Cundullah'ın lideri Abdulmelik Rigi İran'da sünnilerin asimile edilmeye çalıştığını savundu.

İran'daki Sünni direniş örgütü Cundullah Arabiya TV'ye verdiği demeçte silaha sarılmalarının tek sebebinin İran hükümetinin Sünnileri asimile etme çalışması olduğunu söyledi

Arabiya TV röportajında İran'daki sünni direniş örgütü Cundullah'ın lideri Abdulmelik Rigi İran'da sünnilerin asimile edilmeye çalıştığını savundu.
İran'da Şiilerin radyo, televizyon ve ibadethanelerde Sünni inanışlarına karşı yoğun bir saldırı içinde olduğunu söyleyen Abdulmelik, "İran hükümetinden tek istediğimiz bizim de vatandaşları olduğumuzu anlamasıdır" dedi.
İran'daki derin ayrımcılığa dikkat çeken Sünni direniş lideri, "Biz İranlı Şiilerle aynı haklara sahip olmak istiyoruz. Sünniler ile Şiiler arasında ayrımcılık yapılmasın istiyoruz. Şiiler inançlarını haykırmakta özgürler, Sünni inançlarını aşağılayan ve meydan okuyan her türlü konuşmayı yapabiliyorlar, kitap, radyo ve ibadethaneler onların rahatlıkla konuşabildiği alanlar." şeklinde konuştu.
Ayrıca Sünni din adamlarının konuşması durumunda hapishanelere gönderildiklerini iddia eden Cundullah lideri, şunlar kaydetti: "Bu ülkde bir Sünni'nin ise hiçbir şekilde yanıt verme hakkı yoktur. Radyoda, televizyonda, kitaplarda, hatta sokakta bile bu iftiralara yanıt veren Sünni bir alime rahatlıkla karanlık hapishanelerin yolu gösterilebiliyor. Halbuki çoğu zaman amacı Şiilere saldırmak değil, kendi dini hakkında ileri sürülen iftiraları aydınlatmak. Ama buna dahi izin vermiyorlar."
Bir örnekle sözlerine devam eden Abdulmelik, "Örneğin biz Muaviye'ye hürmet ederiz. O peygmaberin ashabından biridir. Kur'an katiplerindendir. Ancak Şiiler inançları gereği onu kafir görür, aşağılar ve hakaretler ederler. Bu bizi ilgilendirmiyor. Ancak biz aynı devletin vatandaşlarıysak, bizim de kendi sevdiğimiz, değer verdiğimiz şahısları Muaviye'yi, Ayşe'yi savunma hakkımız olmalı. En azından iftiraları aydınlatma hakkımız." dedi.
Sadece Sünni vatandaşlara vaaz verdiği için tutuklandığını söyleyen Abdulmelik, şunları söyledi: "Ben şahsen Kürdistan'da hapsedildim. Tek suçum da neydi biliyor musunuz? Sünni inancımı yine sünni vatandaşlara vaaz etmem. Bizim hiçbir şekilde Şiileri Sünnileştirmek gibi bir gündemimiz olmadı. Sadece ülkede Sünnileri asimile etmek için ortaya attıkları iftiraları aydınlatmaya çalışıyorduk. Ve sırf bu yüzden hapsedildim. Çünkü onlar iftiralarını aydınlattığımıza Sünnileri Şiileştiremeyeceklerini biliyorlardı."
Sözlerine Batı'nın bile Müslümanlar'a İran'dan daha saygılı olduğunu söyleyerek devam eden Sünni direniş lideri şunları kaydetti: "Dünya'nın her yerinde bu temel haklar koruma altındadır. ABD'de, İngiltere'de ve hatta allahu alem İsrail'de. Bu ülkelerde siz kendi dininizi bırakın kendi dininizden olanları, başka dindekilere dahi vaaz edebilirsiniz. Ancak yarım milyondan çok nüfusu olan Tahran'da Sünnilik engellenmiş durumda. Lanetli devrimin ardından Sünnilerin toplu ibadet etmesi yasaklanmış durumda. Tek bir Sünni camisi bile açamazsınız orada."
İran'ın baskıcı tutumlarına kan bulaştırdığını da ileri süren Abdulmelik sözlerine şöyle devam etti: "İran ya medya yoluyla ya da katliamlarla insanları kontrolü altında tutmayı deniyor. Şehriyari'nin Sobhi Zahdan gazetesine verdiği röportajı okumuşsunuzdur. O şöyle diyor, 'Biz 700 Cundullah üyesini tutukladık ve şu anda onlar bizim hapishanelerimizdedir.' Şehriyari sonra şöyle dedi; 'Biz onları öldürmek için acele ediyoruz. Çünkü Müslümanların hazinesinin bu insanları beslemek için yeterli bütçesi yok.' Onların Sünnilere ne kadar değer verdiğini görüyorsunuz değil mi? Biz bunların işgalci olduğunu düşünüyoruz. Onlar bizim topraklarımızı işgal ettiler. Diyalog bir şans olabilirdi. Ancak onlar hiçbir zaman bunu yapmaya yanaşmadılar. Bugün birçoğumuz şehit oldu. Onlar bizim gençlerimizi öldürdüler. Şimdi de kadınlarımızı şehit etmeye başladılar. Dahası din adamlarımızı idam ettiler. Siz iki gün önce iki Sünni alimin idam edildiğini duymuşsunuzdur. Biz hala bir diyalogtan yanayız, ama onların derdi bizleri asimile etmek."
Spikerin "El Kaide ile bağlantınız var mı?" sorusuna ise Abdulmelik ilginç bir yanıt veriyor: "Bizim ne El Kaide ile ne de Taliban ile bir bağlantımız yoktur. Gelecekte de olamaz. Cundullah bir İslami diriliş hareketidir. Tahran bizleri karalamak için bir El Kaide ile bir Amerika ile bağlantımız olduğunu öne sürüyor. Ancak ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bizi susturamayacaklar."
Ayrıca sözlerinin sonunda örgütün yapısından da bahseden Abdulmelik şunları söyledi, "Hareketimiz kurulduğundan beri biz insanlarımızı eğitiyor ve İran'a gönderiyoruz. Askeri üslerimizde çok az sayıda kişi barındırıyoruz. Bu bizim planımızdır. Bizim ekonomik problemlerimiz var, kaynaklarımız çok zayıf. yüzlerce askerimizi bir arada bu dağlarda barındıramayız. Her ay 20, 30 veya 50'şerli gruplar halinde insanlarımızı bu dağlara alarak askeri, siyasal ve ideolojik eğitim veriyoruz. Bugüne kadar 2,000 kişiyi eğitimden geçirdik. Ancak şu an dağlardaki asker sayımız 200'ü geçmez."
Press Medya

2 yorum:

  1. şiilerin kılıcı her zaman müslümana kalkmıştır sapık bir mezheptir muta nikahı bunun ispatıdır hz ali,yle hiç bir alakası yoktur süniler hz ali,yi daha çok seviyor sünniler tüm sahabeleri çok sever ve hürmet eder günah ve hataların bedeli ahirettedir hz ali gelsede onları değiştiremez herşeyin şahidi hesap günüdür allah mümin kullarını o günün azabından korusun müslüman alemine hayırlı liderler getisin adalet hüküm sürsün hz ali,nin dediği gibi. MÜSLÜMAN BİZİM DİN KARDEŞİMİZ DİĞER İNSALAR BİZİM KAN KARDEŞİMİZDİR .arada fitne fesat çıkaran ve buna zemin hazırlıyan münafıkları allah kahr etsin amin

    YanıtlaSil
  2. İran baştan beri Sünni toplumlara reaksiyoner olmayı yeğlemiştir. İran tarihi ihtilaller tarihidir. İran Şiileri bir tepki cemaatidir. O nedenle doğru düşünmesi, dengeli karar vermesi, dünya konjonktürüne göre bir yol takip etmesi mümkün değildir. Sapik bir mezhep nasil dogru dusunebilir ki zaten?

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.