Yaptığımdan pişman değilim, yine yaparım


ABD Başkanı Bush'a ayakkabılarını fırlattığı için Irak'ta ve Tüm dünya da kahraman ilan edilen gazeteci Muntazar Zeydi, ''Yaptığımdan pişman değilim, yine yaparım'' dedi.

Gazetecinin ağabeyi Uday Zeydi, Associated Press ajansına telefonla yaptığı açıklamada, ''Bana yaptığından pişman olmadığını, yine yapabileceğini söyledi'' dedi.

Kardeşinin cezaevinde işkence gördükten sonra özür mektubu yazmaya zorlandığını iddia eden Uday, Muntazar'ı cezaevinde ziyaret ettiğinde bir dişinin olmadığını ve kulaklarında sigara yanığı izleri gördüğünü belirtti. Uday, ayrıca kardeşinin kendisine, cezaevi görevlilerinin çıplakken üzerine soğuk su döktüklerini söylediğini kaydetti.

Uday, ''Başbakan, kardeşimin işkence görmediğini ve görmeyeceğini söylediği anda güvenlik yetkilileri ona işkence ediyordu. Dün onu gördüğümde yüzünde ve vücudunda yaralar vardı. Basın toplantısının yapıldığı salondan çıkartılırken demir çubuk kullandıklarını söyledi. Bağırmaya başladığını ve toplantıdaki herkesin sesini duyduğunu düşündüğünü söyledi'' dedi.

Irak başbakanlık bürosundan geçen hafta yapılan açıklamada, Muntazar'ın özür mektubu yazdığı ve Başbakan Nuri El Maliki'den affedilmesini istediği kaydedilmişti.

Bu arada, Maliki, başbakanlığın internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, gazeteci Zeydi'nin özür mektubunda, "bilinen bir teröristin kendisini eylem için ikna ettiğini" yazdığını belirtti...

Ajanslar ve kardeşinin açıklamalarından da anlaşılacağı üzre El zeydinin çeşitli ağır işkence ve psikolojik baskılar altında olduğu ve Amerikan İşgali altında ki ırak'ta Bush'a karşı gerçekleştirdiği bu eylemiyle tüm dünya da bir kahraman ilan edildiğini ve işgalciye verilebilecek en güzel cevabı verdiğini söyleyebiliriz...

Bu açıdan da bu eylemi manüpüle etme girişimlerini Sürdüren Başta İşbirlikçi Irak hükümeti ve Tabi ki eylemin hedefinde ki Amerika tarafından yapılmakta olan Özür Diliyor! açıklamalarının da asılsız olduğu ve GUANTANAMO İLE IRAK CEZAEVLERİNDE Kİ DURUMU BİLENLERİN el zeydi'nin nasıl bir ortam ve işkence altında olduğunu da bilmeliler...

El zeydi'nin Dünya da ki anti emperyalist direnişçilere moral kaynağı olduğu gün gibi aşikardır...Amerika Irak'ta yediği ayakkabıyla bir kez daha sarsılmış ve Büyük Doğu Coğrafyasının asıl sahibi olan el zeydi ve onun temsil ettiği halklar Yeni Kahramanını selamlamışlardır....Yapılan işkenceler de bunun kanıtı ve adeta....

İşkence altında olmasına rağmen ''pişman değilim yine yaparım '' diyen el zeydi yi bir kre daha selamlıyoruz.....

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.