RAİD SALAH: ZİNDANLARA MERHABA


Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinde faaliyet yürüten İslâmî Hareket’in lideri ve aynı zamanda el-Aksa Müessesesi’nin kurucusu Şeyh Râid Salah işgal devletinin bu sabah el-Aksa Müessesesi’ni kapatma kararına şiddetle tepki göstererek bu kurumun, Mescidi Aksa’yı tehdit eden sinsi planları ortaya çıkarması sebebiyle kapatıldığını dile getirdi.

Raid Salah, el-Aksa Müessesesi’nin kapatılan binasının önünde kurum tarafından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Salah buradaki konuşmasında işgal güçlerinin baskınlarına ve el-Aksa Müessesesi’nin tüm eşyalarına ve mal varlıklarına el koymalarına tepkilerini dile getirdi.

Raid Salah, el-Aksa Müesesesi’nin kapatılması kararının bu ayın 14’ünde yani kurumun Kudüs’teki kongresini gerçekleştirmesinden bir gün sonra alındığını, çünkü o kongrede Mescidi Aksa’nın batı duvarı boyunca Yahudi mabetleri inşa edilmesine ve Rahmet kabristanının umumi parka dönüştürülmesine dair işgalci planın açığa çıkarıldığını ifade etti.

Salah konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Biz elbette bir gün bile hapse girmeyi arzulamayız. Ama el-Aksa Müessesesi’ni kapatanlar bununla bize ya susmayı tercih etmemiz gerektiği ya da bizi hapse atacakları mesajı verdilerse biz de onlara, “zindanlara merhaba” cevabı veririz. Susmayacağız ve bu uygulama bizi susturmaya muvaffak olamayacaktır. Allah’a kavuşuncaya kadar da Kudüs davası için direnmeye devam edecek, Kudüs’ü hedef alan tüm oyunları açığa çıkarma çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Şeyh Raid Salah Daha Öncede Senelerce İşgalci İsrail Hapishanelerinde Yattı Ve Mescidi Aksa İçin Yaptığı Birçok Eylemde Tartaklandı,Tutuklandı ve İşkence Gördü..

Şeyh,Geçtiğimiz Aylarda “Mescid-i Aksa: Geçmiş, Şimdi ve Gelecek” Adlı Bir Konferans Düzenlemiş Ve İsrailin Mescidi Aksa Üzerindeki Planları Hakkında Açıklamalarda Bulunmuştu.. Mescidi Aksa Muhafızı Olarak Bilinen Şeyh Aksayı Savunan Adam Olarak Tanınıyordu .

Filistin Enformasyon Merkezi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.