T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Weiterl.: GÜNDEMDEN ÖZETLER:: SELAM

 
SUNU UNUTMAYIN DEVLET YÖNET;MEK ELLE TUTULUR GZLE GÖRÜLÜR BIR SEY DEYILDIR: SELAM
-------Originalmeldung-------
 
Betreff: GÜNDEMDEN ÖZETLER:: SELAM
 

Siyasetteki yükselişini devlete ve devletçi "Beyaz Türk"lere rağmen gerçekleştiren AMA son dönemde reformcu çizgisini terkeden Erdoğan, kendisini "Obama'ydı Bush oldu" diye eleştirenlere öfke saçtı. Erdoğan, reformculuktan devletçiliğe kayışını "Obama gibiyken Bush'a benzedi" diye eleştiren Fehmi Koru'yla bu sözü manşete taşıyan Taraf'a çok kızdı: Sevsinler seni, yazıklar olsun. "Ne Obama NE Bush'um, Tayyip'im. İlla örnek gerekirse Atatürk'ten Kanuni'ye, Yavuz'a yürürsün" diyen Erdoğan "güvence" Verdi: Biz her şeyi devletin değerlerine uygun yürütürüz. Erdoğan, "Hani sivil anayasa" diye soran vatandaşa DA beklemesini önerdi: İki maddeyi değiştirince NE oldu görmediniz MI? Hesapları iyi yapacağız. Sabır. Hamken meyve yenmez

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendisine yönelik "Başta Obama'ydı şimdi Bush oldu" eleştirilerine çok kızdı. Erdoğan, "Güya biz iktidara gelirken Obama gibi gelmişiz, şimdi Bush olmuşuz. Sevsinler seni, yazıklar olsun. Biz NE Obama'yız, NE Bush'uz. Biz biziz. Bizi kimse kimseye benzetmesin" dedi.

SEVSİNLER SENİ *
İstanbul'da dün partisinin Bağcılar ve Esenler ilçe örgütlerinin kongresi ile Bahçelievler'de toplu açılışlara katılan Başbakan Erdoğan'ın gündeminde kendisiyle ilgili "Obama-Bush" benzetmesi ve DTP vardı. Konuşmasında hayli sert üslup kullanan Erdoğan, ABD başkanlık seçimlerine ilişkin gazetelerde çıkan haber ve yazıları anımsattı ve sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi bazıları yazıyor gazetelerde. Ya sıkılır insan. Güya biz iktidara gelirken Obama gibi gelmişiz, şimdi Bush olmuşuz. Sevsinler seni, yazıklar olsun. Biz NE Obama'yız, NE Bush'uz. Biz biziz. Bizi kimse kimseye benzetmesin."

BUNLARA BENZETİN *
"Eğer illa örneklemeler gerekiyorsa, alırsın Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten yürürsün at medeniyetimizin gerilerine Kanuni'lere, Yavuz'lara, Fatih'lere, Osman Gazi'lere kadar. Bizim tarihimizde bunlar var. Orada bunları görürsün. Bize kimse başka yerlerde örneklemeler yapmasın. Bizden alınacak çok şeyler olabilir."

OBAMA ÖZENTİLERİ * "Obama'ya telgraf çekenler var. Terör örgütünün temsilcileri de çekiyor bu telgrafları. Türkiye'de böyle bir hastalık DA var. Ben onlara şunu söylüyorum; zenci-beyaz ayrımı yapanlar var. ABD'de siyah-beyaz ayrımının yapıldığı zamanları biliriz, AMA o dönemlerde bile, o dönemlerin Obama'ları bile olimpiyat müsabakalarında rekorları kırıp birinci olduklarında ABD bayrağını sırtına alıp zafer turunu öyle atardı. Acaba benim ülkemde Obama özentisi olanlar, Obama'ya özenenler, acaba Türk Bayrağı'nı omuzlarına alıp sokaklarda dolaşabiliyor mu? Bunu soruyorum."

VATANDAŞIN SORUSU * Bu arada Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AKP Bağcılar İlçe Kongresi'nde bir vatandaşın "Anayasa'yı değiştirmeyecek misiniz?" diye seslenmesi üzerine Erdoğan şöyle yanıt Verdi: "Davulun sesi uzaktan bana hoş geliyor. Anayasa'yı değiştirmek, işte buyurun, 10. Ve 42. Maddeyle ilgili Anayasa değişti. Sonra NE olduğunu görmediniz MI? Hesapları iyi yapacağız ve germeden, gerdirmeden yere sağlam basmak suretiyle geleceğe yürüyeceğiz. Sabır. Bir meyve olgunlaştığı zaman onu yiyeceksiniz ki, tadını alacaksınız, hamken meyve yenmez."

* MEDYA BUNLARI YAZDI, ERDOĞAN KÜPLERE BİNDİ:
FEHMİ KORU: OBAMA'YDI, BUSH GİBİ OLDU * Başbakan Erdoğan'ın Hakkari'de söylediği "Ya sev ya terket" anlamına gelen sözleri ve sivil kişilerce DTP'lilere pompalı tüfekle ateş açılmasını "Sabır buraya kadar" sözleriyle desteklemesi başta Erdoğan'a yakın isimler olmak üzere çok sayıda köşe yazarı tarafından sert bir şekilde eleştirildi.
Erdoğan'a yakın isimlerden Yenişafak gazetesi yazarı Fehmi Koru, NTV'de katıldığı "Yazıişleri" programında Başbakan'ın son dönemdeki söyleminden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Taraf'ın 7 kasım cuma günü, "Başta Obama'ydı şimdi Bush oldu" başlığıyla manşetten yayımladığı konuşmasında Koru şunları söylemişti: "Türkiye bugün ABD'de yaşananı aslında 2002 seçimlerinde yaşadı. Kendisi de zenci metaforunu kullandığı için rahatlıkla söyleyebiliriz; Erdoğan Türkiye için Obama'nın ABD'de başkan olmasına eşdeğerde bir zaferle başbakanlığı elde etti. Siyasi yasaklıydı AMA önüne konulan engeller kalktı ve başbakan oldu. Aynı durum Abdullah Gül için de geçerli. Türkiye'de 2002'de yaşanan Obamacı bir yaklaşımdı AMA 2008'e geldiğinde biraz Bush'u andıran bir yönetim anlayışı içinde sorunlara yaklaşıyorlarmış gibi görünüyor."

HÜKÜMETİN KÜRT POLİTİKASI VE POMPALI TÜFEK... *
ALİ BAYRAMOĞLU/YENİŞAFAK (8 Kasım Cumartesi 2008)
(Başbakanın ) sözleri sadece ürkütücü değildir, aynı zamanda bir bakışın izdüşümüdür. Bu bakış en basit ifadeyle "siyaset ve demokrasiden vazgeçmiş, kendisi askeri dil ve mantığa bırakmış bir tutum"u resmetmektedir.
Bunun adı ise "kötü yönetim"dir...
Kötü yönetim hem Kürt sorunu, hem asker-sivil dengesi, hem ülkenin geleceği açısından son derece umut kırıcıdır.
Fehmi Koru, boşuna "Obama gibi başladılar bugün Bush noktasına geldiler" demiyor,
Hasan Cemal, boşuna "Demokratikleşme süreci, Çillerleşmeye dönüştü" demiyor...
AK Parti hızla 2005'e geri dönüş yapmalı... Zira demokratik dil ve yöntem dışında sorunu çözecek başka dil ve yöntem yok...

ÖZAL'LAŞMA, DEMİREL'LEŞME DERKEN ÇİLLER'LEŞME Mİ?.. *
HASAN CEMAL/MİLLİYET (8 Kasım Cumartesi 2008)
Ve Erdoğan'ın son olarak 'pompalı tüfek kullanan vatandaşı' mazur gösteren, "Ya sev ya terk et!" diyen son konuşmaları hakikaten çok vahimdir. Hukuksuzluğu çağrıştıran, neredeyse Neo-Nazilere taş çıkartan bu söylemle, yazın bir kenara, NE demokrasi bağdaşır, NE de hukuk... Hakkını vermek gerekir.
İlker Başbuğ Paşa galiba oyunu haleflerine göre daha iyi oynuyor, daha ince oynuyor. Erdoğan hükümetini kamuoyunu DA kullanarak askerin 'kırmızı çizgileri'nin içine gayet ustalıkla çekiyor.
Şimdi sormak lazım:
Erdoğan hâlâ Demirel'leşme sürecinde MI?.. Yoksa Çiller'leşme süreci başladı mı?..

Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.