Din eğitimi yasaklanıyor... Ahlâksızlık sanat olmuş

Bir nesil yok oluyor


Anlatılamayacak kadar müstehcen
Ah şu gençler, adlı tiyatro gösterisinden önce yaşananlar akıllara durgunluk verdi. Saat 14.00. Yer: Adana Büyükşehir Tiyatro Salonu. Özel Gösteri Merkezi Tiyatro Grubu oyuncuları, aile ilişkilerinin ve çocuk eğitiminin anlatıldığı "Ah şu gençler" adlı oyunlarını sergileyemeye hazırlanıyorlar. İzleyiciler; Adana ve Ceyhan'dan tiyatro etkinliğine katılan yaşları 7 ile 15 yaş arası değişen Kenan Evren İlköğretim Okulu, Toros İlköğretim Okulu ve Ceyhan İlköğretim Okulu öğrencileri, buraya kadar her şey normal.
Niçin bu müstehcenlik
Oyun başlamadan önce, çocukların beklediği ara salondaki tuhaf hareketleri dikkatimizi çekiyor ve o tarafa yöneliyoruz. Gördüklerimiz adeta kanımızı donduruyor, İlkokul öğrencilerinin katıldığı kültürel bir etkinlikte onlarca müstehcen resim oyun salonun girişinde asılı. Tablolarda tasvir edilenler ise tamamı ile dini motiflerin kullanıldığı müstehcen resimler. Bir resimde Hz. Adem kanatlı, çıplak ve ayağı zincirli tasvir ediliyor. Hz. Havva ve meleklerin çizili olduğu tablolar ise anlatılamayacak kadar müstehcenlik dolu. Aklımıza hemen şu soru geliyor. En azından küçük çocuklar için hazırlanan etkinlik sırasında bu resimler kaldırılamaz mıydı?
Çocuklar istismar ediliyor
Ara salondan tiyatro salonuna giriyoruz ve "Ah şu gençler" adlı tiyatro oyununun sahneleneceği anı bekliyoruz. Bu sefer başka bir şok yaşıyoruz. Öğrenciler beşer altışar guruplar halinde "doğaçlama oyun" adı altında sahneye çağrılıyorlar. İlk sahneye çıkanlar 7-10 yaşları arasındaki çocuklar, başlıyorlar doğaçlama oyunlarına. Erkek ile kız birbirlerine sevgilim diye hitap ediyorlar ve ilanı aşk yapıyorlar. Erkeğin annesi rolündeki küçük kız, oğlum ben yıllardır senden saklamıştım sen o'nu sevemezsin, çünkü o senin kız kardeşin diye atılıyor önlerine. Kız ve erkek vazgeçmeyiz biz birbirimizi seviyoruz, diyorlar. Başka küçük bir kız, ben de bu aşka izin vermem çünkü o benim sevgilim diyor. Başka bir kız da 'ben onun metresiyim' diyor, oyun sona eriyor ve salondaki herkes gülerek oyunu alkışlıyor.
Aileler müdahale etmeli
Tüm bu olanları hayretle seyrederken ve bu istenmeden vuku bulan tatsız bir olaydı, etkinliği düzenleyenler herhalde buna son verir ve önlem alırlar; diye düşünürken, bir öğretmenin başka bir grup çocuğu sahneye davet etmesi işin hiç de düşündüğüm gibi olmadığını gösteriyor. Bu doğaçlama oyunları tam beş kez aynı çirkin üslup ve içerikle devam ediyor ve kimse müdahale etmiyor. Bizim haberci olarak çekim yaptığımızı öğrenen ve anında bizi polis zoruyla dışarı çıkartan bu organizasyonun yetkililerine soruyoruz. Biz habercilere değil de, aileleri tarafından size emanet edilen küçük çocukları tekrar tekrar sahneye çıkartıp böyle çirkinliklere yol açanlara müdahale etmeniz gerekmez miydi? AYHAN KAYA-Adana


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.