FENERBAHÇE -GALATASARAY MAÇI NDA GOLLER VAR


Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında çok erken bir gol buldu: FB:1-1:GS MAÇTAN DAKİKALAR

FENERBAHÇE: 1 - 1: GALATASARAY

İki takım futbolcuları da yerlerini aldı.

Karşılaşmaya Fenerbahçe başladı... İki ekibe de başarılar...

1. dakika. G.Saray savunmasında Sabri'nin uzun gönderdiği topu Ümit Karan takip etti. Yerden seken meşin yuvarlak Lugano kafa ile kalecisine kazandırdı.

GOL... 2. dakika. G.Saray golü Lincoln ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Fenerbahçe savunması topu uzaklaştıramadı. Arda'nın ara pasında savunmanın arkasına sarkan Lincoln plase bir vuruşla topu köşeden ağlara bıraktı.

G.Saray Kadıköy'de Lincoln'ün golüyle Fenerbahçe karşısında 1-0'lık üstünlÜğü yakaladı.

MAÇ ÖNCESİ ANEKTODLAR

FENERBAHÇE ile Galatasaray sezonun ilk derbisinde bugün saat 19.00’da Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşılaşacak. Ezeli rakipler kasım ayında 26. kez oynayacak. Fenerbahçe, kasım ayı maçlarında Cimbom’a karşı 12-5 üstün durumda. 8 maç da berabere bitti.
İşte ekiplerin 11'leri...

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Josico, Devid, Selçuk, Uğur Boral, Semih, Güiza

GALATASARAY: De Sanctis, Sabri, Servet, Emre Aşık, Hakan Balta, Ayhan, Meira, Arda, Lincoln, Baros, Ümit Karan

SAAT: 19.00,
STAT: Şükrü Saracoğlu,
HAKEM: Hüseyin Göçek,
YAYIN: Lig TV,
SAKAT: Tümer, Alex (Fenerbahçe), Linderoth, Barış, S.Çalık, E.Güngör, Uğur, Hasan Şaş, Aydın,
CEZALI: Kazım (Fenerbahçe)

İlk heyecan

Sezonun ilk derbisi, Fenerbahçe’nin hocası Aragones ile Galatasaray’ın teknik patronu Skibbe’yi ilk kez karşı karşıya getirecek. Yeni transferler Güiza, Josico, Emre ve Burak’ın yanı sıra Ali Bilgin, İlhan, Gürhan, Volkan Babacan ve Can, şans bulmaları halinde ilk kez Cim-Bom’a karşı forma giyecekler. Aslan’da ise Lincoln, Meira, Baros, Kewell, Sanctis, Yaser, Alparslan, Serkan Kurtuluş ve Ferdi görev verilirse derbide ilk kez oynayacaklar.

İkinci sınav

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Galatasaray Başkanı Adnan Polat bugün 2. kez rakip olacaklar. Yıldırım döneminde Cim-Bom’la 30. kez karşılaşacak olan sarı-lacivertli takım, geride kalan 29 maçta 12 galibiyet, 10 yenilgi ve 7 beraberlik aldı. Sarı-kırmızılı kulüpte 22 Mart 2008’de başkanlık koltuğuna oturan Polat ise 27 Nisan’da Ali Sami Yen’de oynanan ilk derbisinden 1-0’lık galibiyetle ayrılmıştı.

Kasım yarıyor

Ezeli rakipler Kasım ayında 26. kez karşılaşacak. Fenerbahçe daha önce oynanan 25 maçta Galatasaray’a galibiyet sayısında 12-5 üstünlük kurarken, taraflar 8 maçta ise eşitliği bozamadı. Kasım ayında yapılan karşılaşmalarda sarı-lacivertliler 36, sarı-kırmızılılar ise 21 gol attı. Fenerbahçe, 6 Kasım 2002’de Kadıköy’de oynanan maçı 6-0 kazanmıştı.

Kart fırtınası

Son senelerde yapılan derbi maçlarda kartlar adeta havada uçuşuyor. Ezeli rakiplerin 16’sı lig, 6’sı da Türkiye Kupası olmak üzere son 22 randevusunda hakemler toplam 17 kez kırmızı, 124 defa sarı kart kullandı. Geçen sezon lig ve kupada oynanan 4 maçta 6 kırmızı, 26 sarı kart çıkmıştı.

İlk atan gülüyor

Son yıllarda oynanan derbi maçlarda ilk golü atan taraf kaybetmiyor. Ezeli rakiplerin lig maçlarında 14 yılı kapsayan son 28 lig maçında ilk golü atan taraf, karşılaşmadan en kötü olasılıkla beraberlikle ayrılarak, yenilgi yüzü görmedi.

Olağanüstü önlem

Derbi maç için olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak. Kadıköy ve stat çevresinde güvenlik tedbirleri 13.00’den itibaren uygulanmaya başlanacak. Maçta 3 bin emniyet mensubu ve Fenerbahçe’nin görevlendireceği 350 özel güvenlik çalışanı olmak üzere, toplam 3 bin 350 güvenlik elemanı görev alacak. Stat kapıları ise 14.00’te açılacak.

Canaydın’ın isteği

Galatasaray eski Başkanı Özhan Canaydın, sarı-kırmızılı takımın derbi maçtan galibiyetle ayrılması dileğinde bulundu. Uludağ’da eski yönetici arkadaşlarına yemek veren Canaydın, “Benfica galibiyetinden sonra en büyük arzum Şükrü Saracoğlu’nda kazanmak” dedi.

Kadıköy'de yoğun güvenlik

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak derbi maç için geniş güvenlik önlemleri uygulandı .


Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak derbi maç için geniş güvenlik önlemleri uygulandı.

İstanbul Emniyeti'nin Kadıköy İlçesi ve stat çevresindeki uygulamaları öğle saatlerinden itibaren başlarken, maç için 3 bin emniyet mensubu ve 350 de özel güvenlik çalışanı görev aldı. Stat çevresinde oluşturulan güvenlik alanlarından içeriye bileti olmayan taraftarlar alınmadı. Biletli taraftarlar da üzerleri sıkı bir şekilde arandıktan sonra tribünlere alındı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 50 bin 509 kişilik kapasitesinin yüzde 5'i oranında (2 bin 525) yer verilen Galatasaraylı taraftarlar da hafta içi İl Spor Güvenlik Kurulu'nun tavsiyesine uyarak erken saatlerden itibaren tribünlerdeki yerini aldı. Maçta tribünlerde meydana gelebilecek olaylara karışanların tespiti ve yerinde müdahale için tribünlerin 190 güvenli kamerasıyla görüntülendiği bildirildi.

Migros kale arkası tribününde bulunan Galatasaray taraftarının yer aldığı tribünün sağ ve sol tarafındaki Fenerbahçe tribünleri ile arasında çok sayıda koltuk güvenlik nedeniyle boş bırakılırken, bu bölüme çevik kuvvet personeli yerleştirildi.

KADIKÖY'DE DERBİ MANZARALARI

Derbi maçlarda büyük bir coşkunun ve renkli görüntülerin yaşandığı Kadıköy'de bu derbide de aynı manzaralar oluştu. Erken saatlerden itibaren formalarıyla Kadıköy'e gelen Fenerbahçeli taraftarlar, çeşitli mekanlarda maç saatini bekledi. Taraftar derneklerinin organizasyonlarıyla şehir dışından da otobüslerle çok sayıda Fenerbahçeli taraftar maça geldi.

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray maçı öncesi maraton üst tribününe giriş turnikelerinin sayısını artırdı. Daha önce 8 olan turnike sayısının 13'e yükseltildiği, böylece taraftarların giriş ve çıkışı için kolaylık sağlandığı ifade edildi.

Sarı-lacivertli kulüp, internet sitesinde Galatasaray taraftarına ayrılan tribünlerin de her şeyiyle maça hazır hale getirildiğini açıklayıp, tribüne taraftar alınmadan önceki durumunun fotoğraflarını yayınladı.

UEFA'DA YAKIN TAKİPTE

Turkcell Süper Lig'deki Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde UEFA Güvenlik Komitesi Üyeleri, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı ve çevresinde incelemelerde bulundu. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 2009 UEFA Kupası finaline ev sahipliği yapacak olması nedeniyle belirli periyotlarda incelemelerde bulunan UEFA heyeti, derbi maç öncesi de çalışmalarını sürdürdü. UEFA Kupası Finali yerel organizasyon komitesi üyeleriyle birlikte stadı ve çevresini gezerek incelemelerde bulunan heyetin, zaman zaman fotoğraf da çektiği görüldü.

GALATASARAY TARAFTARI TAKSİLERLE GELDİ

Derbi karşılaşması öncesi Galatasaray taraftarı, geçmiş maçlarda olduğu gibi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na ticari taksilerle geldi. Mecidiyeköy'de toplanan sarı-kırmızılı taraftarlar daha sonra buradan bindikleri taksilerle Kadıköy'e gelirlerken, burada güvenlik güçlerinin yoğun önlemleri altında, üst aramalarını yaptırdıktan sonra stada girdiler. Ayrıca, güvenlik güçlerinin tribünlerden Galatasaraylı kimi taraftarları çıkardığı görüldü.

Diğer yandan, Galatasaray Futbol Takımı kafilesi, karşılaşmanın başlamasına yaklaşık 1 saat 45 dakika kala Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na geldi. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Adnan Polat ve yöneticiler de özel bir midibüsle stat otoparkına giriş yaptı.

İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.