Molla Ömer: Muvahhid Kalarak Direnirsek İşgalciler Yakında Gider

Taliban hareketinin lideri Molla Ömer, muvahhid kalınarak direnişe devam edilmesi halinde işgalcilerin Afganistan'ı terkedeceğini söyledi.

Taliban Hareketi lideri Molla Muhammed Ömer, işgal askerlerinin Afganistan’dan çekilmesi halinde Afganistan’ın güven ve istikrarda olacağının güvencesini verdikten sonra, işgal askerlerinin çekilmemeleri halinde ezici bir hezimetle yüz yüze geleceklerini söyledi.

Molla Ömer “İşgal kuvvetleri son derece gelişmiş techizatlarına rağmen hezimetlerini dahi ilan etmekten aciz kaldılar. Allah’ın yardımıyla askerlerinin cesetlerini gün gün teslim alıyorlar. Beşeri kayıpların yanı sıra büyük bir mali felaketle karşılaştılar” diye konuştu.

Buna ilave olarak Taliban lideri “Seneler öncesinde Amerika ve müttefikleri bu denli bir direnişle karşılaşacaklarını tahmin etmiyorlardı. Bugün Afganistan’ın başkanını ve bakanlarını mali, silah ve askeri yardımla destekliyorlar. Fakat bütün bunlar boşunadır” dedi.

Mola Ömer “Allah’a güvenerek muvahhid kalarak direnişe devam edersek işgalciler, kısa bir süre sonra bölgemizi terk etmek zorunda kalacaklar. 7 yıl süresince hedeflerini gerçekleştirmekten aciz kaldılar. 100 sene süresince çaba sarfetseler de hedeflerine ulaşamayacaklar” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.