EMPERYALİSTLER NİÇİN PARA VERİR ?

Vatanımız tehdit altındadır. Bugünkü tehdidin kaynağı, ABD ve AB emperyalizmidir.
Bu güçlerin elindeki en önemli silah, paradır. Türkiye’mizi boyunduruk altına almak veya yok etmek isteyen bugüçlerin dağıttıkları para, bizi içimizden hançerleyecek güçleri veya bizi zayıflatacak girişimleri beslemektedir.


Yıldırım Koç

Bizim milletimizin gönlü zengindir.
Özellikle yoksulunun gönlü daha da zengindir. Halkımızın çoğu, elindekini avucundakini kolayca paylaşır.
Anadolu’da hala “Tanrı misafiri” gibi bir anlayış varlığını sürdürmektedir.Birçok insanımız hala“insanlık öldü mü, yahu” diyerek,maddi çıkarları bir kenara atabilmektedir.Hele biraz duygularına hitap edilirse, bizim insanımız ekmek parasını bile bir yardım kampanyasına verip,arkasından nasıl para bulacağım diye kara kara düşünebilir. Alışveriş yaparken üç-beş kuruş eksiğiniz çıksa,“yarın getiririm” deseniz, esnafın çoğu,“estağfurullah abi, ne demek” der.

Avrupalı genelde böyle midir?
Yolu Avrupa ülkelerine düşenler bilir. Bir dükkandan mal aldığınızda, satıcı malıelinde tutar, sizin verdiğiniz paraların son kuruşuna kadar tamam olduğuna emin olduktan sonra, malı size uzatır. Aile içinde kadın ayrı kazanır, ayrı harcar; erkek ayrı kazanır, ayrı harcar.Çocuk belirli bir yaşa geldiğinde aile bütçesine katkıda bulunmak veya evden ayrılmak zorundadır. “Alman hesabı”lafı boşuna çıkmamıştır.
Peki, çocuğundan bile para esirgeyen Avrupalı, nasıl oluyor da bu aralar Türkiye’de para saçıyor, birilerine para dağıtıyor?

ABD için durum farklı mı?
Sineğinyağını çıkarmaya çalışan Amerikalılar,niçin bir sürü insanı Amerika’ya davet ediyor, onların giderlerini karşılıyor?Niçin Amerikan sendikaları,Türkiye’deki sendikalarımıza para vererek ortak proje yapmayı öneriyor?
Tabii, daha önemli soru şu: Niçinbazı insanlarımız Avrupalı’nın, Amerikalı’nın,Japon’un parasının peşinde koşuyor ve bu paralar karşılığında onlara ne veriyor? Emperyalistlerden para alanlarınbu soruya verdikleri genel bir cevap vardır: “Bize para veriyorlar ama ne yaptığımıza karışmıyorlar” derler. Buna kendileri de inanmazlar, ama endoğal savunma biçimleri budur.
Emperyalistler ne zamandan beri Türkiye’de para dağıtıyor? Osmanlı’nın dağılma döneminde emperyalist güçlerin İstanbul’da çöreklenmiş temsilcileri, kendilerine istihbarat toplayacak, ajanlık yapacak,kendi önerilerini uygulayacak veya uygulatacak insanlara çeşitli adlar altında para verirlermiş.Cumhuriyet döneminde ise bu uygulama özellikle İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra yaygınlaşmaya başladı. 1920’li yıllarda Sovyetler Birliği’ninülkemizdeki bazı komünistleri kendilerine ait şirketlerde çalışıyor göstererek onlara para ödedikleri biliniyor. Ayrıca, “Moskova’dan ruble” iddialarıda yalan değildir. 1947-48 yıllarından itibaren, ABD’nin Türkiye’de kendi yandaşlarına veya yanına çekmeye veya tarafsızlaştırmaya çalıştığı insanlara para aktardığı bugün iyi bilinmektedir.1980’li yıllardan itibaren Avrupa Birliği de bu uygulamaları başlatmıştır.

Kimler emperyalistlerden para alıyor ve bu para karşılığında ne yapıyor?

Eskiden ajan çalıştırmak zordu.Günümüzde kolaylaştı. Binlerce Amerikalı istihbaratçı Türkiye’ye1960’lı yıllarda “barış gönüllüsü” adıaltında geldiler, köylerimizde ve kasabalarımızda araştırmalar yaptılar. Bu çalışmalar bir süre sonra tepki çekmeyebaşlayınca, yeterli bilgiyi topladıklarını düşünerek geri çekildiler.Bugün istihbarat çalışmalarında genellikle ülkemiz vatandaşları kullanılmaktadır.Emperyalist devletler tarafından giderleri karşılanarak yurtdışına gezilere götürülen insanların birbölümü, şükran duyguları içinde, samimi görüşmelerde ülkemize ilişkin tüm bildiklerini anlatmaktadırlar. Ayrıca,kolayca arkadaş olan bazı kişiler,bu bilgi (istihbarat) akışını, ara sıraverilen küçük hediyeler karşılığında sürekli de kılabilmektedir. Bir süre sonra hediyelere alışan bazı kişiler,bilgi aktarımını daha sistemli hale getirmektedir.Alın size gayet ucuza mal olmuş bir yerli ajan.Bilgi toplamada ve gerçeklerin kamuoyuna yansıtılmasını önlemede de“projeler” kullanılmaktadır. Diyelim bir üniversitede öğretim üyesisiniz.Aldığınız maaş belli. Yetmiyor. Dışarıda ek bir iş arıyorsunuz. Avrupa Komisyonu’ndan(Avrupa Birliği’nin yürütme organı) proje dağıtıldığını duyuyorsunuz. Sizin konunuzla ilgili birproje önerisi geliştiriyorsunuz. Kabulediliyor. Böylece zokayı kendiniz yutuyorsunuz.Proje tezgahına bir düşenkişi, bundan kolay kolay kurtulamaz.

Proje tezgahı nedir?
Avrupalı veyaAmerikalı istihbarat örgütleri, Türkiye’debelirli bir konuda derinlemesine araştırma yapmak istemektedir. Ancakbunu kendileri gelip yapsalar, güvenlikkuvvetlerinin dikkatini ve tepkisiniçekecektir. Ayrıca, halkımız arasında bulunan birçok sağduyulu insan, bir yabancının sorduğu sorulardan hangisonuçların çıkarılabileceğini değerlendirebilmektedir.Bir yabancının“bilimsel çalışma” gibi masum bir görüntüaltında ülkemizde istihbarat çalışmasıyapması kolay değildir. Ayrıca,oldukça da pahalıdır.

Çözüm nedir?
Çözüm, projelerdir. Avrupa Komisyonu,hangi konuda istihbarat toplanması gerekiyorsa, o konuda birproje hazırlıyor ve ilgililerin dikkatine sunuyor. Projeyi alan kişi, 6 ay veya12 ay gibi sürelerle belirli bir aylık alıyor.Bu aylık, ülkemizdeki vergi sistemiiçine sokulmadan, yani vergilendirilmedenödeniyor. Ayrıca, bir yakınınızın“asistan” adı altında projeye yamanması ve ona da beş-on kuruşavanta sağlanması imkanı var. Proje,kırtasiye gibi bazı giderlerle de şişirilebiliyor.Bir anda kendi maaşından daha yüksek bir “proje katkısını” alan kişilerin çoğu, bu ek gelire uyuşturucu gibi bağlanıyor. Arabası yoksa araba alıyor.Arabası varsa, arabasını yeniliyor.Cep telefonunu değiştiriyor. Her gün televizyonlarda reklamı yapılan malları alıyor. Eski televizyonunu atıyor,duvara asılabilir ince televizyonlardan alıyor. Böylece çarka dahil ediliyor.Yeni projeler alabilmek için de istenileni yapıyor. Alan memnun, satan memnun.Bu tezgaha bir kez düşen birçok kişi, bu ek gelirden o kadar keyif alıyorki, akan musluğun kapanmaması için hem projede en iyi hizmeti sunuyor(en iyi ve güvenilir istihbaratı derlemeye çalışıyor), hem de hayatının diğer bölümlerinde, milli çıkarlarını,düşündüklerini ve gerçekleri unutuyor,halkımızı emperyalistlerin istedikleri biçimde yönlendirmeye çalışıyor.Zaten bu biçimde bir kez tezgaha dahil oldu ve emperyalistlerin borazanı haline geldi mi, emperyalistlerin ve onların yardakçılarının denetimi altındaki bazı televizyon kanalları ve gazeteler,bu kişileri şişirmeye de başlıyor.
Efendileri, uşaklık edene, iyi maaşın yanı sıra iyi bahşiş de veriyorlar.Emperyalistlerin ödeme biçimi sonderece zengin. Bazılarına para veriliyor.Bazılarının kendilerine veya yakınlarına yurtdışında gezi ve hatta eğitim-araştırma bursu sağlanıyor. Bazıları küçük hediyelere teslim olurken,bazılarının hediyesi daha büyük oluyor.Yurtdışına geziye götürdüklerininbir bölümünün özellikle kadın konusunda zaafı varsa, son derece gelişmiş kamera sistemleriyle bazı sahneler kaydediliyor ve gerektiği zaman kullanılıyor.Vatanımıza yönelik saldırı bu kadar yoğunken, bazı okumuşların niçin sustuklarını, hatta susmanın ötesindeemperyalistlerin değirmenine niçin su taşıdıkları sorusunu ancak bu ilişkileri bilirseniz cevaplayabilirsiniz.
Tabii ki heryurt dışına giden aktif veya pasif ajan olmaz. Tabii ki emperyalistlerden her proje alan ihanet içinde değildir. Ama ülkemizde bukadar hainin çıkmasında bu yurtdışı gezilerinin ve projelerin önemli bir etkisi vardır.
Geçtiğimiz yıllarda AvrupaKomisyonu Türkiye eski Temsilcisi Karen Fogg bana iki defaproje teklif etti. İlk tekliften sonra önce kendimden kuşkulandım.Bana böyle bir teklifte bulunmaya cesaret edebilmesine neden olacak bir hatam mı oldu,emperyalizm karşıtlığında yeterince kararlı gözükmedim miacaba diye düşündüm. Bunun üzerine Avrupa Birliği emperyalizmi konusundaki yazılarımı daha da sertleştirdim ve artırdım.Bir teklif daha geldi. Bu kez gönül rahatlığıyla reddettim. Bugünde Avrupa Birliği emperyalizmi konusunda aynı tavrımı sürdürüyorum. Benim iflah olmazbir AB düşmanı olduğumu artık kesin bir biçimde anlamış olsalar gerek ki, artık teklif filanda gelmiyor.
Bugün yapılması gereken işlerdenbiri, Türkiye’de hangi kuruluşlarınve kişilerin, AvrupaBirliği’nden, ABD’den, Rusya’dan,Çin’den, İsrail’den, başka herhangi bir yabancı devletten hangi ad altında olursa olsunnasıl bir menfaat temin ettiğininbelirlenmesidir. Bugün para alanyarın buyruk alır. Daha sonra dabu kuruluşların ve kişilerin ulusalçıkarlarımız konusunda izledikleri çizgiye bakmak gerekir.DİSK, Avrupa Komisyonu’ndanönce 150 bin Euro aldı.Daha sonra, DİSK, HAK-İŞ ve KESK, üyesi bulundukları Avrupa Sendikalar Konfederasyonu aracılığıyla Avrupa Komisyonu’nun1 milyon Euro’luk bireğitim projesini aldı ve “eğitim yaptı”.

Bu kuruluşların Kıbrıs konusundaki tavrı nasıldı?
Sözde Ermeni soykırımı iddialarınakarşı nasıl bir tavır aldılar?
EmperyalistlerinTürkiye’de azınlık yaratma çabalarına karşı ne yaptılar?

Soros, emperyalist güçlerin bir parçasıdır. Soros’un Türkiye’de oluşturduğu Açık Toplum Enstitüsü’nün Danışma (Yönetim)Kurulu’nda HAK-İŞ GenelBaşkanı Salim Uslu da vardı. Soros’tan para alanlar arasında DİSK’e bağlı Dev Maden Sen debulunmaktadır. Soros’un kaynakaktardığı önemli bir kuruluş ise,Tesev’dir. Bu kuruluşların millidavalarımız konusundaki tavrınedir?Amerikan emperyalistleri 1960’lı yıllarda TÜRK-İŞ’e bağlısendikalardan yüzlerce sendikacıyı ABD’ye götürmüşler,gezdirmişlerdi. Amerikan MerkeziHaberalma Teşkilatı’nın(CIA) denetimindeki Asya Amerika Hür Çalışma Enstitüsü(AAFLI) 1972 yılından 1993 yılına kadar TÜRK-İŞ’le yakın bir işbirliği içinde çalışma yapmıştı. Amerikan istihbaratının araçlarından biri olan Pathfinder Vakfıda benzer bir çalışma gerçekleştirmişti.Bütün bu yıllar boyuncaTÜRK-İŞ’in ülkemizdeki Amerikan üs ve tesislerine karşı sessiz kalmasında bu ilişkiler etkili olmuş muydu acaba?

Bugün misyonerlerin faaliyetleri giderek daha da yoğunlaşmaktadır.Bazı vatandaşlarımızın din değiştirerek emperyalistlerin işbirlikçisi olmasında,ödenen ufak paraların ve Avrupa’da çalışma imkanı vaadlerinin etkisi vardır. Ayda 100 dolara din değiştiren, ayda 200 dolara vatanını kolayca satabilir.
Vatanımız tehdit altındadır.Bugünkü tehdidin kaynağı,ABD ve AB emperyalizmidir.
Bu güçlerin elindeki en önemli silah, paradır. Türkiye’mizi boyunduruk altına almak veya yoketmek isteyen bu güçlerin dağıttıklarıpara, bizi içimizden hançerleyecekgüçleri veya bizi zayıflatacak girişimleri beslemektedir.ABD’den, Avrupa Birliği’nden,Japonya’dan, Rusya’dan,Çin’den veya herhangi başka bir devletten menfaat sağlayan kişi ve kuruluşlar tespit edilmeli ve kamuoyuna açıklanmalıdır.

Bu Makale Haftalık Olarak Yayınlanan "Baran Dergisi'nden" İktibas Edilmiştir

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.