Vavi: "Devrim için ölmeye hazırız"

Güney Afrika Sendika Kongresi (COSATU) Genel Sekreteri Vavi halka hitap etti


Güney Afrika Sendika Kongresi (COSATU) Genel Sekreteri Zwelinzima Vavi Cumartesi günü yaptığı konuşmada "bir diğerimizi savunmak ve devrimimiz için ölmeye hazırız" dedi.


KwaZulu-Natal'ın kuzeyindeki Ulundi'de eski sendikacı Bheki Mkhize'nin mezar taşı açma merasimine katılan Vavi gelenlere hitaben, "Biz bir diğerimizi savunmak ve devrimimiz için ölmeye hazırız. Bunun nedeni devrimci olduğumuz için özür dileyemeyecek oluşumuzdur." dedi.

Konuşması esnasında Vavi, Mkhize'yi sendikaya ve Afrika Ulusal Kongresi'ne sadakatinden dolayı övdü.

Ayrıca Demokratları ve liberalleri hedef alan konuşmasında şöyle dedi, "Demokratik Birlik ve liberaller ve şimdi İnsan Hakları Komisyonu Mkhize'nin kendi insanlığı namına ölüme hazır oluşuna şaşırmış olmalı."

Vavi siyasi rakiplerine hitaben "...üzülerek söylüyorum ki bu gelenekten gelmeyenlerin bizim devrimimiz için hayatlarımızı feda etmeye söz verdiğimizi ve bunun boş bir vaadden ibaret olmadığını aamaya ihtiyaçları var" dedi.

Vavi sözlerine "O gerçekten büyük bir sözdür. Bun bir propaganda değildir, bu ancak yasayla kutsal kılınmış temel özgürlüklere olan aşkımızın bir göstergesidir." diye devam etti.

Salı günü Güney Afrika İnsan Hakları Komisyonu (SHARC) tarafından Vavi'ye geçen hafta yayınladığı "Zuma'ya ölüm" bildirisini geri çekmesi için 14 gün süre verilmişti.

SAHRC sözcüsü Vincent Moaga ise yaptığı açıklamada Vavi bildiriyi geri çekmediği taktirde mahkemeye çağrılabileceğini ve ona bir takım öneriler sunulabileceğini açıkladı.

Moaga, muhtemelen Eşitlik Mahkesi'nin böyle bir durumda Vavi'nin gelecekte bu tip bildiriler yayınlamasını yasaklayacak bir öneri paketi hazırlayacağını da sözlerine ekledi.

Cumartesi günü Vavi siyasi rakiplerine yönelik olarak devrimin uzak olmadığını, çünkü ülkenin yeni bir anayasaya ve insan hakları hukuk beyannamesine sahip olduğunu söyledi ve ekledi, "Geçmişte en büyük fedakarlıkları yapan bizler, devrimci kazanımlarımızın savunulması için gelecekte de aynılarını yapmaya hazırız. Devrim uzak değildir."

Komisyona saygı duyduğunu ifade eden Vavi, "Ben onların da bazen istemeden diğer vatandaşların haklarını kötüye kullandıklarına inanıyorum" dedi.

Vavi sözlerine şöyle devam etti, "Gelecek hafta neden barışa ve anayasamıza tehlike olmadığımı açıklayacağım bir mektup yazacağım. Ayrıca neden benim taahhüt ettiğim devrimin anayasa, barış ve ülkemiz için tehdit olduğuna yönelik yorumunun yanlış olduğunu açıklayacağım."

Devrimci lider sözlerini şu ifadeleriyle tamamladı; "Onlar bana hapishane yolunu gösteren siyasi görüşlerim sebebiyle neden özür dilyemeyeceğimi anlayacaklar."


Vavi geçen seneki grevde halka seslenirken


Press Medya

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.