HENİYYE:CİHAD VE DİRENİŞ İSTEDİ


Heniyye, Kudüs ve Mescid-i Aksa’dan feragat eden hiçbir anlaşmanın kabul edilemeyeceğini söyledi

.Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı kurtarma yolunun; Siyonist liderlere sarılmak ve onlardan dilenmek değil; cihad, direniş, sebat ve feda olduğunu söyledi. İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin Meclisi ve el-Aksa Haber Merkeziyle birlikte 21 Ağustos Perşembe günü düzenlediği “Aksa: Söz ve Zafer” adlı etkinliğe katılan Başbakan İsmail Heniyye şöyle konuştu:
“İşte Gazze halkı, Mescid-i Aksa’nın yakılmasının yıldönümünde burada toplanmış durumda. Gazze halkı buraya yangın esnasında ölen çocuklara ağlamak için toplanmadı. Buraya sadece Allah’a, Filistin halkına ve İslam ümmetine verdiği sözü yenilemek için geldi.”Yıldönümlerini azimleri bilemek için hatırlamak Yıldönümlerini azimleri bilemek, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yürüyüşü tamamlamak için andıklarını söyleyen Heniyye, bu felaketi Kudüs ve Mescid-i Aksa’da ışığı yakmak için yâd ettiklerini belirtti.
Heniyye, Mescid-i Aksa’yı yakanların arkasında duran Siyonist işgal yöneticilerinin Kudüs ve Filistin’i zifiri karanlığa boğmak istediklerini, fakat yapılan cürümün üzerinden yaklaşık 40 yıl geçmesine rağmen kendilerinin sabit ve kararlı tavırlarıyla ellerini Kudüs’e uzattıklarını belirtti. Başbakan Kudüs’ün özgürlüğüne temel olmaları için Kur’an hafızlarından bir ordu hazırlayarak silahlarını da artık Kudüs’e yönelttiklerini sözlerine ekledi.Direniş projesi Kudüs’ün uğradığı vahşi saldırının üzerinden 40 yıl geçmesine rağmen direniş projesinin giderek daha da güç kazandığını, işgal projesinin ise giderek zayıfladığını ve kan kaybettiğini belirtti. Yeni bir direniş aşamasında olduklarını belirten Heniyye, ne istediklerini, nereye hareket ettiklerini, hedeflerinin de ne olduğunu gayet iyi bildiklerini belirtti.Kudüs zalimlerin değildir Kudüs’ün zalimlerin değil, kendilerinin olduğunu belirten İsmail Heniyye, daha öğrenci yıllarında hocaları ve kardeşleriyle yoğruldukları bu düşüncelerin artık olgunlaştığını ve bugün de aynı ilkeyi tekrar ettiklerini belirtti.
Kudüs’ten vazgeçemeyiz ..
Kudüs ve Mescid-i Aksa’dan feragat eden hiçbir anlaşmanın Filistin halkını şimdi de gelecekte de bağlamayacağını belirten Heniyye, içlerinde Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin toprağından bir zerreden bile vazgeçecek adamların olmadığını, bu konuda Allah’a ve Filistin halkına söz verdiklerini ifade etti. Özgürlük yolu İsmail Heniyye, konuşmasının devamında, Gazze bölgesinin gelecekte ilahi zaferi gerçekleştirecek mücahit, âbid ve zahitlerin çıktığı bir mektep haline geldiğini söyledi.Mescid-i Aksa’nın yakılmasının yıldönümünde şehit olan komutan İsmail Ebu Şenneb ile arkadaşlarını da yâd eden İsmail Heniyye bundan iki önemli hususun çıkarılması gerektiğini söyledi.
Birincisi, Kudüs’ü kurtarma yolu şehadettir. Kudüs’ün özgürlüğü ancak direniş, cihad, sebat ile olabilir. Düşmandan dilenmekle, düşmanla sarmaş dolaş olmakla kesinlikle Kudüs kurtarılamaz.
İkincisi, Hamas’ın, Kassam Tugaylarının ve Filistin halkının samimi yavrularından ruhlarını Kudüs için verenler, şehadetlerinin yıl dönümünde “Pusulamız Kudüs’ü gösteriyor.
Allah için, Allah yolunda, Kudüs ve Kudüs’ün özgürlüğü için canımızı verdik. Makam, mevki veya yiğitlik için canımızı vermedik” mesajını veriyorlar.
Şeyh Raid Salah’a selam Başta Şeyh Raid Salah olmak üzere 1948’de işgal edilmiş topraklarda yaşayanlara selam gönderen Heniyye, bunların Kudüs’ü korumak, işgalcilerin Kudüs’ü hedef alan cürümlerini ortaya çıkarmakla İslam ümmetiyle Filistin halkına vekalet ettiklerini ifade etti. Rafah kapısının açılması Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, İslam ümmetine de seslenerek; Allah’ın evini ziyaret etmek isteyenlerle hasta ve öğrencilerin dışarı çıkmaları için harekete geçmelerini istedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.