HÜRRİYET İHBAR ETTİ! BAKALIM DİYANET NE YAPACAK?

Aydın Doğan 'ın Hürriyeti yine bildik ve Batıcı-Hristiyan kültürü övücü yayına sahiplik etti....
Hürriyet internet sitesinde yer alan habere göre Balıkesir'in Müftülük sitesi Yılbaşı denilen Hristiyan Kültürünü kötüleyerek ona Rezalet demiş ve Hürriyet Diyanet işeri Başkanının yaptığı ''Yılbaşı evrensel kültürün bir parçasıdır''açıklamasına dayandırdığı haberinde diyanete bağlı müftülüğü yine Diyanete ihbar etmiş.........
Diyanetin evrensel kültürdür açıklaması ile Hürriyetin haberini karşılaştırdığımız da ...Acaba Diyanet ile Hürriyet ortak mı çalışıyor şüphelerini aklımıza getirmektedir...!



İşte hürriyet te geçen ifadeler .......


BALIKESİR’deki camilerde bugün ilginç bir hutbe okundu. Balıkesir Müftülüğü’nün resmi internet sitesinde de yer alan hutbede, “Bazı müslümanlar aslında bizim dinimizle örf adetimizle, uzaktan yakından hiç ilgisi, alakası olmayan yılbaşı rezaletleri ve karnavalına katılmak için bütçe hesabını yapmaktadırlar” denildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu’nun ‘yılbaşının evrensel kültürün bir parçasıÇok tartışılacak yılbaşı hutbesiolduğuna yönelik açıklamalarının ardından, bugün Balıkesir’deki camilerde okunan bir hutbe kafaları karıştırdı.

Balıkesir Müftülüğü’nün resmi internet sitesinde de yer alan İl Hutbe Komisyonu tarafından hazırlanan hutbenin başlangıcında, “Miladi takvime göre 2008 yılını da geride bıraktık. Maddi ve manevi kazanç ya da kayıplarla dolu olan koskoca bir yıl daha ömür takviminden yaprak yaprak kopup gitti. Ömrümüzden kopup giden koskoca bir yılın muhasebesini yapmalıyız. Geçirdiğimiz bir senenin değil, her günün akşamında ‘Bugün ne yaptım, yaptığım işlerimde dünya ve ahirete yararlı olanları var mıdır’ diye düşünmeliyiz. Bu hususta yüce rabbimiz bir ayet-i kerimede mealen şöyle buyuruyor: Ey iman edenler; Allah’tan korkun. Herkes yarın (kıyamet günü) için önden ne göndermiş oldu? Buna baksın. Allah’tan korkun. Çünkü Allah, ne yaparsanız hakkıyla haberdardır” denildi.


Bizde Müftülüğün Sitesinde ki CUMA HUTBESİNİ '' bulduk işte o hutbenin tamamını siz okuyucularımızın insiyatifine sunuyoruz.....



İL : BALIKESİR >

AY-YIL : Aralık 2008

TARİH : 26. 12.2008 (4. Hafta)

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنظُرْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ

Muhterem Kardeşlerim!


Milâdî takvime göre 2008 yılını da geride bıraktık. Maddî ve mânevî kazanç, ya da kayıplarla dolu olan koskoca bir yıl daha ömür takviminden yaprak yaprak kopup gitti. Ömrümüzden kopup giden koskoca bir yılın muhasebesini yapmalıyız.
Geçirdiğimiz bir senenin deĝil, her günün akşamında “bugün ne yaptım, yaptığım işlerimde dünya ve âhirete yararlı olanları var mıdır” diye düşünmeliyiz. Bu hususta Yüce Rabbimiz bir âyet-i Kerime’de meâlen şöyle buyuruyor: “
Ey iman edenler! Allah’tan korkun. Herkes yarın (kıyamet günü) için önden ne göndermiş olduĝuna baksın. Allah’tan korkun. Çünkü Allah, ne yaparsanız hakkıyla haberdardır.” (1)

Değerli Kardeşlerim!
Samimiyetle itiraf edelim ve kabul edelim ki; bizler, günlük, aylık ya da yıllık yapmış olduĝumuz işlerin muhasebesini yaparken, işin hep maddi cephesini düşünüyor, bugün para ve mal olarak ne kazandım” diye bunun hesabını inceden inceye yapıyoruz. Ama, Allah’ın rızasına uygun olarak hangi işi yaptım, âhiret hayatım için âyet-i celilenin ifadesi ile “
önceden ne gönderdim” sorusunu kendimize bir türlü sormuyoruz, soramıyoruz!... Bu konuda kendimizi hesaba çekmiyoruz. Halbuki Peygamberimiz şöyle buyuruyor: “Hakiki mü’min, dünyası için âhiretini, ahireti için de dünyasını terketmeyen (kişi) dir.” (2) Diĝer bir hadiste de: “Hiç ölmeyekmişsin gibi dünyan için, yarın ölecekmişsin gibi de âhiretin için çalış(3) buyurarak, dünya için çalışırken ahireti de unutmamak gerektiĝini ifade etmektedir.
Koca bir yılı geride bırakarak, dünya ve ahiret işlerimizin muhasebesini yapacaĝımız bir yılın son günlerine geldik, bu



günlerde ömrümüzden kopup giden 365 günün hesabını vermek mecburiyetindeyiz. Hani Efendimiz buyuruyor: “Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz…” (4) Bizler bu hesabı vermeyi aklımıza getirmezsek elbetteki bir gün bu hesap bizden sorulacaktır.

Bunu düşünmemiz gerekirken, ne yazıkki bazı müslümanlar aslında bizim dinimizle örf âdetimizle, uzaktan yakından hiç mi hiç ilgisi, alâkası olmayan “yılbaşı rezaletleri ve karnavalına” katılmak için bütçe hesabını yapmaktadırlar.
Değerli Müslümanlar!
Ne yazık ki geçen bir yılın muhasebesini yapan, ömründen koca bir yılın koptuĝuna hiçte aldıran yok gibidir. Ama çarşı-pazara baktıĝımızda bazı hazırlıkların yapıldıĝını hemen farkediyoruz. Bu hazırlıklar neyin nesi? Bu hazırlıklar yılbaşı kutlamanın hazırlıklarıdır. Yılbaşı eğlencesini kutlamak için onlara özenenler istedikleri gibi kutlayabilirler. Ya bizler! Biz kimiz, neyiz? Neden bu yılbaşını kutluyoruz. Ömrümüzden bir yıl daha geçti diye sevincimizden mi? Halbuki ömrümüzden bir yıl daha gitti diye üzülmemiz gerekir.

Bizler neden bu anlamsız, örf ve âdetimizle ilgisi olmayan eğlencelere neden rağbet ediyoruz.

Deĝerli kardeşlerim!
Madde hırsına kapılarak memleketlerine sıĝmayan istîlâcı millet ve devletler, başka devletleri baskı altına almayı âdet haline getirmişlerdir. Onlar, bu istîlâlarını çeşitli usûl ve yollarla yapmaktadırlar. İşte onların bu yollarından birisi de, başka milletlerin inançlarını sarsmaktır. Yılbaşı eĝlenceleri, çam kesip evlere koymaları… hep bu cümleden olan oyunlarındandır.

Biz Müslümanlar için yılbaşı gecesinin diğer gecelerden hiç farkının olmadığını bilmeli, geçen yılın muhasebesini yapmalı ve gelen yılın maddî-manevî açıdan iyi geçmesi için çalışmalı ve dua etmeliyiz.

--------------------------------------

1-Haşir 18

2-Kenzül Ummal, c.3, s.238, 6336

3- Câmiu’s-Sagîr, 2:12, Hadis No:1201.

4-Tirmizî, Kıyame, 25

HAZIRLAYAN : Hutbe komisyonu

1 yorum:

  1. Aslında Diyanete baskı yapıyorlar
    BAKALIM DİYANET NE YAPACAK !!!!!!!
    Anahtar kelime bu

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.