ERGENEKON'UN GÖVDESİ GÜNLÜKLERDE GİZLİ!

'Sezer ve Demirel'in de ifadelerine başvurulsun'

Silivri Cezaevi İnfaz Kurumları Kampusu'nda görülen Ergenekon Davası'nın 14. duruşması geride kalırken eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel'den Vakit'e önemli değerlendirmeler geldi.

Aslan Değirmenci'nin haberi
"SEZER VE DEMİREL'İN İFADELERİNE BAŞVURULMALI"
Ergenekon davasının tek bacak ile yürütüldüğüne dikkat çeken Güzel, eski Cumhurbaşkanlarından Ahmet Necdet Sezer ve Süleyman Demirel'in ifadelerine başvurulmadan mahkemeden sağlıklı bir sonuç alınamayacağını söyledi. Güzel; "Cumhurbaşkanı Sezer'in Ergenekon sanığı Kemal Alemdaroğlu ile yakın ilişkisini herkes biliyor. Sonra sadece onunla değil başka sanıklarla da ilişkisi var. Şüphem şu; Sezer bu kişiler tarafından kullanılmış olabilir. Sonra çetenin faaliyetlerinin yoğunlaştığı süreçte Sezer bu ülkenin Cumhurbaşkanıydı. Elbet diyecekleri vardır. Sonra Süleyman Demirel var. Bu ülkede Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yapmış. Görev başında iken yaşananları tek tek anlatmaya gerek yok. Ancak ülkemizdeki Gladio ve Özel Harekât Kuvvetleri hakkında mutlaka Demirel'in bildikleri vardır. Bu çete hakkında kendisine hiç mi bilgi ulaştırılmadı? Bunlar sorgulanmalıdır" dedi.
"ERGENEKON'UN GÖVDESİ GÜNLÜKLERDE GİZLİ"
Ergenekon'un asker ile bağlantısının muhakkak olduğunu belirten Güzel, "Bir an önce TSK bağlantısına girilmeli. Bunun için de öncelikle Özden Örnek'in günlüğüne bakmak lazım. Bu es geçilemez. Günlüklerin içinde 'Sarıkız' ve 'Ayışığı' kodlu darbe planları var… Yani Ergenekon'un gövdesi o günlüklerde gizli. Eski Genelkurmay Başkanımız Hilmi Özkök Paşa'nın kesinlikle bildiklerinden faydalanılmalıdır. Görevde iken Sarıkız ve Ayışığı kodlu darbe planlarının yapıldığını biliyoruz. Bu planlar hakkında neler olduğunu Sayın Özkök biliyor ve sorulacak her soruya cevap vereceğini de ilan etmekten çekinmiyor. Ergenekon şu an tek bacaklı yürüyor ve böyle olduğu sürece tam sonuç alınamayabilir. Bu dava tarihidir ve caydırıcılığı önemlidir. Yani önemli konulara dokunmadan sonuçlanacak bir dava, darbecileri yüreklendirir" uyarısında bulundu.
"DARBECİLER YARGILANMALI"
Ergenekon Terör Örgütünün darbeler ile direkt ilişkisinin olduğunu da hatırlatan Güzel, "Ergenekon direkt olarak darbeler ile ilişkilidir. Her darbe dönemi öncesinde meydana getirilen kaos ortamının hazırlayıcı rolü onlara verilmiştir. Son Danıştay saldırısı da bunun ispatıdır. Amaç darbe ortamı hazırlamaktır. Darbe olunca da cunta ile birlikte ülkeyi idare etmektir. Darbeciler yargılanmadan da Ergenekon'dan tam netice alamayız. Darbecileri yargıladığımız takdirde Ergenekon'un asker içerisinde bulunan kolu ortaya çıkar" dedi.
GÜZEL'İN DERİN ŞÜPHESİ
Ergenekon sanıklarının sürekli olarak içeride rahatsızlanmasına da değinen Güzel, "Sanıkların sürekli olarak rahatsızlanmaları dikkatimi çekiyor. Rahatsız olanlar ise dışarı çıkarılıyor. Kafalarımız karışıyor. Çünkü bu ülkede mahkûmiyetlerini cezaevlerinde değil özel hastane odalarında geçiren çok sayıda işadamları olmuştur" diye konuştu. ASLAN DEĞİRMENCİ / VAKİT


--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.