AMERİKA SEN BUNU HAKETTİN DİYE BAĞIRIYORLARDI!


Washington Times gazetesi saldırıyla ilgili haberinde Türk polisinden övgüyle söz etti ve ilginç detayları verdi.


Gazete, görgü tanığı olan Konsolosluk çalışanlarının ifadelerini aktararak şunları yazdı: "İstanbul'un tam boğaz kıyısında bulunan Amerikan konsolosluğu pompalı tüfeklerle saldırıya uğradı. Aracından inen pompalı tüfekli teröristler, 'Amerika bu senin yüzünden! Sen bunu hak ettin' naraları atarak ölüm saçtı!"


Polis kaynaklarına göre saldırı EL Kaide'nin intikamı


Polis kaynaklarına göre üç polisin şehit olduğu , 3 teröristin öldürüldüğü dünkü ABD Konsolosluğu'nun polis nok düzenlenen terör saldırısı Antep'teki El Kaide operasyonuna misilleme amaçlı olarak yapıldı.
Saldırganların evlerinde bulunan El Kaide örgütüne ait bulgular ve Afganistan'da El Kaide saflarında savaşan ve 5 gün önce ABD birliklerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Abdül Fettah ile İstanbul Başkonsolosluğu'na saldıranlardan Erkan Kargın'ın 1982 Bitlis doğumlu olmaları 'intikam saldırısı' olasılığını gündeme getirdi.
Saldırganların Fettah ve aynı çatışmada hayatını kaybeden Lütfi Serin'le Afganistan'da bulundukları sırada tanıştıkları olasılığı üzerinde duruluyor. Dolayısıyla, konsolosluğa yapılan saldırının Fettah ve Serin'in ölümü nedeniyle gerçekleştirilmiş olan bir 'intikam saldırısı' niteliği taşıyabileceği vurgulanıyor. 2007 Kasım ayında Afganistan'da giden ve 'Cihat' adını verdikleri savaşa katılan Fettah, 2004 yılında Afganistan'a giden Lütfi Serin'le birlikte Afganistan'ın Kandahar bölgesinde 5 gün önceki çatışma sonucu hayatını kaybetmişti.
CIA olay yerinde Saldırının ardından ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın (CIA) Ankara'da bulunan irtibat görevlileri, Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alarak İstanbul'a hareket etti.
ANTEP'E YANIT
Saldırganların kimlikleri ve saldırıya ilişkin diğer verilerin yavaş yavaş ortaya çıkmasıyla Emniyet, eylemin El Kaide'nin yerel hücrelerinden biri tarafından gerçekleştirdiği tezi üzerinde odaklandı. Soruşturma ilerledikçe bu kuşku kuvvetlendi ve saldırının El Kaide'ye yönelik olarak bir süre önce ABD desteğiyle yapılan Gaziantep merkezli operasyona cevap olabileceği yorumlarına yol açtı.

Bir Emniyet yetkilisine göre söz konsuu operasyonda El Kaide'nin Türkiye'deki birimleri büyük darbe yedi. Dünkü saldırının acemi görünümünün de El Kaide'nin Gaziantep operasyonu sonrasındaki dağınıklığına bağlanabileceğini söyleyen Emniyet yetkilisi "Bu, El Kaide çizgisinde ancak merkezi kararla hareket etmeyen zayıf bir hücrenin de eylemi olabilir" diye konuştu.

kaynak:haber vitrini

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.