ÇUVAL ÖDÜLÜ.....


Süleymaniye’de 11 Türk askerinin başına çuval geçiren ABD’li general Raymond Odierno, Irak’taki güçlerin komutanı oldu


ABD Savunma Bakanı Robert Gates, İran ve Irak’ın da yer aldığı Yakın Doğu bölgesinden sorumlu ABD Merkez Komutanlığı’nın (CENTCOM) başına Orgeneral David Petraeus’un atanacağını açıkladı. Korgeneral Raymond Odierno, Petraeus’un yardımcısı olarak görev yapıyordu.


“PKK ile masaya oturun!” IRAK’ı işgal eden ABD’nin 173. Hava İndirme Tugayı’na bağlı askerler, Odierno komutasında Türk askerlerini gafil avlamış, yanlarında peşmergelerin de bulunduğu bir ortamda, derdest edilen ve başlarına çuval geçirilen 11 Türk askeri 60 saat alıkonulmuştu.
David Petraeus’un yerine getirildiODIERNO, yardımcısı olduğu David Petraeus’un yerini aldı. Petraeus ise Yakın Doğu bölgesinden sorumlu ABD Merkez Komutanlığı’na atandı.
Özkök devrinde olmuştuTürk milletini derinden yaralayan ve üzen çuval hadisesi, emekli Hilmi Özkök zamanında yaşanmıştı.
Küstah çuvalcıyı terfi ettirdiler!Süleymaniye’de Türk askerlerinin başına çuval geçiren ABD’li Korgeneral RaymondOdierno Irak’taki birliklerin komutanı oldu. Çuvalcı, Petraeus’un eski yardımcısıydı
Irak’ta Mehmetçiğin başına çuval geçiren ABD’li Korgeneral Raymond Odierno terfi etti. Odiorno, Irak’taki Amerikan güçlerinin başına getirildi. ABD Savunma Bakanı Robert Gates, İran ve Irak’ın da yer aldığı Yakın Doğu bölgesinden sorumlu ABD Merkez Komutanlığı’nın (Centcom) başına, Orgeneral David Petraeus’un atanacağını açıkladı. Gates, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı George Bush’a, Centcom komutanlığına Irak’taki Amerikan askeri güçlerinin komutanı Orgeneral Petraeus’u önerdiğini belirterek, “Bush da onayladı” dedi. Gates, Petraeus’un yerine Irak’taki Amerikan güçlerinin başına, halen Patreus’un yardımcısı olarak Irak’ta görev yapan ’Çuvalcı’lakaplı Korgeneral Raymond Odierno’nun getirileceğini kaydetti. İran’a yönelik güç kullanımını onaylamadığına ilişkin bir makalesi yayımlandıktan sonra geçen ay istifa eden Oramiral William Fallon yerine önerilen Orgeneral Petraeus’un bu koltuğa oturabilmesi için Amerikan Senatosundan da onay alması gerekiyor.
PKK ile pazarlık önermişti Irak’taki görevi sırasında Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçiren Korgeneral Ray Odierno, bir an evvel terör örgütü PKK ile konuşulup müzakereye başlanmasını istemişti. Görevini tamamlayarak Washington’a dönen Korgeneral Odierno, Pentagon’da verdiği brifingde, terör örgütü PKK üzerinde baskı oluşturulması gerektiğini kaydederek, “Böylelikle bu terörist unsurlarla konuşmaya ve müzakere etmeye başlanabilineceğini” söylemişti. Odierno, “Şuna da inanıyorum ki, Kuzey Irak’ta uzun vadeli bir çözüm, askeri çözüm değil. Açıkça onlar (PKK) üzerinde baskı oluşturulmalı ki, böylelikle bu terörist unsurlarla konuşmaya ve müzakere etmeye başlayabilelim” ifadesini kullandı. Odierno ayrıca, “Kuzey Iraklı Kürtlerin işbirliğinin önem taşıdığını” belirtti.
Özkök döneminde yaşanmıştıEmekli Hilmi Özkök’ün döneminde yaşanan “Çuval Olayı” nı Türk halkı hiç hafızasından çıkarmıyor. 4 Temmuz 2003’te, Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye’deki irtibat bürolarında rutin görevlerini icra eden Türk askerleri, ABD’lilerin baskınına uğradı. ABD birliği Kerküklü mahalli personelin de katılımıyla özel tim bürosunu basarak, burada görevli 3 subay ve 8 astsubayı gözaltına almış ve başlarına çuval geçirerek Bağdat’a götürmüştü. 11 Türk askeri, 57 saat sonra “serbest” bırakılmıştı. Çuval olayı olarak tarihe geçen bu olay, Korgeneral Raymond Odierno döneminde yaşanmıştı.
Başkan Bush ödüllendirdiKüstah Çuvalcı Raymond Odierno, Irak’taki çok uluslu gücün komutanlığı görevinden ayrıldıktan sonra ABD Başkanı George Bush ile 3 Mart 2008 tarihinde Beyaz Saray’da biraraya gelmişti.
yeniçag gazetesi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.