MOROLU GERİLLALAR İKİ ŞEHRİ ELE GEÇİRDİ


Filipinlerde etkin Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF) örgütü Pazartesi günü Filipinlerin güneyindeki 2 şehre saldırarak stratejik binaları ele geçirdi.

Yaklaşık 500 Moro İslami Kurtuluş Cephesi militanı ilk olarak Lanao del Norte'nin güneyindeki Hristiyan ağırlıklı Kolambugan şehrine girerek stratejik binaları ele geçirdi. Belediye Başkanı
Beltran Lumagi'nin yaptığı açıklamaya göre örgüt militanları güvenlik mensuplarını aşarak şehre girdiler.




Lumagi Manila radyo istasyonu DZBB'ye açıklamada "Şu anda onlar şehir merkezindeler, iş merkezleri, bankalar, belediye binaları gibi stratejik yerlere saldırıyorlar" dedi.

O ayrıca polisin ve askeri kuvvetlerin militanları bölgeden çıkarmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.



Lumagi, "bizim takviye güçlere ihtiyacımız var" dedi.



Moro'lu Kadın savaşçılar

MILF bundan sonra Kauswagan şehrinin yakınındaki iki köye girdi. Misteryoso Arangco isimli bir polis memuruna göre bölgede askerlerle militanlar arasında çatışmalar sürüyor.

Saldırılar geçtiğimiz günlerde MILF'li militanların askeri bir konvoyu pusuya düşürüp 8 askeri öldürmesi ve 3'ünü de yaralamasının ardından geldi.




MILF 1978'den bu yana Filipinlerde özgürlük mücadelesi veren İslamcı bir örgüt, 2003'de Manila'da başlayan barış görüşmeleri son günlerde askıya alınmış gibi gözüküyor.

Temyiz Mahkemesi iki hafta önce hükümetle MILF arasındaki barış görüşmelerini iptal etmişti.
Karardan kısa bir süre sonra MILF militanları 20 köyün kontrolünü ele geçirmişti.




Şimdi ise MILF yeni bir şehri ele geçirmişken diğer şehre bağlı 2 köyü de elinde tutuyor.

time türk

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.