Pakistan Nasıl Teslim Alınacak?

Bülent Esinoğlu
Büyük Ortadoğu Projesinin uygulama alanlarından birisi olan Afganistan'da, ülkesini savunan Taliban savaşta yeni mevziler kazanmaya devam ediyor.

Amerika Afganistan'daki savaşı kendi lehine çevirebilmesi için Pakistan'ı istikrasızlaştırması gerektiğine inanıyor. Bu amaçla Amerikan Kongresinden, Pakistan devletinin iznine tabi olmaksızın Pakistan topraklarında operasyon yetkisini Amerikan ordusuna (CIA) verdi.

Bu durum Pakistan içinde her kesimden tepki gördü. Medrese cemaati buna şiddetle karşı çıktı. Laik kesimler ve ABD ile birlikte hareket eden ordu buna karşı çıktı.

Neticede halkına karşı hiçbir şey yapmama durumuna düşmemek için Pakistan Başbakanı Zardari (bay%10) bile "egemenliğimize el sürdürmeyiz" diye bir açıklama yapmak zorunda kaldı.
Pakistan NATO güçlerine hava sahasını kapattı. Sınırlardan giriş çıkışa müsaade etmedi.
Rusya ile sürtüşen ABD Rusya'nın hava sahasını da kullanamaz oldu.

Sıkışan CIA güçleri Pakistan'daki Marriot Otelini Sovyetlere karşı savaşan dostları El Kaideyi kullanarak bombalattı. Altmış kişi hayatını kaybetti.

Tıpkı bizde bir mart tezkeresinin Meclisten geçmemesi üzerine HSBC Bankası ve İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğunun bombalanması, bu yetmiyormuş gibi Türk askerinin başına Süleymaniye'de çuval geçirilmesinde olduğu gibi.
Türk Halkının terörle terbiyesi ve burnunun sürtülmesi sürecinde Amerikan Dışişleri sözcüsünden şöyle bir açıklama gelmişti " Türkiye terör konusunda İsrail ve İngiltere ile birlikte hareket etmelidir." Diye.

Teskere geçmemişti. Ancak, geçmiş gibi ABD'ye Irak konusunda yardımlar yapıldı. Hava sahaları ve limanlar açıldı.

Şimdi Pakistan'da aynı süreç işliyor. Amerika Pakistan'ı Afganistan Taliban'ı ile savaşmaya zorladı. Elde edemeyince tümden teslim almaya çalışıyor.
Şimdi Zardari ABD'ye gidiyor. Tıpkı RTE'nin Amerika seferleri gibi. Bir Ergenekon tertibi de Pakistan da kurulacak demektir.

ABD ile Zardari uzlaşsa bile Pakistan halkının buna rıza göstereceğini sanmam.
Not; Pakistan'ın nüfusu 120 milyondur.

2008-09-24, bulentesinoglu@gmail.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.