ERGENEKON' OPERASYONUNDA 2. PERDE ŞOK GÖZALTILARLA BAŞLADI

Ve beklenen oldu Ergenekon Operasyonunda 2. Perde başladı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Ergenekon operasyonu çerçevesinde Ankara’da gözaltına alınanların sayısı 7‘e çıktı. Operasyon kapsamında, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Orgeneral Şener Eruygur, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile ATO Başkanı Sinan Ayugün Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde bulunuyor. Buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Tolon, Eruygur, Balbay ile Aygün İstanbul’a götürülecek.

Alınan bilgiye göre, Aygün, Eruygur, Tolon ve Balbay, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından Ergenekon soruşturması kapsamında sabah erken saatlerinde evlerinde gözaltına alındılar.

Talimat İstanbul'dan

Gözaltı talimatının 'Ergenekon Savcısı' olarak bilinen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından verildiği ve Ankara Emniyeti tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak Genelkurmay'ın da bilgilendirildiği gelen bilgiler arasında.

Polis arama yapıyor

Öte yandan Cumhuriyet gazetesi Ankara bürosunda ve gözaltına alınan diğer isimlerin evlerinde polisin yoğun şekilde arama yaptığı bildirildi.

Eruygur ve Aygün de gözaltında

Gözaltına alınan isimler arasında ADD Genel Başkanı ve eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un da bulunduğu öğrenildi.

Toplam 7 kişi

Sabaha karşı Ankara'da yapılan operasyonda toplam 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Diğer 3 kişinin kim olduğu ilerleyen dakikalarda ortaya çıkacak.

İSTANBUL'DA 17 ADD'Lİ GÖZALTINDA

Genelkurmay'ın izni var

Emekli paşalar Eruygur ve Tolon'un kaldığı lojmanlar geniş güvenlik önlemleriyle korunuyor. Bu nedenle Eruygur ve Tolon'un gözaltına alınmasında Genelkurmay'ın bilgisi ve izni olduğu tahmin ediliyor. Genelkurmay Başkanlığından konuyla ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor.

Ergenekon'da son durum

İddianamesi hazırlanmakta olan Ergenekon soruşturması kapsamında şu ana kadar 100'den fazla kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınanların 49'u tutuklandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.