Gül, Hoca'yı affetti. Gülü kim affedecek?






Gül'den Erbakan'a af Cumhurbaşkanı Gül, kapatılan RP'nin eski Genel Başkanı Erbakan'ın ev hapsi şeklinde uygulanan cezasını kaldırdı

'Kayıp trilyon' davasından aldığı cezayı, aylık ev hapsi' şeklinde Altınoluk'taki yazlığında çeken Necmettin Erbakan, beklediği 'af' haberini aldı.

Necmettin Erbakan aldığı 2 yıl 4 aylık cezasını evinde çekiyordu. Bugün Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada Erbakan'ın cezasının kaldırıldığı bildirildi. Abdullah Gül'ün aynı davadaki dosyası Maliye Bakanlığı'na havale edilmişti.



Gül, sağlık durumunun mahkûmiyetinin devam etmesine izin vermediği gerekçesiyle Erbakan'ın kalan hapis cezasını kaldırdığını bildirdi.

İŞTE AÇIKLAMA


Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Hastanelerce sürekli hastalıkları belirlenen ve bunlara ilişkin raporları Adlî Tıp Kurumu 3 üncü Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından değerlendirilerek muayenesi yapılan Necmettin Erbakan'ın sağlık durumunun mahkûmiyetinin devam etmesine izin vermediği yolunda anılan Kurulca Rapor düzenlenmesi ve dosyanın Adalet Bakanlığınca 15 Ağustos 2008 tarihinde Cumhurbaşkanlığına intikal ettirilmesi üzerine Sayın Cumhurbaşkanımız, Adli Tıp Raporunda ifade edilen durumun Anayasanın 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde sözü edilen 'sürekli hastalık' kapsamında olduğunu dikkate alarak, ilgilinin kalan hapis cezasını, söz konusu madde uyarınca kaldırmışlardır"

GÜL, HOCASI ERBAKAN'I 8 AY 9 GÜN ERKEN TAHLİYE ETTİ


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Görüş geleneğinden hocası olan ve Refah-Yol Hükümeti'nde kendisine Devlet Bakanlığı görevi veren eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı, "kayıp trilyon" davasında aldığı 11 ay 2 günlük ev hapsi cezasını 2 ay 23 gün ceza çektikten sonra affetti. Erbakan 8 ay 9 gün daha "ev hapsi" cezası çekecekti.

28 Şubat sürecinden sonra kapatılan Refah Partisi'nin Hazine'den aldığı 1 trilyon 236 milyar lira yardımı iade edememesi üzerine hakkında dava açılan eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın 11 ay 2 günlük cezası Gül tarafından affedildi. 82 yaşındaki Erbakan, 2 yıl 4 aylık hapis cezasının infazı olan 11 ay 2 günlük cezayı, 25 Mayıs 2008 tarihinden itibaren Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde yer alan Altınoluk'taki yazlığında geçirmeye başlamıştı.

ERBAKAN, ÖĞRENCİSİNDEN AF BEKLİYORDU
Erbakan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisini affedecek kararı bekliyordu. Erbakan'ın avukatlarının Adli Tıp'tan aldığı rapor, Adalet Bakanlığı aracılığıyla Çankaya Köşkü'ne gönderilmişti. Erbakan, Milli Görüş geleneğinden öğrencisi olan ve Refah-Yol Hükümeti'nde Başbakan olduğu sırada Devlet Bakanı yaptığı Abdullah Gül'den gelecek haberi bekliyordu
Anayasa'nın 104. maddesine göre Cumhurbaşkanı'nın, hapis cezalarını ya tamamen ya da kısmen affetme yetkisi var. Söz konusu maddede Cumhurbaşkanı'nın af yetkisi, "Sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek veya kaldırmak" olarak tarif ediliyor.

SAĞLIK RAPORUYLA CEZAYI ERTELETMİŞTİ

Erbakan, 2 yıl 4 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra bazı sağlık sorunlarını gösteren rapor almış ve cezasının infazı 4 kez ertelenmişti. Erbakan hakkındaki son erteleme kararı, 14 Temmuz 2005 tarihinde 6 aylığına verilmişti. Bu süre de 14 Ocak 2006 tarihinde dolmuştu.

ERBAKAN İÇİN YASA DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMIŞTI

AKP Hükümeti, Erbakan'ın hapis cezasını evinde çekebilmesi için de kanunlarda değişikliğe dahi gitmişti. Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da değişiklik yapan 5485 sayılı yasa ile 'ev hapsi' yürürlüğe girmiş, mahkeme de bozma kararının ardından Erbakan'a yine aynı oranda hapis cezası verirken, cezasının evinde çektirilmesine karar vermişti.

GÜL'DE "KAYIP TRİLYON"DA YARGILANDI

Abdullah Gül, kapatılan Refah Partisi'ne 1997 yılında Hazine tarafından yapılan 1 milyon 236 bin YTL'lik yardımın, sahte belgelerle harcanmış gibi gösterildiği gerekçesiyle açılan "kayıp trilyon" davasında, Necmettin Erbakan ile birlikte sanıklar arasında yer aldı. Gül, o dönemde Refah Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan yardımcısıydı.

Abdullah Gül, önce AKP'den milletvekili ardından cumhurbaşkanı olarak dokunulmazlık kazandığı için, ceza yargılaması yapılamadı. Ancak aynı dosyanın sanığı Erbakan "özel evrakta sahtecilik" suçundan 2 yıl 4 ay 10 gün hapis cezası aldı ve bu ceza nedeniyle de siyasi yasaklı hale geldi.

ERBAKAN'IN "KAYIP TRİLYON" DAVA SÜRECİ

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, eski TCK'nın "özel belgede sahtecilik" hükmünü içeren 345. maddesi uyarınca, suçun işleniş şekli ve özelliği, suç konusunun önemi ve değeri, suç işleme kastının yoğunluğunu dikkate alarak Erbakan'ı 2 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Mahkeme, 139 adet sahte belgenin aynı kasıtla düzenlendiği gerekçesiyle Erbakan'ın cezasını eski TCK'nın 80. maddesi uyarınca altıda bir oranında artırarak toplam 2 yıl 4 aya çıkarmıştı. Erbakan, 2 yıl 4 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra bazı sağlık sorunlarını gösteren rapor almış ve cezasının infazı 4 kez ertelenmişti.

Erbakan hakkındaki son erteleme kararı, 14 Temmuz 2005 tarihinde 6 aylığına verilmişti. Bu süre 14 Ocak 2006 tarihinde dolmuştu. Necmettin Erbakan'ın avukatları, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, 5237 sayılı yeni TCK uyarınca davanın yeniden ele alınması için müracaatta bulunmuş, bunun reddedilmesi üzerine avukatların Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptıkları itiraz başvurusu da kabul edilmemişti.

Avukatlar daha sonra Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını Yargıtay'da temyiz etmişlerdi. Dosyayı inceleyen Yargıtay 11. Ceza Dairesi, 3 Nisan 2006 tarihinde, 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen 6 Mart 2002 tarihli kesinleşmiş kararı bozmuştu. Bozma kararının ardından Erbakan'a yine aynı oranda hapis cezası veren Mahkeme, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da değişiklik yapan 5485 sayılı yasa uyarınca Erbakan'ın cezasının konutunda çektirilmesine karar vermişti. Mahkeme ilk yargılamadaki hükmü değiştirmemiş, ancak infazın cezaevi yerine konutta çektirilmesine karar vermişti. (ANKA)

Haberin linki
http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Gulden__Erbakana_af_194537_1&tarih=20.08.2008&Newsid=194537&Categoryid=1
'Dişli'ye rüşvet organize örgütten' CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Şaban Dişli hakkında yeni bir iddiada bulundu

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir iddiada bulunarak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'ye 1 milyon dolar rüşvet verildiğini savunduğu arsa olayının ardında, "Organize Suç Örgütü" bulunduğunu iddia etti.


Kılıçdaroğlu, dün Vatan Gazetesinde çıkan belgeyi görünce gözlerine inanamadığını belirterek, şunları söyledi: "Bu belgede, Silivri Belediye Başkanı Yardımcısı Metin Karakaş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'ye 1 milyon dolar iş takip ücreti ödeyen Akademi Ofset'in sahibi Mehmet Karasu'ya, 'İlçemiz sınırları içerisinde 79 ada 6-7-8 nolu parselleriniz üzerindeki talebiniz teknik elemanlarımızca uygun görülerek ticari tarama imar işleminin yasal işlemleri belediyemizce başlatılmıştır. Bilgilerinize sunulur' diyor. Bu belgede, bir çete organizasyonunun olduğunu görüyorsunuz. Bürokraside istenmeden böyle bir yazı gönderilmez, verilmez. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Karakaş'ın, Karasu'ya gönderdiği yazı resmi olmasa da Belediye'nin arması var. Bu yazı, Karasu'nun yazılı isteği ile verilmemiş. Bu doğrudan doğruya sözlü talep üzerine Metin Karakaş'ın verdiği bir yazı. Bürokraside bu tür yazılar söz konusu olmaz. Demek ki, düşündüğümüz bir çete oluşumu var ki, bu yazıyı Karakaş Karasu'ya verebiliyor." (Hürriyet)

Haberin linki
http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Disliye_rusvet_organize_orgutten_194688_9&tarih=20.08.2008&Newsid=194688&Categoryid=9


--
Özden Yolagiden
http://yolagiden.blogspot.com/

Not: Mesaj grubumdan çıkmak isteyenler, bu konudaki taleplerini dile getiren bir mesaj gönderirlerse sevinirim.



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.