Bahreyn, Müslüman lideri Filipinler'e teslim etti


Bahreyn, Müslüman direnişçi lideri önce tutukladı sonra da Filipinler'e gönderdi.

Filipinler'de İslami bir grubun kurucusu olan Şeyh Ömer Lavilla, Bahreyn'de tutuklandıktan sonra Filipinler'e teslim etti.
Filipinli yetkililer, Şeyh Ömer Lavilla olarak tanınan Ruben Lavilla'nın Bahreyn'de bir Filipinler büyükelçiliğinde çalışırken bir ay önce tutuklandığını ve bugün Filipinler'e gönderildiğini bildirdiler. Filipinler göçmenlik komisyonu başkanı Marcelino Libanan, Lavilla'nın Bahreyn'de yerel bir bankadan kredi almaya çalışırken, sunduğu bazı belgeler üzerine dikkati çektiğini kaydederek "Buraya sınırdışı edilmesini sağlamak bir ayımızı aldı." dedi. 35 yaşındaki Filipinli Müslüman direnişçi liderin Bahreyn'de yerel bir gazetede editör olarak çalıştığı ayrıca Filipinler büyükelçiliğinde tercüman olarak bulunduğu kaydedildi. Filipinler hükümeti anti terörizm konseyi direktörü Fernando Mesa, Lavilla'nın 2004'te Manila Körfezi'nde bir feribotun bombalanması sebebiyle arandığını belirtti.
Emekli general Mesa, Lavilla'nın "Rajah Süleyman Hareketi'nin beyni olduğunu ileri sürdü. Rajah Süleyman Hareketi ve Ebu Sayyaf grubu arasında benzerlikler olduğu iddia edildi. İslami bir eğitim alan Lavilla, grubunun manevi lideri olarak kabul ediliyor ve grubun en üst düzey iki liderinin ülkenin güneyinde 2006'da tutuklanmasından ardından liderliği üstlendiği kaydedildi. Mesa, grubun diğer üyelerinin Mindanao adası açıklarındaki Jolo adasında üstlenen Ebu Sayyaf grubuna katıldığını ileri sürdü. Bu arada, Filipinler ordusundan yapılan açıklamada, Ebu Sayyaf direnişçilerinin bugün Jolo adasındaki Patikul şehri yakınlarında askeri konvoya düzenledikleri saldırıda dört askerin öldüğü ve 10 askerin yaralandığı bildirildi. Mindanao adasında ise Filipinler hükümet kuvvetlerinin Moro İslami Kurtuluş Cephesi'nin kontrolündeki bölgelere yönelik iki hafta önce başlattığı yoğun bombardıman ve saldırıların devam ettiği kaydedildi. Kaynak: Reuters

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.