FENERBAHÇE-GALATASARAY DERBİSİ


Turkcell Süper Lig'de ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, 2008-09 sezonunun ilk derbi maçında bugün karşı karşıya geliyor.


Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadele saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den canlı yayınlanacak. Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen dev maçı Hüseyin Göçek yönetecek. Bu karşılaşma Göçek'in kariyerinde yönettiği ilk derbi maç olacak.

Derbi maçtan notlar

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak derbi maç için geniş güvenlik önlemleri uygulanıyor.

İstanbul Emniyeti'nin Kadıköy İlçesi ve stat çevresindeki uygulamaları öğle saatlerinden itibaren başlarken, maç için 3 bin emniyet mensubu ve 350 de özel güvenlik çalışanı görev aldı.

Stat çevresinde oluşturulan güvenlik alanlarından içeriye bileti olmayan taraftarlar alınmadı. Biletli taraftarlar da üzerleri sıkı bir şekilde aramalardan sonra tribünlere alınmaya başlandı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 50 bin 509 kişilik kapasitesinin yüzde 5'i oranında (2 bin 525) yer verilen Galatasaraylı taraftarlar da hafta içi İl Spor Güvenlik Kurulu'nun tavsiyesine uyarak erken saatlerden itibaren tribünlerdeki yerini aldı.

Derbi maçlarda büyük bir coşkunun ve renkli görüntülerin yaşandığı Kadıköy'de bu derbide de aynı manzaralar oluştu.

Erken saatlerden itibaren formalarıyla Kadıköy'e gelen Fenerbahçeli taraftarlar, çeşitli mekanlarda maç saatini bekledi.

Taraftar derneklerinin organizasyonlarıyla şehir dışından da otobüslerle çok sayıda Fenerbahçeli taraftar maça geldi.

Sarı-lacivertli kulüp, internet sitesinde Galatasaray taraftarına ayrılan tribünlerin de her şeyiyle maça hazır hale getirildiğini açıklayıp, tribüne taraftar alınmadan önceki durumunun fotoğraflarını yayınladı.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Ezeli rakibi Galatasaray'ın karşısına Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal deplasmanında aldığı 1 puanın moraliyle çıkacak olan Fenerbahçe'de tek hedef galibiyet.

Galatasaray'a Kadıköy'de 9 yılı aşkın süredeki son 11 resmi maçta yenilgisi bulunmayan Fenerbahçe, yine saha ve seyirci avantajını kullanarak sahadan galibiyetle ayrılmaya çalışacak.

Turkcell Süper Lig'de 13 puanla 9. sırada bulunan sarı-lacivertliler, bu sezon iç sahadaki 4 maçında 3 galibiyet, 1 yenilgi aldı.

Fenerbahçe'de Brezilyalı yıldız Alex, kırmızı kart cezalısı Kazım ve sakatlığı bulunan Tümer derbi maçta forma giyemeyecek.

GALATASARAY CEPHESİ

Konuk ekip Galatasaray ise hafta içinde UEFA Kupası grup maçında deplasmanda Portekiz'in Benfica takımını 2-0 yenmenin moraliyle Kadıköy'e çıkacak.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 9 yılı aşkın süredir galibiyet elde edemeyen sarı-kırmızılı ekip, bu kez ezeli rakibini yenerek bu istatistiğe son vermeyi hedefliyor.

Bu sezon deplasmanda oynadığı 4 maçta sadece 1 kez kazanan, 1 beraberliği bulunan ve son 2 maçını kaybeden Galatasaray, geride kalan 9 haftada 17 puan topladı.

Fenerbahçe ile oynadığı son 3 resmi maçı da kaybetmeyen sarı-kırmızılı ekipte, sakatlıkları süren Linderoth, Hasan Şaş, Barış ve Serkan Çalık derbi maçta da forma giyemeyecek. Sakatlıktan çıkan Mehmet Topal, Emre Güngör, Aydın ve Nonda ise teknik direktör Skibbe'nin görev vermesi halinde bu kritik maçta forma giyebilecek.

İŞTE 11'LER

STAT: Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu, (4. Hakem) Süleyman Abay

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Deivid, Selçuk, Josico, Uğur, Semih, Güiza

GALATASARAY: De Sanctis, Sabri, Emre Aşık, Servet, Hakan, Baros, Meira, Ayhan, Arda, Lincoln, Ümit

KAPALI GİŞE

Fenerbahçe Kulübü, 50 bin 530 oturma kapasiteli Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçları için bu sezon toplam 30 bin 425 adet kombine kart satışıyla rekor kırmıştı. Geriye kalan ve fiyatları 66 ile 305 YTL arasında değişen biletler ise satışa çıkarıldıktan çok kısa süre sonra tüketildi.

Dev maçta konuk Galatasaray'ı ise stat kapasitesinin yüzde 5'lik bölümü olan 2 bin 525 kişi destekleyecek.

Efsaneleşen derbiler

Turkcell Süper Lig'de nefesleri kesecek dev derbinin tarihi; birbirinden heyecanlı ve umutulmaz dev mücadelelere sahne oldu! Ajansspor.com efsaneleşelen Fenerbahçe-Galatasaray derbilerini derledi.

İŞTE EFSANELEŞEN DERBİLER


ntv-ajanslar

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.