İncirlik Üssü Kapansın Eylemi


Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (BAK) üyesi bir grup, Adana'nın merkez Yüreğir ilçesindeki İncirlik Hava Üssü'nün kapatılması amacıyla eylem yaptı.
BAK Adana Sözcüsü Ali Dinigüzel, İncirlik beldesi girişinde yaptığı açıklamada, İncirlik Hava Üssü'nün kapatılmasını istemelerinin birçok nedeni bulunduğunu söyledi.

Üssün Irak'ın işgalinde önemli rol oynadığını öne süren Dinigüzel, bu nedenle çok sayıda Iraklının göç etmek zorunda kaldığını, birçoğunun öldüğünü ifade etti.

Dinigüzel, ''Iraklılara işkence yapan ABD'li subaylar İncirlik'te dinlendi ve dinleniyor. İncirlik hiçbir şekilde masum değil. İncirlik Üssü birçok Iraklının öldürülmesinde çok önemli rol oynadı'' dedi.

Guantanamo'da bulunanların büyük bölümünün İncirlik Üssü üzerinden götürüldüğünü iddia eden Dinigüzel, şunları kaydetti:

''İncirlik Üssü, Irak işgalinin en büyük lojistik destek noktasıdır. Bizler savaş uçaklarının kalktığı ve aynı zamanda çok sayıda nükleer başlığın bulunduğu bu üssün kapatılmasını istiyoruz. Bu üs, ulusal güvenliğimizi tehdit ediyor.''

BAK Yunanistan Sözcüsü Sotiris Koutoglammis de uluslararası alanda askeri üslerin kapatılması konusunda mücadele ettiklerini söyledi.

Yunanistan'da bulunan Suda Üssü ve Adana'daki İncirlik Üssü'nün kapatılması gerektiğini belirten Koutoglammis, aynı zamanda ABD'nın Irak, Afganistan ve Filistin'deki işgalin sona ermesini istediklerini bildirdi.

Kaynak: Ajanslar





ilgili diğer haberler....



Amerika ..Bir Iraklı veya Afganlıya yada Filistinli bir çocuğa veyahut bu coğrafyadan olan birisine Amerikayı sorsak vereceği cevap ; - işgal ettiler, tecavüz ettiler ve işkence yaptılar olacaktır...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.