20 ÇEÇN KIZ DİRENİŞE KATILDI

Çeçenistan''ın Gudermes bölgesinde " Vostok" adlı paramiliter güçleriyle Rusya Federasyonu Genel Kurmay Başkanlığı İstihbarat Teşkilatı "GRU" 'ya bağlı olarak Çeçenistan'da faaliyet gösteren Salim Yamadayev Utro.ru websitesiyle yaptığı röportajda çarpıcı bir iddia da bulundu.

Çok sayıda Çeçen gencinin direnişe katılmak için dağlara çıktığını ileri süren Yamadayev 20 genç kızın da bunların arasında olduğunu ifade etti.

Yamadayev röportjaın bir bölümünde, "15 ila 20 yaşları arasında 20 genç kızın Çeçen ormanlarına kaçtığına yönelik enformasyon var. Göç devam ediyor. Biz dağlara çıkanlar hakkında bilgi sahibiyiz. Suudi Arabistan'dan savaşmak için gelen cemaatler var. Biz onları kimin beslediğini biliyoruz." dedi.
Ayrıca Yamadayev şunları da kayetti, "Dağıstan ve İnguşetya'da cemaatler şiddetleniyor. Eğer biz şimdi Kuzey Kafkasya'da normal bir şekilde çalışamazsak, daha sonra her yer bir Güney Osetya olur veya 3.cü bir Çeçen kampı oluşur. "
Yamadayev kendilerinin engellenmesi ve Vehhabilerin yükselmesi durumunda Rusya'nın bölgede savunmasız kalacağını ve istenilenin de bu olduğunu ileri sürdü.

Press Medya

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.