20 DEĞİL 7 MİLYON ALEVİ VAR!

Alevi haklarını savunan örgütlerin "20 milyon Alevi var" tezine, Devlet Bakanı Yazıcıoğlu TÜİK'in verileriyle cevap verdi. Büyük polemik çıkacak gibi...

İşte alevileri kızdıracak sözler..

Devlet Bakanı Yazıcıoğlu, “Türkiye'de 20-25 milyon Alevi olduğu söylenir. Ama TÜİK'in verilerine göre Türkiye'de 7 milyon Alevi var” dedi.

Yazıcıoğlu, bunların kesin veri olmadığını söyledi.

Devlet Bakanı M. Sait Yazıcıoğlu, Alevi nüfusunun yaklaşık 7 milyon olduğunu açıkladı. Devlet Bakanı Yazıcıoğlu, “Türkiye'de 20-25 milyon Alevi olduğu söylenir. Türkiye'de 7 milyon Alevi var” dedi. Devlet Bakanı Yazıcıoğlu Aleviliğin ayrı bir din olmadığını altını çizerek “Diyanet'te temsil edilmeleri doğru olmaz” dedi. Yazıcıoğlu, “Aleviler kendi aralarında bile istekleri konusunda anlaşamıyorlar. Önce kendi aralarında birliktelik sağlasınlar biz gereken adımları atacağız” dedi.

KESİN RAKAM YOK

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında Diyanet'ten Sorumlu Devlet Bakanı M. Sait Yazıcıoğlu milletvekillerinin Alevi çalımı konusunda soruları ile karşılaştı. AK Parti'li bir milletvekili Türkiye'deki Alevi nüfusunun ne kadar olduğunu sordu. Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu'nun Türkiye'deki hangi mezhebe bağlı kaç kişinin bulunduğuna ilişkin doğrudan bir araştırmanın yapılmadığına dikkat çekerken, “Ancak TÜİK'in yapmış olduğu bir araştırmadan çıkartılan verilerine göre Türkiye'de 7 mil-yon Alevi vatandaşımızın olduğu tahmin ediliyor.

Bu kesin veriler değil. Yanılma payı olabilir. Bu rakamın tartışılması da doğru değil. Ama söylendiği gibi ülke-mizde 20-25 milyon Alevi nüfusu bulunmuyor” dediği öğrenildi. Tarhan Erdem'in yapmış olduğu bir araştırmada ise Türkiye'deki Alevi nüfusunun 5 milyon civarında olduğu tahmini dile getirilmişti.

Oturumu bağımsız moderatör yönetecek

AK Parti Alevi açılımı konusunda Alevi sivil toplum örgütlerinin liderleri ile biraraya gelecek. Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu ve AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün'ün katılacağı zirve toplantısında Alevilerin istekleri ve önerileri masaya yatırılacak.AK Parti'nin Alevilerin önde gelen isimleri yapacağı kampı ünlü bir moderatörün yönetmesi sağlanacak. Bu yöntemle bütün konuların tek tek konuşulması planlanıyor. 2 gün sürecek tartışma toplantısını yönetecek “bağımsız moderatör”ün ise henüz belirlenmediği ifade edildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.