(anadoluhaber) Fwd: DSP-SÜLEYMAN YAĞIZ-BAŞBAKAN BU İDDİALARI YANITLAMAK ZORUNDA







---------- Forwarded message ----------
From: DEMOKRATİK SOL PARTİ <bilgi@dsp.org.tr>
Date: Jan 18, 2009 2:16 PM
Subject: DSP-SÜLEYMAN YAĞIZ-BAŞBAKAN BU İDDİALARI YANITLAMAK ZORUNDA
To: Undisclosed-Recipient

Bizden ileti almak istemiyorsanız, lütfen bilgi@dsp.org.tr adresine bildiriniz.

 18 Ocak 2009

 

DSP GENEL SEKRETERİ VE İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN YAĞIZ

 

BAŞBAKAN BU İDDİALARI YANITLAMAK ZORUNDA

 

·        Yağız, "Sayın Abdüllatif Şener, adına Ergenekon denilen soruşturma ve davada ismi geçenlerin ortak özelliklerinin iktidar partisine karşı olmak olduğunu ileri sürmüş ve 'Şu ana kadar istisnası çıkmadı. Belki de hepsinin tek ortak özelliği mevcut iktidar partisine karşı olmak' demiştir. Bu, doğru mudur?" dedi. Süleyman Yağız'ın açıklaması şöyle:

 

Eski Başbakan Yardımcısı Sayın Abdüllatif Şener, bugün bir gazetede (Vatan) yayımlanan söyleşisinde adına Ergenekon denilen soruşturma ve davayla ilgili olarak çok ciddi iddiaları gündeme getirmiştir. Örneğin, söz konusu soruşturma ve davada ismi geçenlerin ortak özelliklerinin iktidar partisine karşı olmak olduğunu ileri sürmüş ve "Şu ana kadar istisnası çıkmadı. Belki de hepsinin tek ortak özelliği mevcut iktidar partisine karşı olmak" diye konuşmuştur. Bu, doğru mudur?

 

Şener ayrıca, iktidar partisine karşı olan, içeri alınan ve dava kapsamında isimleri geçen isimlerin sürekli dinlendiğini belirterek, "Peki bunların gece gündüz dinlenen telefon konuşmalarında iktidar partisi, Başbakan ve onun çevresiyle ilgili eleştirileri, tek bir konuşmaları yok. Yani şurada şu yolsuzluk, usulsüzlük var. Şurada şu kanunsuz işi yaptılar gibi konuşmaları tek satır yok. Çünkü bu siyasi polemik konusu olabilir, basına yansıyabilir, siyaseten yıpratıcı bir nitelik taşıyabilir kaygısıyla, bunlar çok büyük bir hassasiyetle, ama çok büyük bir hassasiyetle ayıklanmış durumda" demiştir. Bu da doğru mudur?

 

Sayın Abdüllatif Şener, "Bu ülkede yaşayan hiç kimse ben dinlenmiyorum deme şansına sahip değil. Siz de dinleniyorsunuz. Ben de dinleniyorum. Bunu böylece kabul etmemiz lazım. Dinlendiğimden adım gibi eminim. Bir sabah gelip benim de kapımı çalabilir mi? Burası Türkiye, burada her şey olur" demiştir. Bu doğru mudur?

 

Yasayla, telekomünikasyon iletişim kurumunda dinlemeleri organize eden bir birim oluşturulduğunu ve bu birimin doğrudan Ulaştırma Bakanı ve Başbakan'a bağlı ve onların kontrolünde bir birim olduğunu belirten Şener, "Bu birim, yasal olarak dinleme yapan Emniyet istihbarat, MİT ve Jandarma'nın dinlemelerini de dinleyen, onların dinleme taleplerine de cevap veren bir kurumdur. Ve hükümet tarafından sonradan oluşturuldu. Özenle seçilen elemanlarla donatıldı" demiştir. Bu da doğru mudur?

 

Sayın Başbakan! Bu iddiaları bir muhalefet partisinin sözcüsü değil, vaktiyle sizin en yakınınızda bulunan Sayın Şener dile getirmiştir. Bu bağlamda Sayın Şener'in bu iddiaları ileri sürmesi çok daha büyük önem arz etmektedir. O nedenle bu iddiaları yanıtlamak zorundasınız.

 

İlaveten şunu da sormak istiyorum: "Ben de dinleniyorum" diyen eski yol arkadaşınız Sayın Abdüllatif Şener'in kapısı da bir sabah çalınacak mıdır?




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.