29 Tren İstasyonunu yıkacağız......

Avrasya: 29 Tren İstasyonunu yıkacağız......dedi

Marmaray CR1 inşatını üstelenen AVRASYA ortak girişimi açıkladı Haydarpaşa Gebze ve İstanbul Ankara arasında 29 istasyon yıkılacak 6 istasyon kullanım dışı kalacak. Ancak bu yıkım planına Koruma Kurullarından izin alınıp alınmadığı hala net değildir. Bu güne kadar yayınladığımız sunu, rapor ve dosyalarımızda Marmaray CR1 demiryolları hatlarının üçlenmesi çalışmasında "endüstriyel demiryolu mirası" kapsamındaki birçok demiryolu gar istasyon ve tesislerinin, alt geçitlerin, tünellerin yıkılacağını söylemiştik. Haydarpaşa – Gebze ve Sirkeci – Halkalı arası demiryolu hattı tarihi ve kültürel öneme sahip çok sayıda yolcu binası, lojman, WC, su deposu, atölye, alt ve üst geçit, tünel, istinad duvarı, anıt nitelikli ağaç mevcuttur. Tüm bu yapılar eklentileri çevresi ile birlikte, İstanbul'un DEMİRYOLU MİRASI olarak ilan edilmesi için 01.08.2007 tarihinde İCOMOS, BTS ve Mimarlar Odası tarafından İstanbul Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulularına başvuru yapılmıştı.. Üzerinden bir yıl geçen başvuru üzerine İstanbul 5 Nolu Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu kendisine yapılan bu başvuruyu yerinde incelemek amacı ile kurul görevlilerini Demiryolu hattına incelemeye göndereceğini TCDD'ye bir yazı ile bildirmiştir. TCDD Sordu DLH Avrasya'ya yönlendirdiDemiryolları yapılacak bu inceleme öncesi Marmaray CR1 inşaatı kapsamında Halkalı Gebze arasında hangi gar ve İstasyonların bina ve tesislerin etkileneceğini (yıkılınacağı demeye dili varmamış) 25.06.2008 tarih 711 sayılı yazısı ile DLH'ye sormuş. Detaylar ve belgeler: http://kentvedemiryolu.com/icerik.php?id=374 Haydarpaşa ve Sirkeci için İmza Kampanyası http://www.yapi.com.tr/Haberler/haydarpasa-ve-sirkeci-icin-imza-kampanyasi_63379.html
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.