(anadoluhaber) ÖZGÜR EĞİTİM- SEN: "NERDE KAYBETTİNİZ İNSANLIĞINIZI?" 07 ARALIK 2008

Direniş sürüyor

 

Başörtüsü yasağına karşı eylemler aralıksız sürüyor. İzmit, Sakarya, Van, Akyazı, Ankara ve Konya'da, gerçekleşen eylemlerde, CHP'nin samimiyetsizliği eleştirildi ve çarşaflı bayanlara rozet takan CHP'in, üniversitelerde başörtüsü yasağının geri gelmesi için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğu hatırlatıldı.

KOCAELİ: CHP İKİYÜZLÜ

Kocaeli'de başörtüsü yasağı 190. defa protesto edildi. Eylemciler, yasağın kalkmasını isteyerek, CHP'nin ikiyüzlülüğüne tepki gösterdi.

SAKARYA: "YÜZLERİ KIZARMIYOR"

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu ise 170. defa başörtüsü yasağını ve sistemin zorba yüzünü teşhir etti. Platform adına Diriliş Saati dergisinden Muhammed Duman'ın yaptığı açıklamada, CHP'nin başörtüsü konusundaki ikiyüzlülüğüne değinildi ve "Henüz birkaç ay önce, resmi kurumlarda da başörtüsü serbestliğini öngören çabaları, 'demokrasiye saldırı' olarak gören Baykal, bugün; 'İnsanların kılık kıyafetlerini devlete meydan okumak diye anlamak bir saplantının sonucudur. Tek parti zihniyetidir. Herkes o saplantıdan kurtulacak' cümlesini yüzü hiç kızarmadan kurabiliyor" denildi.

ANKARA: "NERDE KAYBETTİNİZ İNSANLIĞINIZI?"

Aralıksız olarak her Cumartesi Abdi İpekçi Parkında bir araya gelen 'başörtüsüne özgürlük' eylemcileri 150. haftayı geride bıraktı.  Çok sayıda sivil toplum temsilcisinin katıldığı eylemde, haftalardır protesto gösterisi yapmalarına rağmen seslerini duymayan siyasetçileri ve karteli kınayan İnanç Platformu üyeleri, "Bizi yok sayanı bizde yok sayarız" mesajı verdiler. Başörtüsü direnişçileri adına açıklama yapan Özgür Eğitim- Sen Genel Mali Sekreteri, Osman Nuri Bayraktar,   "Bizleri yok sayanlar bizden bir şeyler eksiltemezler. Bizleri yok sayanlar, ancak kendi insanlıklarını yok edebilirler" diye konuştu.

"BAYKAL, YANLIŞTAN DÖNSÜN ALKIŞLARIZ"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın; "Tek parti zihniyetini sosyal demokrat bir parti olarak biz mi uygulayacağız" sözlerine vurgu yapan Bayrak, "Bizler için insanların sözleri muteberdir. Yanlıştan dönmek bir erdem meselesidir ki; yanlışından döneni ve bunu itiraf edeni bizler alkışlarız. Baykal, insancıllığına yakıştıramadığı 'saplantıdan' kurtulmak için çağrı yapıyor. Bu çağrının muhatabı bu ülkede kimlerdir? Baktığımızda kendisini sosyal demokrat ya da Kemalist olarak tanımlayanlar olduğunu görürüz. Bu iki kesim yıllardır her türlü özgürlük talebini, kendi varlıklarına tehdit olarak algılamışlar, ülkeyi tek tip düşünen, tek tip giyinen, tek tip yaşayan bir kampa mahkûm etmek istemişlerdir. Gözünüzü güneşe dikip, ne kadar süre bakabilir ve ne kadar süre güneş yoktur diye naralar atabilirsiniz ki!" diye konuştu. 

"KÖR OLACAKSINIZ!"

Bayrak, sözlerini şu şeklide sürdü: "Özgürlüğün aydınlığı, güneşin aydınlığından çok daha yakıcıdır. Karanlığın, baskının ve dayatmanın bekçileri; aydınlıkla inatlaşmayı bırakın, kör olacaksınız! Gözlerinizi hayatı ve gerçekleri algılamak için kullanın. Hayata bakın, Türkiye'ye bakın, dünyaya bakın, bakın ki; rengârenk güzellikleri görün. İnsan denen o muhteşem yaratılmışın tüm farklılıklarıyla hayatın içinde yıldızlar gibi aktıklarındaki o muhteşem tabloyu seyretmenin keyfine varın."

BU SORULARA CEVAP VERİN

Bayrak sözlerinin devamında ise jakobenlere seslenerek, şu soruları yöneltti: "Özgürlük, adalet, eşitlik, hakkaniyet gibi insanca yaşamın olmazsa olmazı olan insanlığın en değerli erdemlerine neden bu kadar düşman ve kaskatı kesiliyorsunuz? Birilerinin sizden farklı inançta olmasına, farklı düşüncede olmasına, farklı yaşam tarzında olmasına, farklı giyim kuşam içinde olmasına neden bu kadar tahammülsüzsünüz? Hoşgörüyü, sevgiyi, tahammülü nerde yitirdiniz? Nerde kaybettiniz insanlığınızı? İnanınki, zorbalığınız bize hiçbir şey kaybettirmiyor. Zorbalığınız size kendi insanlığınızı kaybettiriyor, görün artık, göründe sözü işitip en güzeline uyan, güzel insanlardan olun!"

VAN: "BAYKAL'IN TUTUMU ÇELİŞKİLER YUMAĞI"

Van Hak ve Özgürlükler Platformu 118. eylemini gerçekleştirdi. Eyleme platform bileşenleri, Gökkuşağı Derneği, İnsan–Der, Erdem-Der, Memur-Sen, Mazlum-Der, VİMDER ve Umut Işığı Derneği katıldı.

Gökkuşağı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Çelen, Türkiye de, bukalemun gibi sürekli renkten renge büründürülen laiklik kavramı gölgesinden beslenerek yıllarca halkın inançlarını sömürmekten vazgeçmeyen yasakçı zihniyetlerin halen başörtüsü zulmünü diretmekten vazgeçmediğini söyledi. Çelen, geçen haftalarda CHP'nin, partisine katılım törenlerinde başörtülüleri partisine kabul ettiğine şahit olduklarını belirterek, "Biz onurlu Müslümanlar olarak Baykal'ın bu tutumunu geçmişiyle kıyaslayınca çelişkiler yumağı olarak görmekteyiz. Baykal'a sormak istiyoruz; Mahalle baskısına gerekçe gösterilen başörtüsü acaba partisel baskıya dönüşmez mi? "türban siyasi bir simgedir" diyerek başörtülüleri partiye kabul etmek bu simgeyi siyasilikten kurtardı mı? "Türban Rahibe Örtüsüdür" diyen Sayın Baykal, acaba partiyi kilise mi sandı?" dedi.

AKYAZI: "İRTİCANIN TARİFİ YAPILMALI"

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu 96. eylemini gerçekleştirdi. Platform adına açıklamada bulunan Akyazı Mazlumder Şube Başkanı Burhan Çimşit, "Bugün hâlâ irtica diye Genelkurmay kendi personelini dışlamaya ihraç etmeye devam ediyor ise; ki ediyor! o zaman yetkilileri önce irticanın tarifini yapmaya ve sonra da ihracın gerekçelerini açıklamaya davet ediyoruz" dedi.

KONYA: "BOYKOTA KARŞI DUYARLI OLALIM"

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 65. basın açıklamasında Müslümanları Gazze'ye uygulanan boykota karşı duyarlı olmaya çağırdı. Peygamber Efendimiz(sav)'e Kureyş'in uyguladığı boykotun bir benzerinin Gazze'de uygulandığı belirtilen açıklamada, Filistinli Müslümanlara destek çağrısı yapıldı.

 

 

 

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.