Basın Bildirisi:Gümülcine’de iki Türk saldırıya uğradı


Basın Bildirisi

Gümülcine’de iki Türk saldırıya uğradı


13 Nisan Pazar günü sabaha karşı saat 03.30 sularında Gümülcine’de iki Türk genci kimliği bilinmeyen iki kişi tarafından saldırıya uğradı. Saldırıda biri ağır olmak üzere yaralanan iki Türk genci Gümülcine Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 27 ve 24 yaşlarındaki iki genç kafede arkadaşlarıyla sohbet ettikten sonra Gümülcine Kasaplar çarşısı yanına park ettikleri araçlarına giderken Gümülcine Türk Gençler Birliği ile Kasaplar çarşısı köşesinde karşı yönden gelen iki kişinin ani saldırısına uğradı. Ani saldırı karşısında iki gençten biri dudağından hafif yararlanırken diğeri yüzüne aldığı ağır darbeler nedeniyle Gümülcine Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Saldırının ne amaçla gerçekleştirildiği henüz bilinmiyor. Ancak feci şekilde dövülen gençlerin üzerinden para ya da cep telefonlarının alınmamış olması saldırının ırkçı bir girişim olduğu yönündeki şüpheyi artırıyor.


ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Yunanistan’da aşırı sağ basının Batı Trakya Türk Azınlığı aleyhine son zamanlarda sıkça yer verdiği yazılar nedeniyle Azınlık’ın hedef gösterilmeye çalışıldığını ifade etti.


Habipoğlu, “27 Mart 2008 tarihli AİHM kararı ve ABTTF’nin 17 Nisan 2008 tarihinde Avrupa Parlamentosu’nda düzenleyeceği panel ya da Rodop Vali Yardımcı Mehmet Devecioğlu ile ilgili olarak Azınlığımız aleyhine haberler yapılıyor. Bu haberlerde Batı Trakya Türk Azınlığı tehlike unsuru olarak nitelendiriliyor. Dahası bizler bölücü ya da düşman kimseler olarak aşırı sağ basın tarafından adlandırılıyoruz. Ne var ki Ülkemizin ve bölgemizin sorunu hepimizin sorunudur. Ancak birlikte olursak bu sorunları çözebiliriz.”şeklinde konuştu. Habipoğlu, Yunanistan’da özellikle Batı Trakya’da söz sahibi kimseler olarak bilinen kişileri bu türden manşet haberleri ve saldırıları durdurmaya yönelik adım atmaya çağırdı ve yaşanan bu son olayla ilgili olarak saldırganların bir an önce bulunması talebinde bulundu.

-------------------------------------------------------
ABTTF, Federation of Western Thrace Turks in Europe

Johannisstr. 50
58452 Witten
Germany

Tel.: +49 (0) 2302 / 913291
Fax: +49 (0) 2302 / 913293

E-Mail:
news@abttf.org

Homepage: http://www.abttf.org/

NGO in Special Consultative Status with the Economic and Social Council of the United Nations
Member of the Federal Union of European Nationalities (FUEN)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.