Dünya, ABD İmparatorluğunun Çöküşüne Şahit Oluyor"

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, dünyanın Amerika imparatorluğunun çöküşüne şahit olduğunu, dünya piyasalarındaki çöküşün bu devletlerin içinde bulundukları hoşnutsuz durumun açık bir delili olduğunu söyledi.

Cebaliya mülteci kampında yaptığı konuşmasında Heniyye, "Onlar, bölgesel ve yerel tarafların yardımıyla, para ve güç kullanımıyla Filistin halkı üzerinde ambargo uyguladılar. Bugün mali kriz yaşıyorlar. Çünkü Filistin'e, Irak'a, Somali'ye, Irak'a ve İslam sancağını yükselten dünyanın farklı bölgelerindeki müslümanlara saldırdılar. Şimdi Allah'ın size karşı başlattığı savaş anı geldi" dedi.

Diğer yandan Heniyye, Kahire'de gerçekleştirilen Hamas-Mısır görüşmesinin Filistinliler arasındaki diyaloga hazırlayıcı nitelik arzettiğini belirtti. Diyalog öncesinde Kahire görüşmelerini cesurca bulan Heniyye, görüşmelerde tüm sorunların detaylı bir şekilde masaya yatırıldığını sözlerine ekledi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.