Şimdi Onlar Kurtuluş Savaşı Veriyorlar....

İş Bankası Kuruluşunda emeği olan halkları ne kadar hatırlıyor?
Buna dair yazılacak çok şey var..Lakin umursamazlık ve Kapitalizm ile Emperyalizmin emrine girmiş sermayenin günümüzde ki en önemli mekanlarıdır bankalar ve bankacılık sistemi...İş Bankasının büyük olması ve ya tanıtıldığı gibi yüksek yüksek binalarla sistemini yürütmesinin bugün bazı çevrelerce pohpohlanması bir yana; dikilen o binaların tepesinde dalgalanan Bayrak için ,o bayrağın temsil ettiği ruh için ,bizden olan ve bizim için ölen kurtuluş savaşımızın kahramanlarına iş bankasının ne faydası var ?

195 metrede dalgalanan bayrak


Turkiyenin en yuksek binasi


Is Kuleleri - 181 metre

İş bankasının tepesinde bulunan Bayrağın dalgalanması için Kurtuluş Savaşında Anadolunun kurtuluşuna koşan Pakistan ,keşmir,ve o zamanlarda Hint Müslümanları olarak anılan İnsanların,kardeşlerimizin Osmanlıya zarar gelmesin ve Hilafete helal değmesin diye canlarını ortaya koyarak ve mallaını da göndererek bizzat Paralarını teslim ettikleri ve bu paralar ile İşbankasının yapıldığını biliyormusunuz ?
Hint Müslümanları, savaş yıllarındaki nakdî yardımları, çoluk çocuklarının boğazından artırarak gönderiyorlardı Anadolu’daki Milli Mücadele’ye. Sonuçta İş Bankası’nın sermaye temellerinde bile Hint Müslümanlarının yardım olarak gönderdikleri helal paraların yattığını unutmayalım...
Ama bugün İş bankası Türkiyenin en yüksek binası konumunda ve Türkiyenin Sermayesinin toplandığı mekan durumunda olmasına rağmen o KURTULUŞ savaşımızın kahramanlarını ne kadar tanımaktadır,hatırlamaktadır meçhul bir vak'a! ???

Şimdi onlar Kurtuluş Savaşı Veriyor...
Bugün Bağımsızlık mücadelesi veren Afganistan ve Keşmirli savaşçılar dün bizimle başbaşa Kurtuluş Savaşına katılmıştı..Pakistan ise bağımsız olmasına rağmen bugün Amerikan oyunları ile işgal edilme aşamasındadır...buna rağmen Is Bankasi kurulusunda emegi olan bu ulkelerin bayraklarini bagimsizlik gunlerinde Türk Bayrağının yanında göndere cekmelidir..Gecikmiş bir işlevde olsa bu mutlaka yapılmalıdır.. Bunu Yapacak birileri varsa tabi....

İşte o Halkların Şimdi ki durumlarını gösterir Resimler ..

Ingiltere Hindistanı yanliz 100 bin kisi ile yonetmisti. Bu dev somurge simdi 7 parca. Hatta Afganistani da buraya katmak icin sefer duzenlenmisti.


Gandi 10 numarada

Train to Pakistan steaming out of New Delhi Railway Station, 1947.

"India: Liberty and Death" Time Magazine Cover, October 27, 1947.


Ingiltere her cekildigi yere bir pislik birakir.

Musluman kesmirin bir kismini hindistana verip etnik catismalarla iki ulkeyi zayiflatmayi planladi


Azad Kesmir BAYRAK

Israeli flag during a protest in support of Palestine in SrinagarIsraeli flag during a protest in support of Palestine in Srinagar October 5, 2007. REUTERS/Fayaz Kabli

(INDIAN-ADMINISTERED KASHMIR) LOOKING FOR ROAD TO FREEDOM: A woman activist of Jammu Kashmir Liberation Front (JKLF) wears a party flag on the first day of 'Safar-e-Azadi' in Kokernag, south of Srinagar. (Reuter Photo)
Isgal altindaki Kesmirdeki bir gosteri

5 months ago: Supporters of the Jamat-e-Islami party burn an Indian flag during a rally to show solidarity with the people of Kashmir, in Multan February 5, 2008. Thousands of Pakistanis marched on Tuesday to show solidarity with the people of Kashmir, the Himalayan region divided between Pakistan and India since their independence in 1947. February 5 is a Kashmir Day holiday in Pakistan and peaceful rallies were held in different parts of the country.


Jamnu kesmir bagimsizlik Cephesi


ill every Kafir...they shouted

Şimdi Onlar Kurtuluş Savaşı

Veriyorlar...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.