(anadoluhaber) Özür bildirisi Sayın CB. Ve Sayın Arıtmanın çıkışı

Bir zamanlar Özal dan sonra ANAP'ın başına geçip, Başbakan olan Akbulut Basın da gırgıra alınıyor ve her gün hakkında yeni üretilmiş pek komik fıkralar üretiliyordu. Sonra basında bir köşe yazarı Akbulut fıkraları artık bitiyor. Birkaç güne kadar bu fıkralar tümüyle bitecek. Çünkü Sayın Başbakan Akbulut dün tabuta girdi ve Mason oldu diye yazdı. Gerçekten de bir kaç gün sonra artık basında onu aşağılayan fıkralar derhal sona erdi.

Halk arasında bir deyim vardır.

Dinime tan eden bari müselman olsa denir.

Bu ülkede mason olmadan devlet adamı olmak şimdiye kadar adeta yasaktı. En son Menderes ve iki bakanını mason olmadan başbakan ve önemli konunda bakan oldular diye idam edildi.

Rahmetli dış işleri bakanı Fatin Rüştü Zorlu tam anlamı ile bir beyefendi idi. Dünya çapında saygın bir bakandı ve bizlere Kıbrıs'a müdahale hakkını ölmeden alabildiği için Kıbrıs'ı bizi kuşatan Yunan adalarına katılmaktan zor kurtarmıştık. O sıralarda bazı haberler sızdı İngiliz kraliçesi F.R.Zorlu ya haber göndermişti. Acele mason olsun onu da arkadaşlarını da asacaklar diye. Hâlbuki o sıralarda henüz ihtilal hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir durumdu. Sonrada ihtilal oldu ve Mason Celal Bayar kurtuldu. Menderesin yaşı altmış'ı geçtiği için mevcut yasalara göre asılamıyordu. Derhal kanun değiştirilip asılmak için yaş limiti 60 dan 65 e çıkarıldı ve asıldılar.

Sayın Arıtmanın Eşinin durumu bilinmektedir. Ve Sayın Arıtmanın bu çıkışı milletimiz açısından, Sayın CB. Gül'ün ne derece hayati önem taşıdığı belli bu makama seçilmesinin ve mason olmadığı için seçilmesinde kıyamet koparıldığı gibi hala Masonlar ve onların bağlı oldukları dış sözde müttefiklerimiz! Olan ülkelerdeki yönetici yönlendirici Yahudi ve mason merkezleri tarafından hala kabul edilemediğinin göstergesidir. Hele Abdullah Gül'ün doğrudan Müslüman Türk kökenli oluşu tüm sözde medeni! Dünyayı rahatsız etmektedir. Gül ermeni bildirisini onayladı diye yapılan propaganda da tamamen yalandır. Gül'ün tek söylediği, özür bildirisi konusunda basın tarafından fikri sorulması üzerine, herkesin fikrini söylemek demokratik hakkıdır demesidir. Tepkilerin nedeni dolduruşa gelmemiş olmasıdır. CB. Olarak verilebilecek en makul cevap da zaten budur. Başka bir şey zaten söyleyemez ve söylese idi de Başta Sayın Arıtman olmak üzere dâhili ve harici tüm diplomasi ve siyaset onun derisini yüzüp davul yapar onursuzca makamından indirmeden bu saldırı bitmezdi. Kaldı ki bildirinin ülkemizde pek de yaygın destek bulamayacağı gibi nasıl olsa yeteri kadar bu çıkışa karşı halk çıkışı olacaktı. Tepkinin yeteri kadar olmadığını düşünenler için ise Sayın Arıtman'ın bu hareketi ile ters köşeden bildiriye paratonerlik ettiğini söylemek dahi mümkündür. Çünkü karşı çıkışları önlemede aslında bir engel ya da Ermenilerden özür bildirisine bir destek sonucunu doğurmuştur. Eşi Mason olan bir kişinin mason localarından birader oldukları Rektörden Bürokrata basına kadar, pek çok Mason Ermeni Bulunmaktadır. Van da ki yolsuzluktan yargılanan Ermeni kökenli Rektör için Sayın Baykal Rektörün yargılanması Cumhuriyetin yargılanmasıdır dediğinde. O sırada CHPli ve yanılmıyorsam MV de olan ama o sırada olmasa bile CHP nin saygın üyelerinden olduğu halde Baykal'ı protesto ederek siz nasıl Bir Ermeni rektör için Cumhuriyet ile özdeştir anlamına söz söylersiniz diye sormamıştır.

Anlaşılan seveni sevmeyeni ile CB. Abdullah Gül'e  karşı yapılan bu çıkış Ermenilerin durumu ile ilgili olmaktan çok Mason olmayan ve üstelik Türk oğlu Türk olan bir CB nı nın sadece Türklere değil diğer azınlıklara da daha adil davranacağı kanaatinin aşındırılmasını amaçlamış gibide görünmektedir. Üstelik geleneksel Müslüman Türk milletinin azınlıkları ile de barışık geleneksel milli iradesi ile artık saltanatlarını sürdürmeleri imkânı sınırlanan bazı mahfillerin ortak dilek ve temennilerinin sözcüsü durumuna düşürmüştür.  Sayın Arıtman'ı, Sayın Arıtmanın bu sonucu öngörmemiş olmasının artık bir anlamı kalmamıştır. Tutumunu sürdürdüğü takdirde bu anlattığım şekilde algılanacak ve gittikçe kesin kanaate dönüşecektir. Gül'ün şeceresinin açıklanmasından sonra Sayın Arıtmanın yapması gereken diplomatik yardım alarak başarılı bir geri çekilme harekâtına başlaması olacaktır.

Aksi halde belki de artık bu son MV liği de olabilir. Çünkü CHP artık millet ile de zaten barışık gibi davrandığı azınlıklar ile de barışmaya mecburdur. Yoksa yok olacaktır..

Siyaset öfkeler ile değil diplomasi ile yapılan bir sanattır.

A.D.Şimşek


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.