T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Büyükleri açıkla Küçük Paşa!

Büyükleri açıkla Küçük Paşa!

 

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi

 

Ergenekon Davası'nın 26. duruşmasında bugün örgütün üst düzey yöneticisi olmakla suçlanan ve Danıştay saldırısı, Gazi olayları, Sabancı sanığının öldürülmesi, Hablemitoğlu cinayeti gibi pek çok olayın azmettiricisi olduğu öne sürülen emekli Tuğgeneral Veli Küçük hâkim karşısında. Hakkında 2 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Küçük, Ergenekon duruşmasında ilk defa bugün savunma yapacak. Ergenekon terör örgütüne yönelik hazırlanan 2 bin 445 sayfalık iddianamede emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e yönelik çok ciddi suçlamalar yer alıyor. Türkiye onun adını ilk olarak Susurluk kazası ile duydu ancak Meclis'e ifade vermeye gitmeyi bile reddetti. Ergenekon soruşturmasında tutuklandı. İddianamede örgüt yöneticisi olarak gösterilen Küçük, pek çok olayın azmettiricisi olmakla suçlanırken, birçok illegal işin de yönlendiricisi olarak gösteriliyor. İşte bugün hâkim karşısına çıkacak olan Küçük'ün savunma yapacağı suçlamalar:

1. DANIŞTAY SALDIRISI VE CUMHURİYET'E ATILAN BOMBALAR

Ergenekon İddianamesi'nde Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması eylemlerinin Ergenekon Terör Örgütü yöneticilerinden Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'in talimatı ile gerçekleştirildiği vurgulanıyor. Avukat Alparslan Arslan tarafından Danıştay'a düzenlenen silahlı saldırının emrini Veli Küçük'ün verdiği iddia edilirken, Küçük'ün 'tanımıyorum' dediği Alparslan Arslan'la İsveç'te çekilmiş fotoğrafları da ortaya çıktı.

2. GAZİ OLAYLARI

Ergenekon iddianamesinde Gazi olaylarını da Veli Küçük'ün azmettirdiği belirtiliyor. Gizli tanık Dilovası, Ergenekon örgütü liderlerinden Veli Küçük'le bağlantısı olan Dev-Sol örgütünün Gazi Mahallesi'nde kahvehane tarayarak halkı sokaklara döktüğünü öne sürmüştü. İddianamede 9 numaralı gizli tanığın ifadesinde söyledikleri de yakın tarihimizde olan Gazi olayları ile Ergenekon bağlantısını açıklıyor.

3. HABLEMİTOĞLU CİNAYETİ

Ülkede kaos meydana getirmek için işlenen birçok cinayette de Küçük'ün parmağının olduğu iddia edilen Ergenekon dosyasında, Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetinin azmettiricisi olarak da Veli Paşa suçlanıyor.

4. MUSTAFA DUYAR CİNAYETİ

Sabancı suikastını düzenleyen Mustafa Duyar'ı cezaevinde Nuriş Çetesi olarak bilinen Nuri ve Vedat Ergin kardeşlere vurdurttuğunu bizzat Ergin kardeşler itiraf etti.

Görüntülerde Nuri Ergin, idare binasının penceresine çıkarak, "Bu devlet bana Mustafa Duyar'ı öldürttü, ben öldürttüm. Şimdi canlı söylüyorum" derken, Vedat Ergin de, "Veli abiyi ara, Veli Küçük'ü ara. Bizi sor! Başka bir şey söylemiyorum. Allah'a emanet olun!" diyor. Nuri Ergin'in kardeşi Vedat Ergin de yine aynı pencereden elinde bir silahla çıkarak önce aşağıdaki görevliye sesleniyor, ardından "Veli abiyi ara" diye bağırıyor. Uşak Cezaevi'nde 2000 yılı Ekim ayı içerisinde çıkan isyanda Nuri Ergin ve kardeşi Vedat Ergin, yaklaşık 200 adamıyla birlikte cezaevini kan gölüne çevirmişti.

5. DHKP-C İLE İLİŞKİ

İddianamede Küçük'ün terör örgütü DHKP-C ile yakın irtibatı olduğu, örgüt yöneticileriyle bizzat görüşerek onları yönlendirdiği yönünde tanık ifadelerine yer verildi.

6. MAFYA VE KÜÇÜK

İddianamede mafyayla ilişki kurmak isteyenlerin Veli Küçük'ü aradığı bilgisine de yer verildi. Mafya yapılanmasındaki kişilerin her konuyu Veli Küçük'e bildirdikleri, Küçük'ün de her konu ile bizzat ilgilendiği anlatılan iddianamede "Başka bir mafya lideri hakkında bilgi almak isteyen kişiye kendisinin haberi olduktan sonra yanlış yapamayacağını söyleyerek bu mafya gruplarının kendisine olan bağlılığını açıkça ortaya koyduğu anlaşılmaktadır" denildi. Veli Küçük ile T.I. isimli bir şahıs arasında geçen telefon görüşmesi de iddianameye girdi. Söz konusu telefon görüşmesinde Yaşar Öz hakkında bilgi almak isteyen T.I., Küçük'e 'amcacığım' diye hitap ediyor. O da Yaşar Öz'ü anlatıyor.

7. SUSURLUK

Ergenekon iddianamesinde, Susurluk kazası sonrası Abdullah Çatlı'nın kaybolan çantasının Drej Ali lakaplı Ali Yasak tarafından alınarak Veli Küçük'e verildiği belirtildi. Küçük'ün çantayı aldıktan sonra 'Allah'tan biz o çantayı şey yaptık, eğer çanta başkalarının eline geçseydi mahvolurduk, bizi bertaraf ederlerdi' dediği de ileri sürüldü.

İŞTE SUÇLAMALARIN HEPSİ

Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, TC Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek, halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik etmek, korku ve panik yaratacak şekilde patlayıcı madde atılmasına azmettirmek, açıklanması yasak belgeleri temin etmek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, askerleri itaatsizliğe teşvik, yasaklanan bilgileri temin, silah sağlama, mala zarar verme, kişisel verilerin kaydedilmesi, kasten öldürmeye azmettirmek, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet etmek, Telsiz Kanunu'na muhalefet etmek, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi, tutuklu, hükümlü veya suç delillerini bildirmeme, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs...

HUKUKÇULAR SÜRPRİZ BEKLİYOR

Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gündel, bugüne kadar yapılan 25 duruşmanın en önemli kısmına gelindiğine işaret ederek, "İddianamede en önemli suçlamalar ile karşı karşıya olan Veli Küçük'ün, Danıştay saldırısından Susurluk'a kadar çok önemli olaylarda isminin ön plana çıktığını görüyoruz. Kendisi duruşmada büyük ihtimalle inkâra yönelecekse de savcıların ve müdahil avukatların soracağı önemli sorular davada bir adım daha ileriye gidilmesini sağlayacaktır. Perde arkasında Ergenekoncuların görüş ayrılıkları biliniyor. Duruşmalarda da birçok uyuşmazlıklarına tanıklık ettik. Sorulan sorulara Küçük'ün verdiği cevaplara büyük ihtimalle diğer sanıklar tarafından itiraz gelecek ve davanın boyutu değişecektir. Görülmeyen gerçeklerin de ortaya çıkması ve kadronun üst düzey yöneticilerine ait sürpriz bilgilerin de deşifre olması muhtemel" dedi.

"BİR NUMARAYI AÇIKLA KÜÇÜK"

Adalet Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Avukat Emre Yurtalan ise, "İddianame ile Küçük Paşa'nın karıştığı karanlık olaylar bir bir deşifre edilirken, kendisinin duruşmada söyleyeceği sözler sonrasında duruşmanın daha da genişleyeceği inancındayım. Ergenekon duruşmasında gerçekten tarihi bir noktaya gelindi ve çapraz sorgulama büyük önem kazandı. Savcıların ve avukatların yönelteceği sorulara verilecek cevaplar sonrasında umarız çekirdek kadrodan vücuda ulaşılabilir. Kamuoyu Küçük'ün sözleri kadar Eruygur ve Tolon Paşa hakkında da halen neden ek iddianamenin hazırlanmadığını merak ediyor. Umarız hazırlanan ek iddianame öncesinde Küçük'ün ifadeleri bizleri daha büyüklere ulaştırır. Küçük, örgütün bir numarasını açıklamalı" diye konuştu.

"BİR NUMARAYI AÇIKLA" ÇAĞRISI

Ergenekon davasının müdahil avukatlarından Hukukçular Derneği Başkanı Kamil Uğur Yaralı, Veli Küçük'e bir çağrıda bulunarak "Şimdi Türkiye'ye gerçekten bir iyilik yapmak istiyorsan başta Ergenekon'un 1 Numarası olmak üzere herşeyi gizlemeden bütün açıklığı ile anlat ve Türkiye'nin önünün açılmasına, ilerlemesine katkıta bulun" dedi.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ / VAKİT-

 

 

 

 

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.