Srebrenitsa Katliamının 13. yılı /Foto Galeri



Bosna Savaşı sırasında binlerce Boşnak Müslüman'ın Sırplarca öldürüldüğü Srebrenitsa katliamının 13'ncü yılı münasebetiyle düzenlenecek anma törenine 40 binden fazla kişinin katılması bekleniyor


Bugünkü anma törenlerinde, toplu mezarlardan çıkarılan ve kimlikleri henüz tespit edilen 308 kişiye ait kalıntılar, 5 yıl önce Potocari'de Srebrenitsa kurbanları için oluşturulan mezarlıkta toprağa verilecek. Böylece Potocari'de gömülen Srebrenitsa kurbanlarının sayısı 3 bin 214'e yükselecek.

BM Uluslararası Adalet Divanı ve Savaş Suçları Mahkemesi, 1995'teki katliamı "soykırım" olarak nitelemişti. Sırp askerleri, BM'nin güvenli bölge ilan ettiği Srebrenitsa'nın, Hollanda askerlerince kendilerine teslim edilmesinden sonra katliama girişmişti.

Bu arada Srebrenitsa'da bugün yapılan anma törenlerine, Bosnalı Sırpları temsilen hiçbir yetkilinin katılmayacağı belirtiliyor. Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nin haklarında tutuklama emri çıkarttığı Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karadziç ve eski komutan Ratko Mladiç ise hala yakalanabilmiş değil.

Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana gerçekleştirilen en büyük katliamda 8 bin Boşnak müslüman Sırplar tarafından öldürülmüştü.


13 yıldır kimse bu kareleri unutamadı


Gözyaşı hiç durmadı


Gözyaşı hiç durmadı


Gözyaşı hiç durmadı


Gözyaşı hiç durmadı


Acımasız katiller hala yakalanamadı!


Hala binlerce ceset çıkıyor





katiller hala yakalanamadı!


Radovan Karaciç (Karadzic) / Ratko Mladic





-

-

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.