IRAK'a DEMOKRASİ İÇKİYLE GELDİ..


Irak'ın başşehri Bağdat'a son günlerde nisbi bir sükunet gelirken alkollü içki satan dükkanlar da art arda açılmaya başlandı





Bağdat'ta bilhassa Mehdi Ordusu milislerinin saldırılarından çekinen dükkan sahipleri alkollü içkileri gizlice bile olsa satmaya çekiniyordu. Mehdi Ordusu milislerinin sokaklardan çekilmesi ve şiddet olaylşarında nisbi bir azalmayla birlikte Kerrada, Sadun caddesi gibi eskiden çok alkol tüketilen bölgelerde likör satılan dükkanlar açıldı. Bu bölgelerde orta sınıf Hristiyanlar ve Şiiler yaşıyor. Bölgeye Türkiye'den rakı gelirken, Almanya, Lübnan ve Yunanistan'dan da içkiler geliyor.

Alkollü içki satılan dükkanlar yoğun güvenlik tedbirleri alınan Yeşil Bölge civarında ve kontrol noktaları yakınlarında açılıyor. Devrik diktatör Saddam Hüseyin döneminde Irak'ta alkollü içkiler serbestçe satılıyor ve çok yaygındı. Saddam Hüseyin, 1991 Körfez Harbi sonrasında İslam dinine karşı daha yumuşak politikalar benimesemesinin alkabinde içki satışına sınırlamalar getirmişti. Irak'ta bu sınırlamalar 2003'teki amerikan askeri saldırısı sonrasında kalktı. Bu durum ise fazla sürmedi.

Alkollü içki satılan yerler milisler tarafından bombalandı, dükkan sahipleri de kaçırılarak öldürüldü. Bundan dolayı şehirde halen içki satışı endişeli bir şekilde yapılıyor. Dükkanlar, alkollü içkileri vitrine koymaya çekiniyor ve bunları dükkanın iç taraflarında tutuyor. Bağdat'taki alkol bağımlıları yakın bir gelecekte meyhanelerin "güçlü bir dönüş" yapacağı beklentisinde
.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.