CİMBOM KADIKÖYE GÖMÜLDÜ!


EN BÜYÜK DERBİ FENERBAHÇENİN OLDU CİMBOM KADIKÖYE GÖMÜLDÜ
UEFA'nın Avrupa'nın en büyük derbisi ilan ettiği Fenerbahçe-Galatasaray 361. randevuda Fenerbahçe Ezeli rakibi Galatasarayı 4-1 yenerek farklı bir galibiyete imza attı......

Turkcell Süper Lig'de ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, 2008-2009 sezonunun ilk derbi maçında karşı karşıya geldi. Her iki yarısı da golle açılan dev maçta heyecan biran olsun eksik olmadı. Nefes kesen maçta tam beş gol kaydedilirken, Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı 4-1 yendi. Kanarya'nın gollerini Selçuk, Emre (k.k), Lugano ve Deivid kaydetti. Galatasaray'ın tek sayısı maçın hemen başında Lincoln'den gelirken farklı bir galibiyetle sonuca giden Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Galatasaray karşısında kazanma geleneği de devam etti.



Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen dev maç sırasında Türkiye'de hayat adeta durdu. Kariyerinde ilk kez bir derbi maçta görev yapan Hüseyin Göçek'in Lincoln'ün çift vuruşu direk kaleye yollamasından kazandığı golü saymadığı maçta, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 90 dakika boyunca büyük bir heyecan yaşandı.

-DEV DERBİNİN KIRILMA ANLARI-

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Hüseyin Göçek, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Deivid, Selçuk, Josico, Uğur, Semih, Güiza
Galatasaray: De Sanctis, Sabri, Emre Aşık, Servet, Hakan, Baros, Meira, Ayhan, Arda, Lincoln, Ümit

1. Dakika: Göçek düdüğü çaldı ve tarihi derbiye ev sahibi Fenerbahçe başladı. İki takıma da başarılar dileriz.

2. Dakika: Galatasaray Lincoln ile golü buldu. Ani gelişen atakta ceza sahası içerisinde sol köşede topla buluşan Lincoln düzgün bir plase şut ile Volkan'ı sağından avlayarak takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

3. Dakika: Fenerbahçe kalesinde çok erken bir dakikada gördüğü golün etkisinden kurtulmaya çalışıyor.

6. Dakika: Derbide goller peş peşe. Selçuk'un kaydettiği golle maça 1-1'lik denge geldi. Selçuk bu sezon ikinci golünü kaydetti. Deivid'in kullandığı kornerde ön direkte iyi yer tutan Selçuk düzgün bir kafa şutuyla takımının golünü kaydetti.

10. Dakika: Galatasaray kazandığı serbest atışta Lincoln'ün ayağından muhteşem bir gol buldu ancak Hüseyin Göçek çift vuruş verdiğini ifade ederek direkt olarak kaleye giren topun gol değeri kazanmadığını işret etti.

12. Dakika: Lincoln'un ortasında defansından hücuma çıkan Servet golü kokladı ama Volkan çok iyi bir kurtarışla bu tehlikeyi engellemeyi başardı.

16. Dakika: Derbide tempo kesinlikle düşmüyor. Arda ceza sahası önünde topla buluştu ve ceza sahası içerisindeki Baros ile oynamak istedi. Deivid son anda ayak koyarak topun müsayit pozisyonda bekleyen Baros'la buluşmasını engelledi.

21. Dakika: Selçuk ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan Lincoln takımına faulu kazandırdı. Hakemden Selçuk için kart isteyen Lincoln sarı kartı gören kişi oldu.

26. Dakika: Fenerbahçe bu dakikalarda sahasında top yapıyor. Fenerbahçe alanındaki yas pas sırasında yaptığı baskıyla topu kapan Lincoln Galatasaray adına tehlike yaratacağı sırada Selçuk tarafından durduruldu. Selçuk bu pozisyonda sarı kartı gören isim oldu.

27. Dakika: Ortadan hızla ceza sahasına ilerleyen Deivid'in sert şutunu defans ayak koyarak engelledi.

28. Dakika: Fenerbahçe 2-1'i yakaladı. Emre Aşık topu kendi ağlarına yolladı ve Fenerbahçe 1-0'dan 2-1'i buldu. Derbide 30 dakika dolmadan 3 gol oldu. Sağ kanattan gelişen atakta Semih ceza sahasındaki Guiza'yı görmek istedi ve orada kademede olan Emre yapılan sert ortaya yatarak müdahale edince top kornere gitmedi ve direğe çarparak kendi ağlarıyla buluştu. Şimdi Fenerbaçe 2-1 önde.

31. Dakika: Galatasaray ataklarını sıklaştırarak beraberliği yakalamak istiyor bu arada Galatasaray'da Nonda saha kenarında ısınan isim.

33. Dakika: Roberto Carlos'un uzun pasında topla buluşan Guiza'yı son anda Servet durdurdu.

34. Dakika: Hakan'ın aşırtma pasında topla buluşan Arda sol kanattan yaptığı kavisli ortayla Ümit Karan'ı pozisyona soktu. Defansta yaşanan anlaşmazlıkta Karan topa kafayla müdahale etmek isterken kaleci Volkan son anda araya girdi. Volkan tehlikeyi uzaklaştırmayı başardı ve bu arada hafif bir sakatlık geçirdi.

38. Dakika: Semih'in ara pasında sağ kanatta topu kapan Guiza Servet'i geçmeye çalışırken yerde kaldı. Servet bu pozisyonda sarı kartı gören isim oldu.

42. Dakika: Bu dakikada kısa paslara Fenerbahçe ceza sahasına giren Galatasaray'da altı pas üzerinde Karan'dan önce son anda defans araya girerek topu kornere attı.

43. Dakika: Galatasaray peş peşe iki korner kazanırken ortalar Lincoln'den geldi. Emre'nin pasıyla topla yeniden buluşan Lincoln'ün yeni bir orta yapmasına defans izin vermedi.

43. Dakika: Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Arda'nın ortasını Volkan çıkarak aldı.

45. Dakika: Bu dakikada Fenerbahçe ceza sahasına yapılan ortaya elle müdahale eden Milan Baros sarı kart gördü.

45. Dakika: İlk yarıya -en az- iki dakika uzatma eklendi.

45+1. Dakika: Orta sahada hızla atağa kalkan Arda'yı düşüren Josico Fenerbahçe'de sarı kart gören isim oldu.

45+2. Dakika: Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde hakem Hüseyin Göçek ilk yarıdaki son düdüğü çaldı. Fenerbahçe 2 Galatasaray 1 ilk yarı sonucu.

D.A Takımlar ikinci yarı için sahaya geldi. Galatasaray'da Kewell ve Nonda maça girecek.

46. Dakika: Derbide ikinci yarıya Galatasaray başladı. Nonda ve Kewell oyunda. Galatasaray'da oyundan alınan isimler Ümit Karan ve Baros oldu. Karan çıkınca kaptanlık da Ayhan'a geçti.

47. Dakika: Fenerbahçe'de ilerleyen dakikalarda Vederson oyuna dahil olabilir. Vederson saha kenarında ısınmaya başladı.

49. Dakika: Galatasaray yarı sahasında kazanılan serbest atışın sonunda Lugano golü buldu: 3-1. Roberto Carlos 30 metre civarından kazanılan serbest atışta topun başına geçerek çok sert bir şut çekti. Carlos'un sert şutu De Sanctis'in solundan ağlara giderken tecrübeli kaleci son anda bu topu durdurdu. Ancak seken top Lugano'nun önünde kalırken Uruguaylı defans oyuncusuna topa kafasıyla dokunmak kaldı ve farkı 2'ye çıkarta isim oldu.

53. Dakika: Sabri'nin sağ kanattan yaptığı ortaya Fenerbahçe defansı müdahele ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.

53. Dakika: Fenerbahçe ceza sahasına ilerlerken sert bir şut çeken Sabri'nin denemesinde iyi yer tutan Volkan topun sahibi oldu.

54. Dakika: Fenerbahçe'de az sonra Emre Belözoğlu oyuna girecek.

55. Dakika: Fenerbahçe'de oyundan alınan isim Semih Şentürk oldu ve Emre oyunda. Semih kaptanlık bandını Volkan'a bıraktı.

57. Dakika: Sol kanatan Deivid'in kullandığı kornerde top De Sanctis'te kaldı.

57. Dakika: Galatasaray'da Arda ile Kewell kanat değiştirdi. Arda artık sol kanatta oynuyor.

59. Dakika: Fenerbahçe'de Vederson oyuna girerken sahadan alınan isim Roberto Carlos oldu.

62. Dakika: Girdikleri ikili mücadelede Josico'ya faul yapan Ayhan Akman Galatasaray'da sarı kart gören isim oldu.

65. Dakika: Lincoln'ün ortasında ceza sahasında karambol oluştu. Nonda'nın müdahelesinde araya giren Fenerbahçe defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

65. Dakika: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Emre sağ kanattan yaptığı ortayla sol kanattan ceza sahasına bindirme yapan Guiza'yı buldu. Guiza neredeyse boş kalan kaleye golü atamadı ve şutu üstten auta çıktı.

67. Dakika: Nonda ceza sahasında Volkan ile karşı kaşrıya kaldı ama topu elle aldığı işaret edilen onda sarı kart gördü.

69. Dakika: Bu dakikada Fenerbahçe'de Vederson sarı kart gören isim oldu.

70. Dakika: Galatasaray'da az sonra Aydın oyuna girecek.

71. Dakika: Galatasaray'da Emre Aşık kenara alınırken Aydın derbiye dahil olan isim oldu.

73. Dakika: Galatasaray, Fenerbahçe ceza sahasının hemen önünden kazandığı serbest atışı Lincoln-Kewell ikilsinin organizasyonuyla kullandı. Kewell'ın yerden barajı aşan sert şutunda iyi yer tutan Volkan kapanarak kurtarışı yaptı.

74. Dakika: Fenerbahçe'de yerde kalan Guiza sakatlık geçiren isim oldu. Aragones devam edemeyen Guiza'nın yerine Burak'ı oyuna aldı.

75. Dakika: 4 gollü nefes kesen derbide son 15 dakikaya girildi.

79. Dakika: Galatasaray, Fenerbahçe ceza sahası çevresinde yaklaşık iki dakika top çevirdi ve paslaştı. En son Hakan aldığı topu ortaladı ancak bu top doğrudan auta çıktı.

81. Dakika: Galatasaray ceza sahasının yaklaşık 15 metre dışında sol köşede topla buluşan Vederson şut çekerek şansını denedi ve bu top yandan auta çıktı.

82. Dakika: Kewell ceza sahasında tehlike yaratan isim oldu. Avusturalyalı Volkan ile karşı karşıya kalacağı sırada Edu tehlikeyi topu kornere çıkartarak engelledi. Lincoln'ün kullandığı kornerde Aydın kafa şutuyla golü aradı ama bu top üstten auta çıktı.

84. Dakika: Lincoln'ün sol kanatan kullandığı serbest atışta Fenerbahçe defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

90. Dakika: Tarihi derbide Fenerbahçe 3-1 önde. Galatasaray son dakikalarda baskıyı arttırdı ama sonuca gidecek pozisyonlar üretemedi. Aydın'a yapılan faulden kazanılan serbest atışı Lincoln kullandı. O'nun ortasında defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

90. Dakika: Dev derbiye -en az- beş dakika eklendi.

90+1. Dakika: Fenerbahçe ceza sahası dışında topla buluşan Nonda sert bir şutla şansını denedi ama vuruşu farkla üstten auta çıktı.

90+2. Dakika: Galatasaray'da Arda sarı kart gören isim oldu.

90+3. Dakika: Deivid son dakikalarda muhteşem bir golle durumu 4-1 yaptı. Emre'nin yerde kaldığı pozisyonda tıopu jkapan ve ceza sahasına sokulan Deivid bir çalım attıktan snora düzgün bir suruşla De Sanctis'i avlayan isim oldu.

90+5. Dakika: Galatasaray'da Sabri sarı kart gören isim oldu.

90+6. Dakika: Dev derbi sona erdi. Fenerbahçe bir kaz daha Kadıköy'de kazanan taraf oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.