Erdoğan-Baykal uzlaşması: Neden olmasın?

Birkaç gündür, ülkenin içine girdiği krizden çıkmayı başarabileceğine ciddi ciddi inanmaya başladım. Bu sezgimi dile getirdiğimde hemen herkesin alaycı bakışları ve "nasıl yani?" sorularıyla karşılaşıyorum. Ben de onlara hep şu cevabı veriyorum: "Kriz o kadar derin ve çözümsüz görünüyor ki kesinlikle buradan bir çözüm formülü çıkar!" Kaba deyişle Türkiye hızla dibe vuruyor ve buradan geri dönüş pekala mümkün ve tabii olmalı.
Dokuz gün önce kaleme aldığım "Sağduyu arayışları sonuç verebilir mi?" başlıklı yazıda, "Türkiye'nin bu kritik dönemi atlatabilmesi için mutlaka öncelikle Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Baykal'ın bir araya gelmesi; ardından tüm Meclis'in seferber olması gerekiyor" demiş ve "Ancak bu ana kadar verilen mesajlar fazlasıyla iç karartıcı" diye devam etmiştim. Radikal'den Murat Yetkin'in bu Salı çözümün yegane formulü olarak AKP ile CHP uzlaşmasını göstermesi beni hayli ümitlendirdi. Bir gün sonra da Milliyet Gazetesi imzasız bir başyazıyla krizi aşmanın akla en yatkın yolu olarak AKP'nin Anayasa değişikliğini "CHP ya da MHP'den birini ya da her ikisini yanına alıp daha geniş bir konsensüse dayanarak gerçekleştirmeyi denemesi" olarak tarif etti. Aynı gün NTV'de Mirgün Cabas ile yaptığımız "Yazı İşleri" programına Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'i konuk ettik. AKP'ye mesafeli bakışıyla bilinen ve bu yüzden iktidar partisi tarafından bir nevi aforoz edilen Ergin çok ileri bir adım atarak, CHP'yi çağdaş sosyal demokrasinin gereğine uygun bir şekilde parti kapatmayı engellemeye çağırdı…
(RUŞEN ÇAKIR / VATAN)


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.