AFGANİSTANDA 4 NATO ASKERİ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ!'


Amerikalı komutanın daha fazla desteği ihtiyacın olduğunu açıkladığı saatlerde, 4 NATO askerinin daha öldürüldüğü haberi geldi.
Afganistan'da bulunan NATO işgal güçleri, Afganistan'ın doğusunda 4 askerlerinin bir mayına basmaları üzerine öldüğünü ilan etti.

AFP, tarafından duyurulan söz konusu haberde, ölen askerlerin hangi ülkenin vatandaşı olduğu belirtilmedi. AFP'nin resmi rakamlara dayanarak belirttiğine göre bugün ölen askerlerle birlikte bu sene içerisinde Afganistan'da öldürülen askerlerin sayısı 210'a yükseldi.

McKiernan: İleride Zayiat ArtacakDiğer yandan Afganistan’daki Amerikan kuvvetlerinin komutanı, Afganistan İslami Direniş Hareketi Taliban ile mücadelenin ilerleyen aylarda da sürebilmesi için 3 tugaya daha ihtiyaç olduğunu söyledi.Afganistan’daki NATO güçlerinin idare eden Amerikalı General David D. McKiernan, AFP’ye yaptığı açıklamada “İlerleyen merhalede daha fazla kuvvetlerle desteklenilmezse savaşın süresi uzayacak ve zayiat da artacaktır” dedi.


Afganistan’daki Amerika ve NATO güçlerini başarısız olmakla suçlayan komutan, durumun gözden geçirilmesini, stratejide değişikliğe gidilmesini istedi.Amerikalı general sadece NATO askeri gücünün zayıflığından şikayetçi değil. General, Afganistan Hükümetinin de uluslararası toplum tarafından yeteri düzeyde desteklenmediğini düşünüyor.Afganistan’daki askeri gücün düzenli bir şekilde artırılmasını isteyen komutan, Afganistan’daki çatışmaları “şiddetli savaş” olarak niteledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.