T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Vallahi oluyor: Cheney laneti döndü!

Vallahi oluyor: Cheney laneti döndü!



Cheney Türkiye'ye geldiğinde, çoğu kişi önceki gelişinin sonuçlarını anımsamıştı. Bunlardan biri de iyibilgi'ydi. 'Hayırlısı olsun, bakalım kaderde ne var' demişti. Bir tür 'politik lanet' fenomeni olan Cheney, bugün anlaşılıyor ki, 'bir yangının külünü yeniden yakıp geçmiş'. iyibilgi Ankara




Bir "paranormal aktiviteye" kafanızı takarsanız, tesadüflerle ilgili herşey, hatta "günler" bile size oyun yapıyormuş gibi gelebilir. ABD Başkan Yardımcısı Cheney'in Ankara'ya son ayak basışı 2008 Mart'ında oldu.

Bir önceki ziyareti ise 2002'nin yeni Mart ayındaydı. O zaman da bir Ortadoğu turu atıp bize uğramıştı, bu sefer de böyle oldu. O zaman Başbakan Bülent Ecevit'di-ki kendisi artık hem siyaseten hem bedenen aramızda bulunmuyor-bugün ise Tayyip Erdoğan.

2002 ziyaretinden sonra Türkiye'de tüm taşlar yerinden oynadı. O eski günlere hiç dönmeyelim ama biliyoruz ki koalisyon hükümeti yıkıldı ve Kasım ayı başında yapılan seçimlerle AKP iktidara geldi.

Türkiye'de yeni bir safya açıldı, yeni bir düzen başladı. Anımsanacağı gibi Ecevit hükümetinin yıkılma safahatı oldukça çekişmeli ve karışık olmuştu. Şimdi de Türkiye'deki durum hemen aynı.

Şu an içinde bulunduğumuz siyasi ortamın çok parametreli dengelerini de bu habere katmıyoruz ama politik denklemlerin belli bir düzlemde ilerlediği de kuşbakışı bir izlenimle pekala görülüyor.

http://www.iyibilgi.com/images/haber/23402.jpg

Ve bakın bir başka ilginç tesadüf daha yaşanabilir. AKP, kapatma davasının bir an önce tamamlanmasını istiyor ve Başbakan'ın yasaklanması durumunda bir erken seçim planı yapıyor.

Yüksek mahkemenin karar tarihi AKP'ye göre Temmuz-Ağustos olursa iyi deniyor. Beklenti bu. Ama bu halde bir erken seçimin tarihi-Anayasal ve yasal şartlar gereği-Kasım ayını bulabilir!

Bu kadar tesadüf Cheney lanetini, fenomenini fazlasıyla açıklar. Açıklar ama bu tarihe yakın dönemde bile olsa durum aynı. Ama aynı tarihte başka gelişmeler de olacak. Kasım ayı aynı zamanda ABD'nin yeni başkanının seçileceği tarih.

Temiz bir sayfa böyle olsa gerek. Yeni Başkan yeni Başbakan! Sizin de tüyleriniz diken diken olmadı mı? Tabii, "ne laneti kardeşim, batıl mısınız, adamlar bu oyunu böyle oynuyor" deme hakkınız da mevcut. Ama bu durumda da tüyleriniz diken diken olmalı!



--
-------------- Bu İleti Hakkında Bilgi ------------
Bu iletinin taciz olduğunu düşünüyorsanız, aşağıdaki adresi kullanarak Google Gruplar çalışanlarını uyarabilirsiniz. Bu okuyucuya saygımın gereğidir.

http://groups.google.com.tr/groups/abuse?url=http%3A%2F%2Fgroups.google.com.tr%2Fgroups%2Fprofile%3Fenc_user%3DO6-otxYAAAB44mLrU7A9ToPSmo6Y7_Gbo4cocwWvDVg2RHsu8f1bCg%26&_done=%2Fgroups%2Fprofile%3Fenc_user%3DO6-otxYAAAB44mLrU7A9ToPSmo6Y7_Gbo4cocwWvDVg2RHsu8f1bCg%26&
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.