CAMİİ YANGINLARI DEVAM EDİYOR!


Bir süredir esrarengiz bir biçimde yangın çıkan camilere dün bir yenisi daha eklendi.

İstanbul Anadolu Yakası`nda son günlerde ardı ardına yaşanan cami yangınlarına bir yenisi de daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde 8 camide çıkan yangınların ardından dün de Çamlıca`daki Kotku Camii`nin müezzin odasında yangın çıktı.

Yangın, dün saat 16.30 sıralarında Üsküdar Küçük Çamlıca Üçpınarlar Caddesi Bodrumi Cami Sokak`ta bulunan Kotku Camii`nde meydana geldi. Akşam namazı için camiye gelen vatandaşlar müezzin odasından duman çıktığını görünce durumu itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi.

Yangın, cemaatin müdahalesi ile büyümeden söndürülürken, müezzin odasında maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış sebebi araştırılırken, itfaiye ve polis ekipleri de kundaklama ihtimaline karşı camide incelemede bulundu.

Camii yangınlarını kimin yaptığı hususunda bir bilgiye ulaşılamazken camileri koruma ve kollama görevini yerine getirmekle yükümlü kurumların ,yetkililerin de bu konuda ki suskunluğu sürüyor...


Öte yandan bir açıklama yapan Bağımsız Diyanet Vakıf Sendikası Genel Başkanı Ömer Lapçin, İstanbul'da art arda yanan camilerin kasıtlı olarak kundaklandığını iddia etti.....

Labçin, yaptığı yazılı açıklamada, toplumda gerginlik çıkarılmak istendiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti: " ............Son dönemde Müslümanların ibadethaneleri olan camilere yapılan provokatif saldırıları bütün içtenliğimle şahsım, sendika yönetim kurulum, üyelerim ve arkadaşlarım adına kınıyor, hangi inanca sahip olursa olsun milletimiz mensuplarının bu kirli oyunun bir parçası olmayacağına dair umutlarımızı ve inancımızı koruyoruz."






0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.