DİNLEME SKANDALI VE CHP+VALİ=REZİLLİK

CHP Genel Sekreteri Sav’ın makamındaki sohbetin Vakit’te yayınlanmasıyla başlayan ‘Dinleme gerginliği’ yeni bir noktaya taşındı. Telekom’un verdiği belge, Sav ile gazete arasında 44 dakikalık görüşmeyi gösteriyor. Gazete telefonun açık unutulduğu iddiasında



Vakit'in telefonundan Sav'la 42 dakika görüşüldüğünü belirledi.

Sav'ın, CHP Genel Merkezi'nde Bolu eski Valisi Ali Serindağ ile yaptığı konuşmanın bir gazetede yayınlanmasının ardından Ankara Valiliği'nin talebiyle Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı telekulak soruşturması devam ediyor. Savcı ilk olarak soruşturmaya ilişkin önemli ip uçları verebileceğini düşündüğü Vakit Gazetesi telefonları, Sav'ın cep telefonu ve Vali Serindağ'ın cep telefonlarının görüşmenin yapıldığı günün dökümlerini istedi.
TİB'e resmi yazı belirtilen kurum ve şahısların telefonlarının 25 Mayıs 2008 gününe ilişkin kayıtlarını isteyen Savcının bu talebi çerçevesinde tüm kayıtlar çıkarıldı. Bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği öğrenilen kayıtlarda, Sav ve Serindağ'ın bir araya geldiği saatlerde Sav'ın 0532 3716522 numaralı cep telefonunun 42 dakika Vakit gazetesine ait bir telefonla görüştüğünün belirlendiği ifade edildi.
ATALAY BRİFİNG ALDI


Bu arada saat bugün saat 11.00'da Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Yerleşkesi'ne gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polis yetkililerden birifing aldı. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ında eşlik ettiği görüşmenin ardından çıkışta soruları yanıtlayan Atalay, telekulak iddialarına ilişkin soruları "Bu konuda artık konuşmayacağım. Konu savcılığa intikal etti. Cumhuriyet Savcılığı tarafından değerlendiriliyor" dedi.

işte telekom belgesi....


CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın makamında eski Bolu Valisi Ali Serindağ ile yaptığı sohbetin Anadolu’da Vakit gazetesinde yayınlanmasıyla başlayan ve CHP Lideri Deniz Baykal’ın “Hükümet yaptırıyor, emniyetin içindeki F Tipi örgütlenme servis yaptı” suçlamaları ile büyüyen ‘dinleme gerginliği’ dün başka bir boyuta taşındı.CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın eski Bolu Valisi Ali Serindağ’ın kendisini ziyaretinde yaptığı görüşme Vakit Gazetesi’nde yayınlanınca kıyamet koptu. Anadolu’da Vakit Gazetesi, haberin önce ‘İmanlı bir CHP’li’ tarafından servis edildiğini iddia etti.
Ancak daha sonra görüşmenin kaydının ellerinde olduğunu savundu. Onların iddiasına göre gazete muhabiri görüş almak üzere 23 Mayıs gün Önder Sav’ı aradı. Sav konuşmak istemedi. Ancak Sav’ın açık unuttuğu telefonu dinlemekte sakınca görmedi. Bu sırada Sav ile Serindağ’ın konuşmasını açık unutulan telefondan dinleyen muhabir haberi bu şekilde oluşturdu.
KAYIT YOK NOT VAR
Vakit dünkü sayısında Sav’ın cep telefon numarasını da tüm rakamlarıyla yayınlayarak 42 dakikalık görüşmenin bu numarayla Vakit Ankara Bürosu arasında yapıldığını yazdı. Ankara Temsilcisi Serdar Arseven, “Telefon kayıtlarıyla her şey ortaya çıkacak. Yayın Kurulu’nun kararına göre biz de yayınlayabiliriz, savcılık isterse onlara da verebiliriz. Açık telefondan muhabir arkadaşımız elle not tutmuştur. Bir ses kaydı değildir. Sav’ın konuştuğu kişinin Bolu Valisi olduğunu görüşmede geçen kimi donelerden araştırarak ben buldum. Vali de önce inkar etti, ardından kendisi de yarım saat sonra beni aradı. Her şey aydınlanacak” dedi.

Telekom’a inanmadı Turkcell’i bekliyor


Dinleme olayı ile ilgili bir internet sitesine yansıyan Telekom Ankara İl Müdürlüğü’nden alındığı ifade edilen belge, CHP’yi ikna etmedi. Telekom belgesinin basına yansımasının ardından CHP Genel Merkezi’ne gelen Sav, parti kurmaylarıyla bir değerlendirme toplantısı yaptı. Sav, Vakit gazetesi muhabirinin cep telefonunun açık kalması nedeniyle konuşulanları dinlemesinin söz konusu olmadığını öne sürdü. Sav’ın çalışma arkadaşlarına “Benim Vakit muhabiri ile görüşmediğim açık. Cep telefonumu açmam gibi bir durum da söz konusu değil. Üstelik görüşme sırasında telefonum da birkaç kez çaldı. Açık kalan bir telefon nasıl çalar” dediği öğrenildi.
KILIF HAZIRLIYORLAR
Teknolojideki ilerlemeleri hatırlatan Önder Sav’ın, sözlerini şöyle sürdürdüğü belirtildi:“Bunlar beni zaten dinliyorlardı. Valinin o gün o saatte bana geleceğini de tespit ettiler. Tam yanıma geldiği sırada da beni aradılar. Bu olaya kılıf yapmak istediler. Teknoloji sayesinde hem beni dinlediler hem de ‘bu telefon açık kaldı’ diye kılıfını hazırladılar. Telefonum kapalı bile olsa teknoloji sayesinde sanki konuşmuşum gibi gösterebilirler. Hükümet ile Vakit gazetesinin iç içe bu işin içinde oldukları çok nettir.

” SORUŞTURMA ÖNEMLİ
CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın, Telekom Ankara İl Müdürlüğü’nün resmi yazısından da tatmin olmadığı belirtildi. Sav’ın, “Telekom hükümetin elinde. İstediklerini yazabilirler. Ama bu işin başka tarafları da var. Savcılık soruşturmasını beklemek gerekir” dediği de bildirildi. Sav’ın savcılık aracılığıyla Turkcell’den gelecek resmi telefon görüşme dökümanını beklediği kaydedildi.
Özel hayat ihlal edilmiş Başbakan susuyor..CHP Genel Saymanı ve MYK Sözcüsü Mustafa Özyürek ise Başbakan Erdoğan’ın basın toplantısındaki sözlerini değerlendirdi. Özyürek, “CHP genel sekreterinin özel konuşmasının Vakit gazetesinde yer alması özel hayatın gizliliğinin ihlalidir. Bu, çok açık. Başbakan bu konuda bir şey demiyor. Bu konuda ne gibi önlemler aldığını söylemiyor. Sadece CHP ile laf yarıştırıyor, hakaret ediyor” dedi.Özyürek, “Önder Bey’in Vakit muhabiri ile konuşmadığı çok açık” diyerek şöyle devam etti: “Olayı hükümetin üstünden alarak Vakit’e mal etmeye çalışıyorlar. Bunlar valinin geleceğini biliyorlardı. Bu işle ilgili emniyet veya onlar kadar güçlü bir çete bu dinlemeyi yapıyor.” Mustafa Özyürek, gensorudan vazgeçmediklerini de bildirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.