyanın çeşitli yerlerinde meydana gelen şiddet olayları gösterilirken, Kuran-ı Kerim'de "şiddeti tavsiye ettiği öne sürülen" ayetler görüntüye geliyor ve "İslam'da şiddet vardır" iddiası işleniyor.

(habervaktim – Cihan)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.