TOLON VE ERUYGUR METRİS CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Ergenekon’da tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkan emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ile Şener Eruygur, ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmak’, ‘terör örgütü kurucusu ve yöneticisi olmak’ suçlarından tutuklandı. İki Paşa Metris Cezaevi’ne gönderildi Ergenekon soruşturmasında salı sabahı gözaltına alınan emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon, ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmak veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek’, ‘terör örgütü kurucusu ve yöneticisi’ olmak suçlarından çıkarıldıkları mahkeme tarafından gece yarısı tutuklandı.

BALBAY SERBEST BIRAKILDI

Tutuklanması talebiyle mahkemeye gönderilen emekli Tümamiral İlker Güven, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Osman Gürbüz’ün de aralarında bulunduğu 6 kişi, İstanbul Adliyesi’nde, soruşturmayı yürüten savcılıktaki sorgularının tamamlanmasının ardından, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. İlker Güven ve Mustafa Balbay, mahkeme tarafından serbest bırakılırken Yeşil’e benzerliği ve suç dosyasının kabarıklığıyla dikkat çeken Osman Gürbüz ve Kemal Aydın tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PAŞALARA AĞIR SUÇLAMA

Adliyeye dün getirilen, ancak savcılık sorgusunun başlamasının ardından tansiyon sorunu nedeniyle ambulansla hastaneye kaldırılan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı ve emekli Orgeneral Şener Eruygur da, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisi sonrası adliyeye getirildi. Burada sorgusu yapılan Eruygur ve adliyeye getirilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan ve savcıya verdiği ifadeleri tekrarlayan Tolon ile Eruygur, ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmak veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek’, ‘Terör örgütünün yöneticisi olmak’ suçlamasıyla tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildiler. Şener Eruygun ve Hurşit Tolon’un avukatları adliye çıkışında yaptıkları açıklamada, “Müvekillerimiz objektif yargılanmadı. Toplanan deliller tek taraflı değerlendirildi. Tek taraflı olarak toplanan deliller soruşturmayı yürüten savcılara sunuldu. Kısa sürede itiraz edeceğiz” dedi. 2 orgenerale 3 savcılı markaj Dün sabah en son adliyeye getirilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un sorgusuna diğerlerinden farklı olarak Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın birden girdi. Diğer şüphelilerin yapılan sorgusuna sadece bir savcı giriyordu. Emekli orgenarallerin sorgusunun son güne bırakılması da dikkat çekti.

TUTUKLU SAYISI 58 OLDU

Soruşturma çerçevesinde son olarak gözaltına alınan 21 kişiden 3 Temmuz Perşembe günü Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne çıkartılan 6 kişiden Barbaros Hayrettin Altıntaş tutuklanmış; Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, İşçi Partisi Öncü Gençlik Genel Başkan Yardımcısı Tunç Akkoç, Siyami Yalçın, Muhammet Murat Avar ve Hamza Demir mahkemeden salıverilmişti. Bu kişilerden sonra adliyeye getirilen ATO Başkanı Sinan Aygün, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, İbrahim Özcan ve Birol Başaran tutuklanmış; Prof Dr. Ercüment Ovalı ise kefaletle serbest bırakılmıştı. ‘’Ergenekon soruşturması’’nda, son operasyonda gözaltına alınan 9 kişinin de tutuklanmasıyla cezaevinde bulunanların sayısı 58 yükseldi. Ergenekon rahatsızlığı Ergenekon soruşturması çok sayıda kişinin sağlığını da bozdu. Cezaevinde kansere yakalan Kuddusi Okkır dışında, Eruygur, Gürbüz ve Aydın kardeşler gözaltında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.