KomploTeorileri... Ergenekon

Son donemde acilan iki davanin ,ulkemizde zaten var olan derin farkliliklar ve saflasmalari daha icinden cikilmaz bir ortama suruklemis oldugunu yasayarak goruyoruz.
İcerigini begenelim ya da begenmeyelim Yargitay Bassavcisi tarafindan "AKP'nin kapatilmasina" yonelik acilan dava bilinen hukuki prosedurlere uygun bir bicimde ele alinmis ve karara varilmistir.Bassavcinin iddianammesi kabul gormus ancak, parti kapatilmamistir.
Oysa, diger davanin bildik hukuki prosedurlere uygun bir bicimde yurutuldugune dair derin kuskular var..Olayin hukuki ve siyasal yonleri bir suredir tartisilmakta ve gorunuse gore de daha uzun sure tartisilacaktir.Telefonda karinizla, sevgilinizle, arkadaslarinizla yaptiginiz siradan konusmalar, sakalasmalardan tutun da bir okuyucunun yazarina gonderdigi oneri ve yorumlara kadar her sey "kanit" seviyesinde ele alinmistir.Dosyalarin,cd lerin tum kanit olarak toplanan belgelerin ayrintili bir dokumu tutanaklara gecirilmedigi gibi ( ornegin bir dosyada hangi belgelerin tek tek yer aldigi ),birer ornekleri de savunma avukatlarina verilmemistir.Bunlar gibi daha bir suru ayrinti...Ben davanin asil siyasal yonune deginmek istiyorum.
Bu dava oncesinde," Ergenekon" denildigi zaman ne anlardik?Dusmanlarindan kacip bir vadide toplanan ve cogalan bir toplulugun uzun sacli, sarkik biyikli savascilarinin gunun birinde dis dunyaya cikmaya karar vermeleri ve disi bir kurtun onlara yol gosterdigi "destanı"..Yani, Turklerin varolus destanini....Bu davada "sanik" koltuguna AKP 'ye en radikal bicimde karsi duran cok sayida ulusalci grup oturtulmustur ama bir tek "MHP!li" ve "ulkucu" yoktur !..İlginc !..Sag, sol Kemalistler, anti emperyalist milli gorusculer, emekli askerler,bazi fasist ve karanlik kisilerle, mafya liderleriyle bir araya getirilip Turkiye'nin, Balkanlarin ve Dunyanin ,gelmis gecmis en tehlikeli teror orgutu "ortaya cikartilmistir" !..Ama aralarinda "Bozkurtlar" yok !..Ataturkculer var...Oysa, katledilen aydinlara ve gazetecilere bakildiginda, onemli bir kesimi "Ataturkcu"...Zekice !!!
Ben bir de su "Agarta'ya" taktım !..2000 yillik bir illegal yapilanmaymis...Su andakiler kacinci "kusak" bilmiyorum, umarim, sayin savci bu orgutun tum gecmisini aciga cikarmaya kalkmaz, torunlarimizin torunlarinin bu dava ile buyumesini istemem dogrusu...
Agarta'ya taktim ya, biraz arastirma geregini duydum.Kokeni eski hint yazitlari "Vedalara" kadar uzanan, ozellikle Avrupali okultistlerce ele alinan, ve tabi ki her zaman ki oryantalist bakis acilariyla kendilerine daha fazla pay cikardiklari bir konu bu.Bu batili okultistlerle Turkiye'de kimler ilski kurmus biliyor musunuz?"Bilim Arastirma Grubu" adli bir topluluk...UFO'lar, gizemli konular, spiritualizm vs. gibi konularla ilgilenmisler ve daha sonra "Adnan Hocacilara" yaklasmislar...70'lerin sonu ve 80'ler de bu konuda pek cok kitap cikarmislar.Bugunlerde cok tartistigimiz su unlu tasarimci yaratilis her ne ise o garip gorusleri daha o yillarda yaymaya calismislar.Yani, pek de yeni bir girisim degilmis bu.
Simdi ,lutfen, soyler misiniz? Bu kadar onemli bir dava, bizzat sayin savcinin kendisi tarafindan sulandirilmamis midir?Amac, gercekten bu faili mechul cinayetleri , darbeleri ve karanlik ilskileri cozmek idiyse boyle Agarta'li, magartali konulara gerek var miydi?..
Amac, "Da Vinci Sifresi " gibi kitaplarin "best seller" listelerinin basinda yer almalari,"Tapinak Sovalyeleri" gibi konularin genis kitlelerce merak konusu olmasi kesfinden yararlanilarak davanin tum dunyada ilgi uyandirmasina yonelik bir taktik mi?!.Yoksa dunyada ki tum kotuluklerin gizli ve gizemli siyonistlerce gerceklestirildigini fisildayan "musluman sehir efsanelerine" bir gonderme mi?Her neyse...
Bir baska nokta: Suc kapsami altina alinan olaylarin hemen hepsi "Susurluk sonrasi" donemi kapsamasi...
Turkiye'nin kapitalizme gobekten baglı oldugu "İlimli İslam Cumhuriyetine" donusturulup, bolgemizdeki emperyalist planlarda etkin gorevler ustlenmesinin karsisinda bir takim gruplarin ve kurumlarin "engel" teskil ettigi ve bu duruma direndigi apacik ortada.Kim bu densizler ?!. Kemalistler, Ulusalcilar, Yurtseverler,Sosyalistler ve tabi ki TSK !..Bir diger degisle "Ergenekoncular" !..Simdi durum degerlendirmesi yaparken bir an icin "nesnel" olalim...Saldirgan kureselci kapitalist cenreler icin, sayilari tas catlasa ucyuz dortyuz bin kisiden ibaret "sosyalistler" mi, yoksa milyonlara varan ve de "disiplinli, silahli bir gucu" yaninda hisseden Kemalistler mi "tehlikelidir" ? Bu tehlike kalkinca sira sosyalistlere de gelecek !.. Ya "evcillesip" "ilimli" hale gelecekler ya da yeni yeni davalarla, engellerle karsilasacaklar...
Son zamanlarda bazi gruplar peydah oldu ve ha bire "darbeye hayir !" yuruyusleri ve mitingleri yapiyorlar.Darilmasinlar ama cok guluyorum.Siz gercekten darbeye karsi misiniz, yoksa darbe kiskirticisimisiniz, anlamakta zorluk cekiyorum.Birazcik politik ve tarihi birikimi olan herkes bilir ki "emperyalizmin destegi " olmadan darbe olmaz.emperyalizme karsi yapilan darbeye de "devrim" denir !..12 Mart,12 Eylul ve 28 Subat darbelerine dogrudan ve dolayli destek veren gucler bugun TSK 'nin ve bagli oldugu fikirlerin karsisindadir!..O zaman "askeri darbeleri" falan unutun, simdi "sivil darbe" zamanidir!..Sivil Darbenin neo liberal sozlukteki anlami da "demokrasi" ile esdegerdir!..
"Efendi efendi ,sen Turkiye'nin karanlik islerinin, cinayetlerinin, darbelerin aydinlatilmasini istemiyor musun?" diyenlere...Evet, cok ama cok istiyorum.Uzun bir donemden beri ulkemde adi ister Kontgerilla, ister Gladyo ister bir baska isimle olsun karanlik ve hain bir yapilanmanin oldugunu gayet iyi biliyorum.İste, bu yuzden bu davanin bir ise yaramayacagini, ustelik, gecmisin tum karanlik ayak izlerini silip yok edecegini dusundugum icin endise ediyorum.Sayin Oz ve diger Ergenekon savcilari, eger 12 Eylul'u ve onun simdilerde "Nu " calismalar yapan ressamini , iskenceleri,Mumcu, Kislali, Anter ,Dink gibi cinayetleri, 12 Eylul oncesi oldurulen yuzlerce aydin ve gencin katillerini, Sivasi,Taksimi, Marasi ,Corumu mercek altina yatirip cozeceklerse sonuna kadar onlarin yanindayim.Bu karanlik iliskiler eger, Washington'a, Pentagon'a ve NATO 'ya kadar uzandiginda, sayin savcilar ayni kararli tutumlarini surdurebilecekler midir? Yoksa, bu is yalnizca bu karanlik orgutun Susurlukta "deri degistirdigi" donem sonrasinin dislanan unsurlarini mi kapsiyor? Bilemiyorum...İzleyip ,gorecegiz !..
Aydinlik ve cagdas bir ulkeye kavusmak dilegi ile...
hakan eginlioglu

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız: Google
Grupları "KOMPLO TEORiLERi..." grubu.
Bu gruba posta göndermek için ; E-KomploTeorileri@googlegroups.com

e-KomploTeorileri grubundan ayrılmak için:
E-KomploTeorileri+unsubscribe@googlegroups.com boş bir mail atınız...
işlemin tamamlanması için Gelen cevap mesajındaki linke tıklayınız...

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com.tr/group/E-KomploTeorileri?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.