T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Başbakan'a dokunan yanıyor...

Başbakan Erdoğan'ı eleştiren yazarlar gazeteleriyle yollarını ayırmak zorunda kalıyor. Son 10 günde Erdoğan'ı eleştiren 2 yazarın gazeteleriyle ilişiği kesildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'a yönelik köşelerinden eleştiride bulunan yazarlar bir bir gazetelerinden ayrılıyor. Star gazetesi yazarı Necdet Şen AK Parti'ye muhalif yazılarının ardından Star'a veda etmek zorunda kaldı. Şen'in 12 Eylül'de gazeteye gönderdiği, "Star'a veda" başlıklı yazısı da yayınlanmadı. Star'da 2 ay yazarlık yapan Şen'in gazeteyle yollarının ayrılması, "Başbakan ne demek istiyor" başlıklı yazıya bağlanıyor. Star gazetesi her ne kadar açıklama yaparak yazarın kendisinin ayrılmak istediğini söylese de Şen'in Başbakan Erdoğan'ı eleştirdiği yazısından 2 gün sonra Star'dan ayrılması gönderildiği iddialarını güçlendiriyor. Son olarak da Sabah gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak'ın yazıları kesildi. Ilıcak da son günlerde köşesinden Hükümet'e yönelik eleştirilerde bulunuyordu. SON YAZISINI 14 EYLÜL'DE YAZDI Nazlı Ilıcak son yazısını 14 Eylül Pazar günü yazdı. 13 Eylül tarihli, "Basın hürriyeti ve patron çıkarı" başlıklı yazısında "AK Parti hükumeti, medya patronlarının kimisini "dövüp", kimisini "ödüllendireceğine", temeldeki çarpık sistemi düzeltmeye çalışmalı. Aksi takdirde, medya ve siyaset arasındaki kavgalar sona ermeyecektir." ifadelerinde bulunmuştu. Başbakan Erdoğan'ın Aydın Doğan'la yoğun polemiğe girdiği bir dönemde küçük de olsa AK Parti'ye yönelik bu gönderme bardağı taşırmışa benziyor. Nazlı Ilıcak 6 gündür yazı yazmıyor. DENİZ FENERİ SONU MU OLDU? Nazlı Ilıcak son günlerde yazdığı yazılarda Hükümet'e önemli eleştirilerde bulunuyordu. Aşağıda yazıları kesilmeden önceki bir haftalık süreçte Sabah'taki yazılarından Hükümet'i eleştiren bazı bölümler yer alıyor. Eleştirilerin önemli bir bölümünü ise Deniz Feneri Derneği yolsuzluğu oluşturuyor. 12 Eylül Cuma Şaban Dişli olayı tartışılırken, AK Parti sözcülerinin CHP'ye çatarak, "Ama Önder Sav da, 'Telefonlarım dinleniyor' diye iftira atmıştı" demeleri ve hadiseyi bambaşka bir mecraya dökmeleri üzerine bu hikaye aklıma gelmişti.
Şimdi de konumuz Deniz Feneri ve Türkiye'deki bağlantıları. İddianameyi yazan Aydın Doğan değil. Almanya'daki ve Türkiye'deki şirketlerin hem isimleri benziyor, hem yönetimdeki şahıslar aynı. Kuşku duyulacak tonla sebeb var.
"Ama Aydın Doğan da, Hilton arazisinde inşaat emsalini arttırmanın peşinde; pahalı kağıt ithal edip, küçük yatırımcıyı mağdur ediyor. POAŞ hisselerini 2005'te ucuza kapatmıştı" diye ortaya çıkmanın, "Amerikalılar da Kızılderilileri öldürmüştü" demekten bir farkı var mı Allah aşkına! 11 Eylül Perşembe-Şeyh Edebali'den Osman Gazi'ye Şeyh Edebali hazretlerinin, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'ye verdiği nasihat, kulağımıza küpe olsun.
"Ey Oğul, artık Bey'sin! / Bundan sonra, öfke bize, uysallık sana / Güceniklik bize, gönül almak sana / Suçlamak bize, katlanmak sana /... / Haksızlık bize, bağışlamak sana /.../ Güçlüsün kuvvetlisin, akıllısın, kelâmlısın! / Ama, bunları nerede, nasıl kullanacağını bilmezsen sabah rüzgârında savrulur gidersin / Öfken ve nefsin bir olup aklını yener. / Daima sabırlı, sebatlı, idarene sahip olasın..." 8 Eylül Pazartesi- Deniz Feneri ve polemik Deniz Feneri'nde yolsuzluk iddiaları adalet terazisinde tartılacağına, konu siyasi zemine kaydı. Bir medya patronunun açıktan hedef alınması, yaşadığımız tecrübelerin ışığı altında söyleyebiliriz, hiç "hayırlı" olmamıştır. Ayrıca, basın özgürlüğünü zedeleyen bir yönü de vardır. Çünkü, siyasi iktidarın, bazı yayınların yapılmasını önlemeye çalıştığı izlenimi doğabilir. 6 Eylül Cumartesi- Denizi geç derede boğulma AK Parti, Şaban Dişli'yi sahiplendi mi, yoksa yalnız mı bıraktı, anlaşılamadı. Dişli, AK Parti'ye zarar vermemek için istifa etti. Ama, eksik adım attı:
1) Hâlâ AK Partili,
2) Hâlâ milletvekili; dolayısıyla dokunulmazlık zırhı sürüyor; iddialar araştırılamıyor.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.